• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2018

19:05

TAČI NA VANREDNOJ KONFERENCIJI ZA NOVINARE: Ako ne okončamo dijalog, Kosovo će biti kao Palestina!

Politika

TAČI NA VANREDNOJ KONFERENCIJI ZA NOVINARE: Ako ne okončamo dijalog, Kosovo će biti kao Palestina!

Podeli vest

Predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, ponovo je danas pozvao sve albanske političke partije i predstavike civilnog društva da se angažuju u dijalogu sa Beogradom, a radi postizanja konsenzusa o okončanju tog procesa, jer ako se to ne dogodi Kosovo bi, kako je rekao, moglo postati druga Palestina. 

Na vanrednoj konferenciji za novinare Tači, kome opozicija osporava legitimitet da učestvuje u dijalogu u ime Prištine, ocenio je da je reč o "teškoj fazi" tog procesa i da Priština ne treba da dozvoli da "postane Palestina".
Tači kaže da je, kao kosovski predsednik, sada spreman da se obrati poslanicima i građanima u vezi sa, kako kaže, poslednjom fazom dijaloga.

Dodao je da će na svaki sporazum "konačni pečat dati parlament".

Uveren je, kazao je da će ovi razgovori biti "ozbiljni i teški", ali i da će, kako je rekao, ovo biti poslednja faza koja će se okončati pravno obavezujućim sporazumom. 

- Nepogrešivi put Kosova je ka Evropskoj uniji, NATO i međunarodnim institucijama. Dijalog bi trebalo da se okonča recipročnim priznanjem, inače, dijalog bi bio uzaludan - rekao je Tači.
Ponovio je da Priština "ima podršku SAD i njenih saveznika" da dijalog bude okončanim pravno obavezujućim sporazumom sa Beogradom.

- Taj proces će biti transparentan, odgovoran i vodiće se kroz institucije. Samo teme koje o kojima se slažu obe strane neće biti ignorisane. Neće biti drugog privremenog sporazuma. Konačni sporazum će biti u skladu sa standardima i vrednostima evroatlantskog okvira - rekao je Tači.

Ako, kako je kazao, svet ne bude želeo Kosovo i ako ne bude iskorišćena ova prilika za postizanje konačnog sporazuma, "Kosovo bi moglo ostati poput Palestine", preneo je portaj Ljajmi.

SRBIJA NA UDARU SAD, VAŠINGTON SEČE KOSOVSKI ČVOR DO KRAJA GODINE! Beograd se suočava sa do sada neviđenim pritiskom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vanja

pre 5 godina

Nece KiM biti kao Palestina jer to prvi Vucic nikada ne bi dozvolio!!

Andrija

pre 5 godina

Ne mozes da okoncas dijalog da bude samo u interesu Pristine .

Petar Golemi

pre 5 godina

ej teroristo shvati da je ,,Kosova'' u stvari Kosovo i Metohija geografska oblast u okviru drrzave Srbije!!!!!

mala

pre 5 godina

Moramo raditi na tome da se rese problemi oko Kosova.

Sale

pre 5 godina

Koristiti situaciju Palestine kako bi još više usadio mržnju koje su i ovako puni je van svake pameti.

Nena

pre 5 godina

Nijednoj Tačijevoj reči niko nikada ne treba da veruje, jer je jedan prevarant!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija