• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2018

15:43

(VIDEO) MARTINOVIĆ: Država da reaguje na otvorene pretnje smrću Vučiću!

Politika

(VIDEO) MARTINOVIĆ: Država da reaguje na otvorene pretnje smrću Vučiću!

Podeli vest

Poslanička grupa SNS u Skupštini Srbije najoštrije je danas osudila pretnje smrću poslanika Slaviše Ristića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i traži da nadležni državni organi hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere, rekao je danas šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović

On je, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, istakao da to što je Ristić uputio pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i otvorenu pretnju smrću predsednika Vučića "vrhunac političke agresije i vrhunac političkog ludila".

- Narodni poslanik Slaviša Ristić, koji se predstavlja kao vođa Narodnog pokreta Srba sa KiM ''Otadžina'', danas je uputio otvorenu pretnju ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - rekao je Martinović.

On je ukazao da je Ristić u pismu predsedniku Putinu naveo "sada se predsednik Srbije sprema da potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa separatistima iz Prištine, što bi značilo odvajanje KiM od Srbije" i dodao da će proći kao ubijeni premijer Zoran Ðinđić.

- Želim posebno da naglasim da ovakve pretnje dolaze baš ovih dana kada predsednik Vučić vodi teške, mučne pregovore da sačuva KiM u sastavu Srbije , da sačuva vekovna ognjišta Srba na KiM, pa između ostalog da sačuva i ognjište Slaviše Ristića - rekao je Martinović.

On je naveo da je reč o smišljenoj i kooordiniranoj akciji da se baš danas na Vidovdan preti smrću Aleksandru Vučiću.

- Vučiću ne pada na pamet da prizna KiM, ili da dozvoli da KiM dobije stolicu u UN, već pokušavamo da mirnim putem, bez rata i nasilja sačuvamo naš narod, njegov mir i bezbednost i postavlja se pitanje šta je alternativa ovome što radi Vučić - rekao je Martinović.

RISTIĆ PRETI PREDSEDNIKU: Vučić će završiti kao Đinđić ukoliko bude pokušao da napravi mir!

On je navodi da Vučiću govore da je izdajnik ljudi koji su 2004. godine bili na vlasti i koji nisu, kaže, reagovali na pogrom kada su ubijani Srbi od 17. do 19. marta.

- Nisu reagovali na na koji način na pogrom, na ubistva Srba, paljenje srpskih crkava i manastira - podvukao je Martinović.

Smatra da nisu reagovali ni 2008. godine kada su, navodi, Albanci proglasili nezavisnost Kosova, a Boris Tadić, koji sada daje lekcije o patriotizmu je, navodi, te godine "pobegao" u Rumuniju, a zatim je ta ista vlast odlukom MSP stavila i "pečat na tu nezavisnost".

Danas se, kaže Martinović, oglasio i vladika Amfilohije, koji je, navodi, okarakterisao predsednika kao izdajnika koji pokušava da odvoji KiM od Srbije i prizna nezavisnost.

- To je neodgovorna izjava koja šteti državi Srbiji, srpskom narodu koji živi na KiM, ali istovremeno i SPC - podvukao je Martinović.

Kako je Ristić pismo uputio ruskom predsedniku, Martinović smatra da je time "stavio na tacnu glavu predsednika Vučića" svim obaveštajnim i tajnim službama.

- Ako se Vučiću nešto desi, onda će sve tajne službe moći odgovornost da prebacuju jedna na drugu - kaže on.

ĐURIĆ: Ristićeva pretnja Vučiću je zločin mržnje!

Martinović traži od nadležnih organa da reaguju, jer, navodi da se u Srbiji ne može pretiti ubistvu nijednom građaninu, a pogotovu ne predsedniku države.

- Država treba da stane na put onim koji žele da izazovu haosu i nasilje. Srbiji i Srbima na KiM potreban je mir, bezbednost i jedna mudra i odgovorna politika - naveo je Martinović.

Očigledno je, smatra on, da su se svi udružili, i spolja i unutra, da destabilizuju Srbiju.

- Čvrsto stojimo uz politku Vlade Srbije, mislimo da je mudra politika koja podrazumeva dijalog, razgovor sa svima, koji su uključeni u proces kosovskog problema, jedina poltika koja može da donese nešto dobro srpskom narodu - zaključio je Maritnović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija