• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

25.06.2018

12:43

​BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE BORIS TADIĆ NEMA DILEMU: Đilasov Savez za Srbiju je neprirodna koalicija,  KORPA PUNA BABA I ŽABA!

Politika

​BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE BORIS TADIĆ NEMA DILEMU: Đilasov Savez za Srbiju je neprirodna koalicija, KORPA PUNA BABA I ŽABA!

Podeli vest

Boris Tadić kaže da bi Savez za Srbiju Dragana Đilasa, ako bi se u njemu našle sve opozicione stranke, bio neprirodna koalicija odnosno 'korpa puna baba i žaba'

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik republike Boris Tadić poručio je da je Savez za Srbiju Dragana Đilasa 'korpa puna baba i žaba'.

Tadić je ocenio da bi ujedinjenje celokupne opozicije pod Đilasovom kapom bilo potpuni promašaj, za koji na izborima niko ne bi glasao.

Birači ne bi podržali

Predsednik SDS je apelovao na formiranje dve opozicione kolone, jedne građanske i druge nacionalne.

- Opozicija bi imala veće šanse ukoliko bi se formira

Svađali bi se oko svega

Kod prvog većeg problema videlo bi se koliko neslaganja ima među opozicionim strankama. Bilo da je u pitanju Kosovo, odnos prema EU, politika prema Rusiji...

Vladimir Pejić, "Faktor plus"

la dva bloka - jedan proevropski i drugi koji bi okupio stranke i pokrete koji imaju jasan antievropski i tradicionalistički koncept. Mnogo je bolje da dva jasno diferencirana bloka naprave dogovor oko ključnih pitanja poput izbornih i medijskih uslova, umesto da se u jednu korpu stavljaju babe i žabe. Ko će glasati za korpu baba i žaba?! - zapitao se Tadić, dodajući da bi takav savez, i kada bi uspeo u svom cilju svrgavanja Vučića sa vlasti, vrlo brzo izgubio poverenje građana zbog unutrašnjih sukoba:

- Sve stranke su se Petog oktobra ujedinile oko strateškog cilja, učlanjenja u EU, a ne samo i jedino zbog promene režima Slobodana Miloševića. O pristupu SDS u Savez za Srbiju razgovaraćemo za zajedničkim stolom, a ne preko medija. Mi do sada nismo imali takav dijalog i sve ideje Saveza za Srbiju pročitao sam u novinama - kazao je Tadić.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ideja o ujedinjenju opozicije generalno pogrešna i da predstavlja bledu kopiju onoga što je urađeno devedesetih godina prošlog veka.

- Kada Tadić kaže da ujedinjenje opozicije predstavlja mešanje baba i žaba, on je delimično u pravu. Sa druge strane, Đilas formiranjem opozicionog bloka želi da spreči rasipanje glasova - objašnjava Stanković, napominjući da bi bilo najbolje da se sve male stranke iste ili slične orijentacije ujedine u jednu veliku:

- Takva, veća stranka bila bi u mogućnosti da drugačijim pristupom, radom na terenu,

mojugao

MIROSLAV PAROVIĆ NARODNA MREŽA

Tadić je apsolutno u pravu kada kaže da ne treba mešati babe i žabe zarad postizanja boljeg rezultata na izborima. Tako se dobijaju rogovi u vreći i polarizacija političke scene, koja može dovesti do građanskih sukoba.

komunikacijom sa vlašću i institucijama sistema možda i ostvari nekakav rezultat. Način koji su izabrali, pokazalo se, ne daje željene rezultate - ističe Stanković.

Pukli bi pre početka

Vladimir Pejić iz agencije "Faktor plus" smatra da bi Boris Tadić rado video sebe u Savezu za Srbiju, ali ga niko ne zove, pa zbog toga priča ovako.

- Ipak, u pravu je kada kaže da bi, ukoliko bi došli na vlast, vrlo brzo došlo do sukoba u toj koaliciji. Kod prvog većeg problema bi se videlo koliko neslaganja ima među tim strankama. Bilo da je u pitanju kosovski problem, Briselski sporazum, odnos prema EU, politika prema Rusiji... - naglašava Pejić.

Janković proglasio Srbe za šoviniste!?

Predsedniku raspalog PSG Saši Jankoviću smeta srpski šovinizam na SP u Rusiji!?! Zgrčeni Janković ne pominje provokacije "Švajcaraca" Šaćirija i Džake, ali zato u svemu što urade ili čak i ne urade Srbi vidi šovinizam.

"Podržavam našu reprezentaciju. Naša je i najbolja je. Podržavam (i delim) i patriotska osećanja. Ne treba zaboraviti da i drugi isto tako vole svoj narod, naciju. Ne podržavam šovinizam, mržnju prema drugima. A provejava ovih dana. Ne služe fudbal i Mundijal tome. Napred naši", napisao je Janković na Tviteru, ali nije objasnio kad i gde su to Srbi i kada iskazivali mržnju.

Poslanik SNS Vladimir Orlić ističe da je od svega što je Tadić rekao tačno samo to da za taj bućkuriš sekundarnih političkih sirovina više niko ne glasa.

- Svi ti liderčići su potpuno isti koliko god sebi izmišljali nove nazive. Narod ih nepogrešivo prepoznaje kao štetočine i prevarante, večito gladne tuđeg novca i lepog života na grbači naroda - zaključuje Orlić.

(VIDEO) TOTALNI RASPAD ŽUTO-RIĐE KOALICIJE: Pogledajte kako se Zgrčeni Saša Janković OBRUŠIO NA TAJKUNA ĐILASA!

PAMTI OVO, SRBIJO! Đilas, Jeremić i njihova banda sad prave haos po ulicama, A KAD JE TADIĆ PODIGAO AKCIZE ZA 54% ĆUTALI SU KAO PI*KE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milorad Culibrk

pre 5 godina

Borise predajte se. Sada bulznite. Imali ste sansu. Niste ucinili nista. Da li zat sto se nerazumete u politiku ili zato sto Vam pas nosi glavu.

Mile

pre 5 godina

gospon Tadiću, povuci se iz politike, nije to za tebe. Pusti mlađe i pametnije da urade nešto, da nas izvuku iz blata u koje ste nas vi uvalili.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija