• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2018

11:43

VUČIĆ: Neću da se krijem iza naroda, nikad to nisam radio!

Politika

VUČIĆ: Neću da se krijem iza naroda, nikad to nisam radio!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Kraljevu da nema nameru da se krije iza naroda, kao što to neki tvrde, oko Kosova, ali dodaje da će građani biti ti koji će da odluče o svojoj budućnosti

Predsednik Vučić je rekao da nekima smeta kada je rekao da neće da donosi odluku o rešeju za Kosovo i Metohiji a da ne pita građane, i da su tvrdili da će da ih pita jer se krije iza njih, da ih koristi kao "smokvin list".

- Nisam se nikada krio. Nisam se krio kada smo morali da smanjujemo plate i penzije da bi oporavili zemlju i spasili je od bankrotstva. Nisam se krio i neću kada povećavamo plate i penzije, jer smo ozdravili sistem i pokazali da smo dogovorni i ozbiljni, a ne kao neki pre nas - objasnio je on.

Predsednik Srbijeprintscreen

Predsednik Srbije

Vučić je rekao da neće da vodi takvu politiku da ćuti kada neko ruši krstove i crkve, kada neko proglašava nezavisnost, kada Međunarodni sud pravde donosi odluku da je legalno proglašena nezavisnost i to na naš zahtev.

- Ja to neću da radim. Ničeg lepog nema oko Kosova što možemo da dobijemo i ponudimo narodu - naglasio je on.

VUČIĆ O MESIĆU I GOTOVINI: Nasmejao sam se, ali ne zato što mi je bilo smešno!


Rekao je da će izaći pred narod, koji će doneti odluku o svojoj budućnosti.

- Ljudi moraju biti upoznati sa svim posledicama jedne, druge ili treće opcije. Narod treba da kaže šta želi - istakao je Vučić.
Kazao je da šta god da uradi - smeta nekima.

- Pogledajte, jedan dan u Ðilasovim i Šolakovim novinama piše da sam kriv što pitam narod, drugi dan stoji a što ne pitam građane, pa onda što nemam odgovor na ''Oluju'', ili što prizivam ''Oluju''... Oni nemaju nikakvu politiku, i nemaju nikakav sadržaj sem da se dočepaju vlasti, kradu i pljačkaju, pune svoje džepove. To se neće dogoditi, jer narod voli odgovorne ljude - uveren je Vučić.

(FOTO) VUČIĆ NA ZAJEDNIČKOM UDARU U KRALJEVU: Srbiju volimo više od svega i ni za šta je i nikome nećemo dati!

VUČIĆ O REFERENDUMU

U ovom trenutku nemamo ništa što bismo ponudili narodu, pa tako ni referendum o pitanju Kosova ne bi imao smisla sada, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući novinarima nakon vojne vežbe "Zajednički udar" u Kraljevu na pitanje da li će o Kosovu biti raspisan referendum, ili će to biti izborno pitanje, ili će se na tu temu organizovati i referendum i izbori, Vučić je rekao da pre svega treba voditi računa o sustinskim stvarima, a, kako je naveo, kad bude znao kuda stvari idu - biće moguć i referendum

- Jer, o čemu bismo danas mogli da odlučujemo - zapitao je, te dodao: 

- Moramo doći do nekog plana, koji svakako ne sme biti ponižavajući za Srbiju, koji bi Srbima nesto značio, a to znači - da dođemo do kompromisa". 
U ovom trenutku, međutim, kako je rekao, nemamo ništa sto bismo narodu mogli da ponudimo. 

- Ali, svakako da će referenduma biti u trenutku kad budemo znali da možemo da računamo na kompromisno rešenje. U drugom slučaju ne, a sada smo još daleko od toga - poručio je. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija