• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

28.06.2018

18:07

(VIDEO) ANALIZA CIA: PUTIN BRANI KOSOVO KAO DA JE NJEGOVO: Amerikanci u problemu, više neće moći da rade šta hoće!

Politika

(VIDEO) ANALIZA CIA: PUTIN BRANI KOSOVO KAO DA JE NJEGOVO: Amerikanci u problemu, više neće moći da rade šta hoće!

Podeli vest

Vladimir Vladimirovič Putin ne blefira. Braniće Kosovo kao da je njegovo i nipošto neće dozvoliti da Srbi, njegovi "poslednji evropski saveznici", ponovo budu poniženi

To je zaključak opširnog izveštaja analitičara CIA o "ruskoj ulozi" u kosovskoj krizi. Ovaj izveštaj dostavljen je prošle nedelje Ambasadi SAD u Beogradu i urednici Informera imali su uvid u njega.

Rusija čeka Srbiju

Rusija ima svoje interese na Balkanu, koji se podudaraju sa našim. Međutim, na Srbiji je da razveže kosovski čvor, a Rusija je preuzela obavezu da podrži svako rešenje koje bude doneto za pregovaračkim stolom, navodi analitičar Boško Jakšić.

Novi Dejton

U izveštaju se naglašava da Putin kosovski problem doživljava lično, kao da je to važno rusko nacionalno pitanje.

"Iz Putinove vizure Kosovo je ruski problem. On razume da danas na toj teritoriji dokazuje svoju realnu moć i međunarodnu ulogu. Zato neće dozvoliti da Srbi budu opet poniženi i da izgube sve", pišu analitičari američke CIA. Prema njihovim informacijama, Putin bi mogao da već ovog leta izađe u javnost sa predlogom za organizovanje međunarodne konferencije o Kosovu, neke vrste "novog Dejtona", u kome bi Rusija sa SAD i EU imala aktivnu ulogu.

Reuters/fotomontaža

"Tražiće da se Rusiji prizna status svetske sile i da se njen stav uvaži. Takođe, naše informacije iz Kremlja kažu da je Putin spreman da podrži i opciju podele Kosova ukoliko se prethodno Beograd sa tim složi", navode Amerikanci, koji pišu i da je albanskim liderima sve jasnije da ne mogu da dobiju baš sve, pa su i oni spremni da popuste.

SRBIJA NA UDARU SAD, VAŠINGTON SEČE KOSOVSKI ČVOR DO KRAJA GODINE! Beograd se suočava sa do sada neviđenim pritiskom!

"Hašim Tači je nedavno svojim saradnicima rekao da bi trebalo razmotriti opciju da se Srbima na severu predloži da dobiju status koji Vojvodina ima u okvirima centralne Srbije", otkrivaju informatori CIA podatak do sada potpuno nepoznat srpskoj javnosti.

Zvanično, niko u vrhu vlasti nije hteo da komentariše naše otkriće. Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje, na drugoj strani kaže da Rusija podržava svaki stav koji je u interesu Srbije.

(VIDEO) STEFANOVIĆ: NIKO NEĆE MOĆI DA UBIJA NAŠ NAROD - Jaka srpska vojska i policija garantuju stabilnosti u regionu!

- Dobro je što Srbija ima jasan stav i što međunarodnoj zajednici decidirano stavlja do znanja da se neće odreći Kosova. Ukoliko se u pregovore bude uključila Amerika, insistiraćemo da se onda uključi i Rusija. Zato ne verujem da će se format pregovora menjati, a Rusija će podržati svaku odluku Srbije koja je doneta za pregovaračkim stolom i biće protiv pritisaka - podvlači Deđanski.

Brana nezavisnosti

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju, ističe da Rusija ima principijelan stav u vezi sa kosovskim problemom i da maksimalno podržava Srbiju.

Foto Fejsbuk/Fotomontaža

- Rusija podržava stavove Srbije u UN i zalaže se za poštovanje Rezolucije 1244. Ne priznaje Kosovo i jedna je od glavnih prepreka za članstvo ove lažne države u UN. Moskva je značajna podrška Srbiji u sprečavanju da Kosovo ostvari punu nezavisnost i od stava neće odustati dokle god smo mi na toj liniji. Ako Beograd i Priština postignu dogovor o konačnom statusu ili podeli, Putin će to podržati. Nije isključeno i da se Rusija u finišu pregovora na neki način uključi - zaključuje Drecun.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Margo

pre 5 godina

Putin i Rusija nas jedino mogu sacuvati i zastiti. Jedino nasa slovenska dusa zna sta je patnja, i da se zajedno drzeci se, mozemo preziveti istrebljenje koje nam Zapad zeli. Nas predsedavajuci ne sme da pristaje na podelu, jer NE SMEMO da izgubimo vitalne interese kao sto je TREPCA, GAZIVODE, itd.

Milo

pre 5 godina

Pošto Republika Kosovo ima 95%albanaca-muslimana to je njihova zemlja isto ko šta je na Krimu 90% rusa i to je njihova zemlja i tu niko ništa e može eto sutra mogu da inu na referendum ko taj na Krimu ali eto kažu po popisu iz 2010g i Sandzak ima 65% bošnjaka-muslimana tako da je to sada na redeu...

Branko

pre 5 godina

Pa sta ga ne uzmu, kad sta tako silni, haaaa haaaaa haaaaa?????????????? Namate vi ta " M*DA DA PUTINU IZADJETE NA CRTU" haaaaa haaaa haaaa??????????

BANE

pre 5 godina

Pa ako bude podele,na severu koji bi pripao Srbiji,nalaze se i Trepca i Gazivode. To je na KIM nesto je finansijski najvrednije.Znam kao i svi mi da KIM ima najvecu mogucu duhovnu vrednost,ali u ovakvoj situaciji kada bi izvukli sever bili bi na konju.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Ако треба...и БОМБА...!! Јер Бог нам неће опростити... - НИКАДА...!! Косово је српском КРВЉУ... - ЗАПЕЧАЋЕНО...!! А БОГ... - гледа....Гледа, и ћути...!? Чека на Србе... Изабране! Не смемо допустити да се Божији гнев излије на нас...Светиње морамо животима бранити...Боље да изгинемо него да нас БОГ уништи због ... - неверства и издаје...

Lala iz Banata

pre 5 godina

Косово је и за њега... - Свето место...Мора...! Јер је - ПРАВОСЛАВАЦ...!!

Goran

pre 5 godina

Nameštaju nas "braća" rusi da budemo topovsko meso. Ukoliko ne daj bože krene nešto po zlu između amera i rusa, mi prvi nestajemo sa lica zemlje.

Ljubo

pre 5 godina

Mislim smesni komentari , da nas Rusi spasavaju ,da znaju sta je nasa patnja ,itd itd...da li se ikada zapitamo za ono ku*cenje prema zemljama istocnog bloka ,Poljska ,Rumunijea ,Bugarska ,Albanija i ona ,i mnoge druge drzavice ,mislili smo da smo Bogovi u odnosu na mnoge evropske drzave u doba komunizma socijalizma u SFRJ .Pa jesmo li tada izdali Kosovo i Metohiju ,izdali veru i Crkvu ,jesmo li tada navukli greh na sebe pored svih onih od prije ,zapitamo li se ikada .I sada da nas neko drugi vadi ,a mi sami jos sa sobom nismo rascistili ....aman- zaman.Mi mozemo samo biti pederi i manekeni izgleda....

Miroslav Paunovic

pre 5 godina

Ako nisu mogli da sprece raspad SSSR kao i raspad Jugoslavije kako se mozemo nadati njihovoj pomoci oko Kosova

Pero

pre 5 godina

Situacija je teska.Manevarskog prostora nema puno.Koliko god nama tesko bilo mi cemo kosovo morati priznati i zauvjek izgubiti.

Sima

pre 5 godina

Stalno se u medijima govori i pise o podeli Kosova sto je obicana glupost! Ne treba lagati narod podela je bar 50% teritorije,a ne 10-maksimalno15%

Nedjo

pre 5 godina

Kosovo je davno izgubljeno, a Rusi nam nikada kada je trebalo nisu pomogli. Pomirite se da je to necije a ne nase. Nekada je i Vojvodina bila madjarska.... tako stvari stoje

Perakaže

pre 5 godina

Interesantno. Amerikanci se ponašaju kao da je Kosovo njihovo.

Sreten

pre 5 godina

NIKAKVA PODELA NE DOLAZI U OBZIR, NIJEDAN SRBIN NE TREBA DA POTPISE TO, NIKAD NIKAD... neka im oteto nek im je prokleto ali kad tad, kad tad, a do tad nedamo im tapiju bre...nicija nije gorela do zore

Dragan Pantic

pre 5 godina

Da je Putinu stalo do Srbije .. ispaltio bi deonice akcionarima Beopetrola .. sada Lukoil Srbija Ad ..inace su prekrsene sve odredbe ugovora ..

zoran miljkovic

pre 5 godina

ПА ЧОВЕК ИМА БАЗУ У СРБИЈИ СА 6 МИГОВА,КОЈИ ДОДУШЕ НЕ ЛЕТЕ,АЛИ САМО НЕКА АМЕРИ ТО ЗНАЈУ ЕТО ЗОРТА.

Dida

pre 5 godina

Kao da se Covek tamo rodio PA za evropu al ZAPADNU iselio toliko mu je Kosova za srce priraslo

Branko

pre 5 godina

Mozda su se Hrvati rodili kad podrzavaju samostalnos Kosova, a to im je ujedno i ulaznica u "D*** AMERIMA"

Dejan

pre 5 godina

Vidi se na primeru Sirije kako izgleda kad te neko brani. Ne vezano jesu li to Rusi ili ne daj Boze Ameri. Ni kamen na kamenu. Dobro je da ima nekoga i na nasoj strani ali nemojmonse zavaravati. Za nase Kosovobsami krv moramonda prolivamo. Nece to niko drugi. Pa nije sporno, ako treba svi u uniforme uz Bozju pomoc, svakako pre toga sr zamislimo samo da ce tu uniformu i nasa deca nositi i neki mozda ostati tamo....Najlakse je pozvati se na rat i teraj...kom opanci kom obojci, ali treba malo razuma....zar nismo dosta dece izgubili u besmislju. Daj jos 20 godina da se svadjamo i razgovaramo. Samo da ne ratujemo. A i ako vec moramo....da to sto se ratom sacuva, niko vise na papiru ne ponisti. Tad rat ima smisao.

arsa

pre 5 godina

Kontradiktoran je stav Srbije po ovom pitanju.Ne moze se u isto vreme zalagati za nekakvu podelu KIM a s druge strane biti protiv nezavisnosti Kosova.Kosovo je nedeljivo i nepojmivo je da albanci dobiju i jedan pedalj Kosova.Znaci, resenje mora da bude da je Kosovo u sastavu Srbije a da delovi koji nisu obuhvaceni zajednicom srpskih opstina i crkvenom zemljom *nekakav "albanski deo", dobije potpunu samostalnost, budzetsku, kulturnu, da imaju svoju policiju, ali u sastavu Srbije.Granice tog albanskog dela bi se utvrdile na osnovu etnicke strukture iz 1940 godine, kako bi se izbela legalizacija etnickog ciscenja srba u vreme komunista i Josipa Broza, sa ovih prostora.Ovakvo resenje treba da ponudi Srbija i postavi kao crvene linije.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Amerika jeste silna al' je stvarno glupa, Srbija je za NATO jedna CRNA RUPA. Ameriko, prošlo je vreme "zavadi pa vladaj" , nikad, nikad, nikad nećemo u NATO - zato se ne nadaj ! Prijatelji ne bacaju bombe već pružaju ruku. Možda smo nekada i bili prijatelji ali sada je to PROŠLOST !

hogar

pre 5 godina

Problem je u tome što u slučaju podjele Kosova,Srbija gubi jug Srbije.Ako opcija podjele bude na stolu,albanci neće dozvoliti srbima da imaju neka prava na Kosovu a da ista ta prava srbi ne daju albancima na jugu srbije.To bi samo značilo dalje rasparčavanje srbije. Drugo,srbija je u evropi i jako,baš jako daleko od Rusije,okružena zemljama članicama NATO pakta,i ne postoji mogućnost da zapad na bilo koji način dozvoli rusiji da širi svoj uticaj preko srbije...Dapače,zapad će uraditi sve,pa i u potpunosti rasparčati srbiju,ali neće dozvoliti rusima da u evropi šire uticaj.To je i slijepcu jasno......

Ja

pre 5 godina

Rusija će podržati svaki stav koji je u interesu Srbije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija