LAZANSKI: Kako se nemački sudija osvetio malim Rusima za Drugi svetski rat!

Informer

14:22 Politika 32

Sputnik.rs/Informer.rs | 25. 06. 2018.

LAZANSKI: Kako se nemački sudija osvetio "malim Rusima" za Drugi svetski rat!

Nemac nam nije dosudio čisti penal na svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji... Sve je to nemački sudija namerno uradio upravo u Kalinjingradu, nekadašnjem pruskom Kenigsbergu. Kako ruska fudbalska reprezentacija nije igrala u Kalinjingradu, tu su bili "mali Rusi", odnosno Srbi, pa je nemački sudija pristupio direktnoj reviziji rezultata Drugog svetskog rata. Rusi ne mogu da izgube, ali Srbi moraju. Upravo na mestu gde su Nemci izgubili Prusku, piše Miroslav Lazanski čiji autorski tekst za sputnik.rs prenosimo u celosti:

"Kada znamo da su zločin počinili Srbi, mi kažemo bili su to Srbi. Kada ne znamo ko ga je počinio, kažemo bili su to Srbi. Kada znamo da ga definitivno nisu počinili Srbi, mi kažemo ne znamo čije je to delo."

Ovo je izjava jednog visokog predstavnika NATO-a američkom listu "Pitsburg njuz gazet" u junu 1999. godine. Redakcija lista nije htela da navede i ime tog visokog predstavnika NATO-a.

Verovatno ova izjava najbolje odslikava istorijski odnos Zapada prema Srbima. Odnos i sve zablude naših političkih i kulturnih elita o tom odnosu. Naše poltronstvo prema Zapadu zbog ekonomskih veza sa tim istim Zapadom. Kao da Zapad sa nama trguje i ekonomski sarađuje samo da bismo mi zaradili i da bi nama bilo dobro, a da pritom on nema nikakav ekonomski interes u toj saradnji. Kada ćemo već jednom shvatiti da je pokretačka snaga ekonomije Zapada njegovo veličanstvo profit i da zbog profita zapadne, naravno i druge kompanije koje nisu sa Zapada, i dolaze da ulažu u Srbiji. Ne zato da bi nama bilo dobro, već zato da oni zarade. I nema tu nikakve ljubavi, već čisti interes.

Koji je to bio interes SAD, odnosno Zapada, da okupira Kosovo? Pre svega ekonomski, jer na Kosovu leže prirodna bogatstva koja vrede na storine milijardi dolara, Kosovo je blizu svih strateških ruta mogućih gasovoda i naftovoda koji bi iz Rusije mogli da vode ka centralnoj Evropi. A strateški cilj Amerike jeste da Evropsku uniju po svaku cenu odvoji od ruskih energenata, učini EU po tom pitanju zavisnom od SAD, a ujedno i napravi štetu ruskoj ekonomiji. 

U tom kontekstu, Srbija je od strane Zapada prepoznata kao neko ko može da pokvari takve planove. Naravno, istorijski gledano Zapad Srbiju nikada nije tetošio, prema Srbiji je imao donekle korektan odnos samo u vreme SFR Jugoslavije. Da li su zapadne sile tri puta napale Srbiju: 1914. godine Kraljevinu Srbiju, 1941. Kraljevinu Jugoslaviju i 1991. Saveznu Republiku Jugoslaviju? Tačno, ali mi i dalje živimo u iluzijama da nam je Zapad prijatelj i da nam žele dobro. Ne žele nam dobro, oni žele samo svoj profit. Zapad je ciničan, arogantan i prepotentan, pritom i ratoboran prema svakome ko je ekonomski i vojnički slab.

EU nam je jučer otvorila poglavlje o ribarstvu. Pošto smo mi ribarska zemlja, štaviše ribarska velesila sa dva okeana. Naši alasi Žika i Pera ugrožavaju norveške, italijanske, francuske i španske ribare, da i ne spominjem ribare u Hrvatskoj. Pa o tome treba da se usaglasimo kroz poglavlje o ribarstvu. Oglasiće se barba Frane kada bude trebalo i kada nama to bude najbolnije, nemojte uopšte da sumnjate. Jer i barba Frane sada je Zapad. Ipak, ribari u Crnoj Gori još nisu zabrinuti, jer još nisu ušli u EU, pa im Žika i Pera nisu nelojalna konkurencija.

Nemac nam nije dosudio čisti penal na svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji. Nemac je sa švajcarskim igračima, verovatno i sa Šaćirijem i Džakom, razgovarao na nemačkom, pošto nemački sudija sigurno ne govori albanski. A možda i govori, jer praunuk Hitlerovog feldmaršala Keserlinga reformisao je, posle pada Envera Hodže, albansku obaveštajnu službu "Šik". Usput malo pomogao i ovima u Prištini. Sve je to nemački sudija namerno uradio upravo u Kalinjingradu, nekadašnjem pruskom Kenigsbergu. Kako ruska fudbalska reprezentacija nije igrala u Kalinjingradu, tu su bili „mali Rusi“, odnosno Srbi, pa je nemački sudija pristupio direktnoj reviziji rezultata Drugog svetskog rata. Rusi ne mogu da izgube, ali Srbi moraju. Upravo na mestu gde su Nemci izgubili Prusku. To što su se naši igrači u drugom poluvremenu vukli po terenu ko prebijene mačke, to što nisu znali šta igraju, to što su nam švajcarski Albanci mogli da uvale još dva-tri komada, to je neka druga priča.

Zašto naš kapiten Kolarov nije energično zatražio od nemačkog sudije da se konsultuje VAR, zašto je klupa ostala nema, zašto naši igrači nisu opkolili Nemca i izvršili određeni pritisak na njega, jer svi to rade u takvim situacijama, na to nemam odgovor. Odnosno, imam. Mi smo u međuvremenu oboleli od "stokholmskog sindroma". Zavoleli smo naše ubice. I divimo im se.

Jer kako tumačiti da američka ambasada odbija da izda vizu načelniku Generalštaba Vojske Srbije, generalu Dikoviću, a ovih dana u okviru vežbe "Platinasti vuk" na jugu Srbije vežbaju zajedno srpski i američki vojnici? Pa čiji je Diković general?! Čije vojske?! Kako tumačiti to da bolnica u Nišu na fasadu zgrade postavlja veliki američki grb zato što je američka vojska donirala bolnici uređaje vredne oko 500.000 dolara. Da li ste to gospodo iz bolnice u Nišu zaboravili kasetne bombe po Nišu iz 1999. godine zbog tih 500.000 dolara? Gde vam je nacionalno dostojanstvo gospodo lečnici? Plava koverta od 500.000 dolara. Sramota.

A naša je himna „Bože pravde“.

Do kada ćemo od Boga čekati na pravdu? Umesto da sami malo poradimo po tom pitanju…


bogoljub

25.06.2018. 14:31

Bravo za tekst gospodina Lazanskog, a i Vama na hrabrosti da ga objavite.Mile

26.06.2018. 06:37

@stvrno - Vi se još niste probudili, u velikoj ste zabludi. Sport od davno ne spada u zabavu, nego je preusmeren u interes. Otvorite malo oči.


baki

25.06.2018. 14:54

Bravo gos‘Lazanski,sve si napisao onako kako 90% u Srbiji misli i oseća !!!!! A onih 10%posto ili ne vole Srbiju ili imaju lične interese da drugačije misle i osećaju a takvih gadova će uvek biti !!!!


ponosan

25.06.2018. 15:03

Bravo Miroslave, odavno nisam procitao nesto ovako istinito i dobro. Samo jos da to procitaju i shvate oni koji bi morali.Vns

25.06.2018. 15:26

Malo misice,malo vojska,malo politika...a sada i sport....ma ovoj je neuništiv...u sve se razume...


mirko mrkonja

25.06.2018. 15:34

Vrlo dobro , gospodine Lazanski.Nemci i zapad rade na tome da uniste balkanske narode da bi oni za sebe uzeli svetu zemlju koja nema cenu.Gradjani srbije zive i zabludi da je na zapadu demokrstija , pa nemci su ukinuli prava manjinama srba u Lausicu da govore svojim jezikom i da se mogu se izjasniti kao srbi.Puno se stvari krije na zapadu a pogotovo niko ne obavestava o nepravdi prema Srbiji. Pozdrav i dalje tako direkno i jasno , bez pardona.⚽️
AS

25.06.2018. 15:52

Kada su Nemci hterli da plate ratnu stetu Kraljevini Holandiji za II Svetski rat (rusenje Roterdama,Utrehta itd.), holandjani su im s prezirom odbili ponudu uzvrativsi da ce sve sami ponovo izgraditi.I tako je i bilo.


Bato

25.06.2018. 16:18

E sada Miroslave slijedi Vam dozivotna suspenzija FIFA,koja ocito stoji iza njemackog feld-sudije. Sreca pa niste nikad ozbiljno igrali fudbal.


Boban

25.06.2018. 16:23

Pa naredite im da ga skinu sa fasade ili ih prekomandovati u Bondstil uz gubitak državljanstva.Proficap

25.06.2018. 16:37

Bravo, FIFA preko Birha i Djilasa hoce da srusi Vucica tako sto Srbija nece osvojiti mundijal. A glavni smo favoriti. Uostalom, Djilas je sa Jeremicem jednom bio u Nemackoj, a Birh je nemac. Tako da je veoma jasno da FIFA, Birh, Djilas i Jeremis imaju dil. Samo ne znam sta Sundjer Bob radi u toj prici...


Del

26.06.2018. 08:00

@Proficap - Kljucnu figuru si izostavio, amaterska analiza stvari, Logisticku podrsku im pruza Jankovic, koji je vidjen u audiju, a zna se dobro da je to nemacki auto, iste one Nemacke odakle je sudija Brih!


raska

25.06.2018. 16:43

Pa ni nasa Vlada ne sme da pisne povodom sudjenja na utakmici. Sve neke neodredjene izjave. Nasi su trebali napustiti takmicenje. To je oduvek bilo za zapadne zemlje, demonstracija moci u svakom slucaju pa i u sportu.Romaninac

25.06.2018. 19:04

To care. Iskalio si moj bijes. Šteta što se ne može psovati pa da ožežem umjesto tebe. Ovako, ostaje žal, bijes i nervoza. Nevjera. Mrzim ih , mrzim... .


Ljubo

25.06.2018. 19:37

Lazo ,hvala na svakoj napisanoj reci ,sta reci a ne zaplakati ,nad nacijom koja u venama jos ima jugoslovensku krv ,nisu Svabe sjebale male Ruse ,vec naivne velike Jugoslovene ,a to smo mi ,ja bi prije i ovako rekao .Jer da je u nama srpska krv ,da je u nama istinski nasa Crkva ,nas Sveti Sava ,nasa Srbija sa svetinjama koje ne znamo ,nasi mrtvi izmuceni Srbi stradalnici kojih se sjetimo kad nas drugi napomene na to ,tada bi sudije bile opkoljene ,ispljuvane ,tada bi se i kolektivno demostrativno napustio stadion ,tada bi nasa himna imala znacaj Boze pravde ...alexis

25.06.2018. 19:49

Isto in Engleska nije dobila cisti Penal na Svetsko Prvenstvo protiv Tunesije i jedva popedili! Harry Kane je bio fauliran u 86min bilo je 1:1 i Engleska isto nije doblila Faul! Zato Lazanski nemoj da mesas Politiku sa Sport! Drugi Igraci su isto dobili samo kazna! Primer Hrvatska 2012 kada je Hrvatski Igrac sa Pozdarav Hitler bijo sa 10.000 Evra kaznjen od Uefa!


Macedonian Worior

25.06.2018. 19:56

Ma su trebali Orlovi da ih razvale josh u prvom pluvremenu kad su bili nadmojcniji , ja sam licno ocekivao bar 2 , 3 komada posle prvog gola .... a za tezu G-dina Lazanskog mozda ima tezinu ali zaista zao mi e sto se politika uvlaci i u fudbalu kako i mito i korupcije i to sve ubija lepota u sportu ..Stevan T

25.06.2018. 20:16

Novi Radnci UDJI I RADI UKRADI ZNANJE OTVORI SVOJE Ja pricam to nasoj deci a oni me gledaju kao da bi voleli Kapitalizam ali Socijalizam je jos u njihovoj krvi. JA SEPITAM, ZASTO STE HTELI U ZAPAD AKO NECE TE DA RADITE KAO ZAPAD


rolex

25.06.2018. 20:45

pa stvarno.gosp.Lazanski.ne moze vise.Pa niste sada ekspert i za fudbal.drzite se raketa i onog profesora,a ponekad i izbora za Miss.I prestanite vise da perfidno provlacite hvalospeve za hrvatsku reprezentaciju.Ako im nesto dugujete.to je Vasa stvar.


Biljna Glamočić

25.06.2018. 20:56

Hrabar i istinit komentar. Veliko hvala novinaru i pravdoljubivom čoveku.Eh,da je još takvih!


Bane

25.06.2018. 21:12

Dokle cete da pričate da su Srbi mali Rusi? Bio sam u Rusiji video ljude i mi Srbi iz grupe smo bili dominanntni i po visini i po ponasanju i kulturi i izgledu. Tako da bu se pre moglo reći da smo mi veliki Srbi a da su Rusi mali Srbi. Da ne pominjem da sam ruski jezik skoro sasvim razumeo a da Rusi su me gledali belo dok sam pričao srpski pa iz toga se može zaključiti da je nas jezik stariji od ruskog.predragm

25.06.2018. 22:18

Lecnici ? Ajde Lazanski idi tamo u Zagreb odakle si dosao pa njima soli pamet a ne nama rođenim Srbijancima. Tvoja je tetka Plavsicka bila osudjeni ratni zlocunac a kad pravis analogiju sa nemackim sudijom i 2svetskim ratom ratom ispada da si ti ruski placenik.Perica

27.06.2018. 09:10

Птице које машу крилима, а не лете су кокошке. Скупиле се кокошке па машу ли машу...


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.