• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2018

16:37

SIMIĆ: Bezbednosna situacija na Kosovu je zabrinjavajuća

Politika

SIMIĆ: Bezbednosna situacija na Kosovu je zabrinjavajuća

Podeli vest

Trenutna bezbednosna situacija na Kosovu je zabrinjavajuća, rekao je danas poslanik Srpske liste Igor Simić

On je pozdravio nastavak dijaloga u Briselu, ali8 i kritikovao portez kosovske vlade koja nije prihvatila dokument pisan ćirilicom. 

- To je još jedna činjenica koja pokazuje odnos kako privremenih institucija samouprave u Prištini, tako i njihovih predstavnika prema Srbima. U ovom slučaju opet govorimo da se pravo na jezike krši, iako je srpski jezik zvaničan jezik i apsolutno ravnopravan sa albanskim na KiM - naglasio je Simić.
Kako je naveo, on je zabrinut zbog činjenice da još nisu otkriveni počinioci mnogobrojnih incidenata koji su se dogodili u prethodna dva meseca.

- Jednostavno, kad god imate najavu dogovora u Briselu i mogućnost da se eventualno postignu određeni sporazumi koji će značiti mir i bezbednost za sve koji žive na KiM, određeni neformalni centri moći iz Prištine koji su navikli da rade ''u mutnom'' se tome usprotive i to se najčešće yavrši napadima na Srbe koji su nezaštićeni - rekao je Simić.

VUČIĆ: Neću da se krijem iza naroda, nikad to nisam radio!


Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, Simić je ocenio da svaki dogovor znači unapređenje položaja Srba i ostalih građana na KiM, i uspostavljanje mira i bezbednosti. 

Na pitanje da li je Statut Zajednice srpskih opština u završnoj fazi i šta u tom pravcu možemo očekivati, Simić je rekao da je statut u izradi, da je za to zadužen upravljački tim u skladu sa dogovorom u Briselu i da je rok da oni dostave taj statut Briselu 4. avgust.

- Prateći medije, imao sam prilike da vidim da se oni sastaju sa svim relevantnijim predstavnicima institucija, kako bi taj statut uradili najbolje što mogu - rekao je Simić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija