• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

28.06.2018

21:01

HIT PRIČA! TOPLA OPOZICIONA POLITIČKA BRAĆA! Janković i Đilas traže gej brakove! AZDEJKOVIĆ ODGOVORIO: Oni samo hoće jeftine poene!

Politika

HIT PRIČA! TOPLA OPOZICIONA POLITIČKA BRAĆA! Janković i Đilas traže gej brakove! AZDEJKOVIĆ ODGOVORIO: Oni samo hoće jeftine poene!

Podeli vest

Saša Janković, koalicioni partner Dragana Đilasa, kaže da će kad dođe na vlast legalizovati istopolne brakove. Predrag Azdejković, gej aktivista: Ovo je samo pokušaj da se digne katastrofalan rejting!

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković, koalicioni partner tajkuna i šefa Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, traži da se u našoj državi legalizuju gej brakovi!

Ana Janković Jovanović, članica Predsedništva PSG, kaže da će ta stranka, čim dođe na vlast u Srbiji, usvojiti potreban zakonski okvir koji

Velika sramota

Sramota je da bilo koja stranka u Srbiji zastupa ovakve stavove. Ipak, za Jankovića me ništa ne čudi

Vladan Glišić, lider Narodne mreže

će dozvoliti istopolne zajednice. Prema njenim rečima, uskoro će započeti i kampanju za "osvešćivanje državnih službenika, ali i šire javnosti u Srbiji" (!?!). Predstavnici LGBT populacije, međutim, tvrde da ne veruju Jankoviću i Đilasu i smatraju da njih dvojica samo pokušavaju da podignu katastrofalan rejting!

Nemaju nikakvu moć

Ana Janković Jovanović, inače, ističe da je obaveza države da gejevima omogući ostvarivanje prava koja imaju svi drugi građani.

- To podrazumeva ustanovljavanje adekvatnog pravnog statusa, od čega zavise brojne prava, kao što je dobijanje ličnih dokumenata, mogućnost zaposlenja, otvaranja računa u banci, ostvarivanje zdravstvene zaštite, ali i prava koja proističu iz ozvaničenja zajednice života. Kad PSG preuzme odgovornost na državom, svi građani Srbije imaće ista prava, bez diskriminacije, počevši od prava zagarantovana Ustavom i zakonima, ali još važnije, prava koja će se jednako poštovati u praksi i time omogućiti razvoj društva u smeru razvoja pravih vrednosti i demokratije - naglašava Jovanovićeva u izjavi za "Danas".

Komentarišući ove najave, gej aktivista Predrag Azdejković kaže za Informer da se podršci ne gleda u zube, ali ipak da ima određene rezerve prema ovim strankama.

- Pozdra

mojugao

DEJAN VUK STANKOVIĆ ANALITIČAR

PSG igra na političku kartu podrške manjine koja je nekad podržavala LDP i DS. Uz to, htela bi i podršku moćnog gej lobija i zapadnih država, posebno Amerike koja podržava istopolne brakove.

vljam svaku podršku u smeru poboljšanja položaja LGBT populacije u Srbiji. Ali plašim se da je ovo samo još jedna u nizu praznih podrški, koja ima za cilj privlačenje glasova birača i poboljšanje katastrofalnog političkog rejtinga. Svi znamo da oni nemaju moć da ovo sprovedu u delo! Više bih voleo javnu podršku vladajuće većine, jer bi to značilo da bi se nešto zaista i ostvarilo - podvlači Azdejković.

Samoreklamerstvo

Vladan Glišić, lider "Narodne mreže", takođe smatra da Janković priču o pravima gej populacije koristi samo za političko samoreklamerstvo.

- "Polni imperijalizam" je pojam kojim umni i slobodni ljudi u svetu danas zovu ideologiju homoseksualizma. Njen sastavni deo je i zahtev za gej brakove, a onda obavezno slede i zahtevi za usvajanje dece. Sramota je da bilo koja stranka u Srbiji zastupa ovakve stavove. Ipak, kad je reč o Jankoviću i njegovoj družini, to me nimalo ne iznenađuje - zaključuje Glišić.

TADIĆ OPET UDARA NA ĐILASA: Uništio DS, a oni bi u savez sa njim!

Marina Komad, savetnica za medije Borisa Tadić, i portparol SDS Konstantin Samofalov ističu da je želja rukovodstva da uđu u Đilasov savez Stokholmski sindrom, jer je upravo tajkun kriv za propast stranke.

Nije vreme za usvajanje dece, ali...

Ana Janković Jovanović kaže da je zbog velike društvene diskriminacije gej osoba očekivano da bi deca koju bi danas u Srbiji usvojili bila stigmatizovana.

- Ne mislim da bi usvajanje dece od strane gej parova u Srbiji kakva je danas bilo pravo rešenje. Treba unaprediti ostvarivanje prava LGBT populacije, ali to ne treba da ide na teret dece - ističe Jovanovićeva.

"Tadića je DS nazivala izdajnikom jer je napustio i osnovao SDS i to nakon što je DS doveo do istorijskog uspeha. Kako danas DS zove Đilasa, koje je doveo do jednocifrenog rezultata, potom je napustio, pa osnovao Savez, a na prošlim izborima joj bio protivkandidat? Vođom?", napisala je Komadova, a Samofalov je dodao:

"Đilas doveo DS na pet odsto, napustio je kapetanski nakon tog brodoloma i kandidovao se protiv nje na izborima za Beograd. Je l' se to zove Stokholmski sindrom?", istakao je Samofalov.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pjer

pre 5 godina

Svi znamo da su pederi,po karakternim osobinama,ali sada znamo i nešto više !!!

hamekame

pre 5 godina

Ono nemaju pojma više šta rade, ako misle da će tu da dobiju poene varaju se.

ime

pre 5 godina

Nisam siguran koliko naš narod podržava gej brakove, ali sam siguran da niko ne podržava Đilasa i Jankovića.

Nikolinan

pre 5 godina

Čak ni predstavnici LGBT populacije ne uzimaju za ozbiljno Jankovića i Đilasa. Prvo, zato što realno nemaju nikakvu moć, niti brojne sledbenike, drugo, što je svima jasno da je to samo njihov manevar za jeftino političko poentiranje.

milica

pre 5 godina

Kad dodje na vlast?! Koju bre vlast, ko ce njih podrzati?! Prizivaju njih da ih podrze?

jasmina

pre 5 godina

Zgrceni Sale i Djiki u pohodu na lake poene,mozda ce promeniti odela ali trikove nikad !katastrofa

Maja

pre 5 godina

Pa naravno da hoće samo jeftine političke poene, njima nije stalo do gej populacije!

Milica

pre 5 godina

To je direktan udar na Srpsku porodicu..a to Srbiji ne treba!

Maja

pre 5 godina

Cvrsto opredeljenje Djilasa i Sase Jankovica, dace i zadnjicu za glasove.

Divna

pre 5 godina

Sreca pa ih je Azdejkovic provalio i vidi da su lažljivi i licemerni.

Matijevic

pre 5 godina

Davljenik se hvata za slamku spasa!!! Ni gej zajednica ne veruje u ovakva obećanja!!!

Ljilja

pre 5 godina

Pa ja sam znala da se iza cele priče krije "jedna topla i iskrena ljubav!"

Ljupko

pre 5 godina

Jeftin pokusaj skupljanja poena kod te populaciji, na niske grane su pali oboica.

Veljko

pre 5 godina

Đilas i Janković samo žele malo medijske pažnje i glasove gej populacije. Ništa više. Srećom, o gej brakovima oni ne odlučuju.

lora

pre 5 godina

Ne mogu da verujem koliko su ovi jadnici iz opozicije spremni daleko da idu zarad političkih poena...treba da shvate da ih narod više ne želi u vlasti i da to sportski prihvate

ana

pre 5 godina

Jankovic koristi svaku priliku da ugrabi politicke poene.

Stefi

pre 5 godina

Ne znaju više ni sami kako da dođu do boljeg rejtinga.

ana

pre 5 godina

Isto misljenje delim, samo skupljanje jeftinih poena.

aca

pre 5 godina

Ohooo pa da li se to pojavljuju topla opoziciona braca!

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Šta sve neće da radi opozicija samo da bi dobili političke poene.

Jovan

pre 5 godina

Djilas i Jankovic izgleda zele da ozvanice svoju vezu pa zato traze da se leglizuju gej brakovi.

Alhemičar

pre 5 godina

Đilas i Janković su licemeri koji bi sve uradili samo da dođu do jeftinih političkih poena.

sasa

pre 5 godina

Jel to zelite gej brakove da bi mogli da se vencate ili samo da setate na paradi!

mala

pre 5 godina

Samo neka se oni klone nas, od njih se svasta ocekuje.

mala

pre 5 godina

Mozda se i ova dvojka uzme na kraju, ko zna ako su vec u toj prici.

Ivana

pre 5 godina

Sramota kakvom se oni politikom bave, samo da bi dosli do jeftinih poena.

Nikola

pre 5 godina

Neće uspeti da dođu ni do jeftinih poena jer ih cela Srbija mrzi, a i gejevi će ih još više mrzeti.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija