• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2018

19:14

BIVŠI AMERIČKI AMBASADOR MONGOMERI: Bez ZSO ne bih činio nikakve dalje ustupke,  velike sile NEMAJU NAMERU DA SRBIJU TRETIRAJU POŠTENO!

Politika

BIVŠI AMERIČKI AMBASADOR MONGOMERI: Bez ZSO ne bih činio nikakve dalje ustupke, velike sile NEMAJU NAMERU DA SRBIJU TRETIRAJU POŠTENO!

Podeli vest

Ključne svetske sile nemaju nameru da Srbiju tretiraju pošteno ili da budu neutralne u rešavanju kosovskog pitanja, smatra bivši američki ambasador Vilijem Montgomeri i ističe da je to šteta, jer, kako kaže Srbija je spremna na kompromis

Na pitanje da li taj njegov stav znači da su velike sile i koje, već donele odluku o Kosovu i kakvu, on odgovara:
- Apsolutno. SAD i ključne zemlje u EU su više decenija unazad oblikovale svoj stav o Kosovu i Bosni i nemaju ni interes, ni želju da ga menjaju.

Montgomeri kaže da ni kosovski Albanci nemaju nameru da učine neke značjanije ustupke, a da ih ključni međunarodni igrači ohrabruju u tome.
- I Bosni i Kosovu je sudbina da budu zamrznuti konflikti u skorijoj budućnosti. To je šteta, jer Srbija pokazuje želju i spremna je da donese teške odluke, a da pri tome ne traži ništa do reciprocitet - kaže Montgomeri.

Upitan da li njegova konstatacija o zamrznutom konfliktu znači da očekuje da Srbija neće prihvatiti unapred pripremljeno rešenje, on kaže da ne može da govori u ime srpskih vlasti, ali da smatra da su one silom dovedene u veoma tešku poziciju.

- Da se radi o meni, ne bih činio nikakve dalje ustupke, sve dok izvorno obećanje o formiranju ZSO formalno i do kraja ne bude ispunjeno - kaže Montgomeri i dodaje:

- To je lakmus test iskrenosti i pouzdanosti međunarodne zajednice i kosovskih Albanaca - zaključio je on.

MOGERINI: Dijalog u Briselu težak, ali ohrabrujući

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE DIJALOGA U BRISELU: Svi problemi moraju da se rešavaju u miru, pogotovo Srba na KiM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Кад је овом дошло из "дупета"...?

Bosanac

pre 5 godina

Ne treba njima da dolazi iz dupeta... znaju oni kakvo je stanje stvari, ali kad su na funkciji, onda slusaju gazde sa zapada! Kad postanu "bivsi" onda smiju i malo da se opuste, pa da kazu onako kao misle!

Sasapg

pre 5 godina

Otkad je placen vjerovatno. Ne razlikuje ee od ostalih mUSA diplomata...

caslav

pre 5 godina

Niko ga ne plaća pa priča šta misli. Dok su ga plaćali pričao je ono za šta je plaćen,...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija