• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/pink.rs

29.06.2018

11:40

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ O PRETNJAMA VUČIĆU:  Prave alibi za ubistvo predsednika Srbije!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ O PRETNJAMA VUČIĆU: Prave alibi za ubistvo predsednika Srbije!

Podeli vest

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević otkrio je gostujući na TV Pink, kako kaže, proverenu i pouzdanu informaciju o sastanku Dragana Đilasa i Marka Jakšića koji su dogovarali obaranje Vučića koje će biti zasnovano na napadima u vezi sa Kosovom. On je ovu dvojicu pozvao da izađu i javno kažu o čemu su razgovarali u Bogutovcu

Vučićević je otkrio da je pre dva dana došlo do susreta Dragana Đilasa i Marka Jakšića u kafani "Kod Mira" u selu Bogutovac između Raške i Kraljeva.

- Jakšić je kontroverzni lider Srba sa severa Kosova. Razgovarali su jedino o početku tzv. "konačnog obračuna sa Vučićem" u kojem Kosovo treba koristiti kao glavnu temu. Đilas ne sme javno da kaže da se protivi rešenju za KiM već koristi Marka Jakšića za napade. Udružili su se svi koji su stvorili lažnu državu Kosovo protiv Vučića - kaže Vučićević i dodaje:

- Javlja se Jeremić koji podržava pismo! Pa ti si upropastio Srbiju, ti si poslao ono skandalozno pitanje Međunarodnom sudu pravde pa smo dobili rešenje o legalnoj kosovskoj nezavisnosti, u tvoje vreme je postavljena granica! Stvorili ste probleme u budžetu! O Kosovu se, zahvaljujući Vučiću, ponovo govori. Podrazumevala se nezavisnost, to je bila završena priča.

On je pozvao Jakšića i Đilasa da otkriju o čemu su razgovarali.

- Pozivam ih da kažu o čemu su pričali. A znamo da su se odlučili za "konačni obračun" protiv Vučića. Misle da smo svi oboleli od meningitisa, pa smo zaboravili, ćutaćemo i staćemo uz izdajnike koji su pristali na nezavisnost Kosova?! Moramo da se borimo za Kosovo na najpametniji način, a ne da dobijemo ništa a damo sve - rekao je Vučićević.

Ristićeve pretnje - nastavak kampanje protiv Vučića

Govoreći o pismu koje je juče predsednik Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" Slaviša Ristić uputio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, a u kojem javno i otvoreno preti ubistvom predsedniku Srbije, glavni urednik Informera ističe da je reč o nastavku kampanje udruženih "dosovsko-žutih-tajkunskih političara" i stranih agentura kojima ne odgovara stabilna i jaka Srbija.

printscreen youtube

Svi zajedno, kako kaže, pokušavaju da iskoriste Kosovo kako bi srušili Vučića i dokopali se vlasti. On podseća na izlažiranu otmicu, zatrovanu vodu, gorivo i sve događaje kojih smo svedoci prethodnih dana, te je slučaj pretećeg pisma nastavak kampanje. Kaže da se u prvi plan stavljaju laži koje treba da poljuljaju poverenje građana i da se jako malo govori o uspesima Srbije.

- Niko ne govori o BDP koji je najviši u regionu, niko ne govori da smo bili na ivici bankrotstva, a da smo sada jedini u regionu sa suficitom. Prosečna plata se približava magičnoj cifri, kako su je nazivali oni iz prethodne vlasti, od 500 evra i veća je od Bugarske prosečne plate koja je članica Evropske unije. Prestigli smo BiH i približavamo se CG kod koje su plate i penzije "fejk", budući da je to dirigovana država. Državna kasa nam je u plusu, za razliku od svih državnih kasa u Evropi, uz izuzetak tri države. Sve ovo se krije napadima zbog Kosova. Pokreće se lov na Vučića koji vode navodni veliki Srbi i nacionalisti koji pišu Putinu, zatim ono koji bi priznali KiM kada bi došli na vlast što otvoreno priznaju i dali bi Kosovu dve stolice u UN. Upravo to je juče Saša Janković napisao na Tviteru - kaže Vučićević.

Vučićević podseća na naslovne strane današnjih novina i nedeljnika, na kojima se skandalozno napada predsednikov sin Danilo Vučić. Nedeljnik Vreme je izdvojio fotografiju na kojoj se veseli golu koji je postigao Kolarov. Zbog fotografije sa navijačima, Danilo Vučić je predstavljen kao kriminalac.

- Ovo je početak odvratne prljave kampanje - ističe urednik Informera.

Druga naslovna strana prikazuje karikaturu Vučića koji "pušta Beograd niz vodu".

- Odvratna karikatura, ali je to njihovo pravo i njihova uređivačka politika. Ipak, onda ne treba da govore o diktaturi! Taj Beograd na vodi o kojem govore, uskoro se završava. Sram ih i stid bilo! Najskuplji kvadrati u ovom delu Evrope su u Beogradu na vodi. Ovo je jedan od najvećih ekonomskih uspeha Srbije. Neće Vučić to odneti u grob, a ova investicija radikalno menja budućnost u Srbiji. Na aerodromu nikad više putnika, rešili smo Železaru, rešavamo RTB Bor, ali to na stranu - treba prikazati da Vučića kao kriminalca i izdajnika koji će izdati Kosovo - kaže Vučićević.

On podseća da je Slaviša Ristić za vreme vlasti bivšeg režima učestvovao u formiranju administrativne linije između centralne Srbije i KiM.

- Ristić piše Putinu, neki drugi pišu drugima... Izgleda da samo Vučić nosi srpski dres. Pismo je skandalozno jer je sebi Ristić dao za pravo da Vučića predstavi kao izdajnika. Neće ovo pogoditi Putina, u to ne sumnjam, stižu njemu raznorazne dojave na dnevnoj bazi. Ali, u Srbiji se pravi atmosfera alibija za lov na Vučića, jer ne dao Bog da mu se sutra nešto desi, da ubiju Vučića, reći će da su ga smakli zbog kriminala, jer je prethodno i on i cela njegova porodica predstavljena kao kriminalna. Ili će reći da su ga ubili sa Istoka ili Zapada jer nije ispunio neko obećanje, za šta alibi daje Ristić svojim pismom Putinu - kaže Vučićević.

Amfilohije je ćutao kada se proglašavala kosovska nezavisnost

Kada je reč o izjavama mitropolita Amfilohija, Vučićević kaže da je SPC stub srpske države i nacije. Vučićević ipak podseća da Amfilohije nije protestovao kada je postavljana administrativna linija sa KiM, kada se otcepljivala Crna Gora, a sada proklinje one koji pokušavaju da spasu KiM.

- Budimo iskreni, šta god da dobijemo je velika pobeda. Sada nemamo ništa! Do skoro smo bili u poziciji da nećemo dobiti ništa, zato nam svaki kvadratni kilimetar znači - kaže Vučićević.

On podseća da je Srba sve manje, a Albanaca sve više, te da su Srbi stara nacija. Ističe da Srbiji iz više razloga, uključujući i ovaj demografski, ne odgovara zamrznuti konflikt jer se račun kad-tad mora ispostaviti. Problem Kosova, kaže, može se lako iskorisiti za preuzimanje vlasti.

- Možda oni žele da država uhapsi Ristića, pa da od toga naprave skandal - kaže Vučićević.

printscreen youtube

Baš ovih dana, kaže, provlači se priča da Andrej Vučić kupuje hotel Jugoslavija, iako je vlasnik grčka kompanija koja pregovara sa kineskom firmom koja želi da ga kupi.

- Nisu važne činjenice, već da se prospe laž, u koju narod poveruje kada je pročita na društvenim mrežama. Važno je predstaviti Vučića i njegovu porodicu kao kriminalce, kako bi se stvorio alibi za ubistvo. Stvara se atmosfera koja podseća na onu pre ubistva Đinđića - kaže Vučićević.

Podseća da Jeremić odbija da odgovori za šta je dobio 200.000 evra od ambasade Katara, države kojoj su uvedene sankcije jer podržava terorizam. Ističe da se i dalje ne zna odakle Đilasu novac za finansiranje izborne kampanje.

Pita zašto je država za vreme Đilasa, Jankovića i Jeremića bila u minusu - zato što im je bilo važno da prvo namire sebe.

- Danas ne stižemo da izbrojimo pogone, fabrike koje se otvaraju. Juče je otvoren Narodni muzej, prošle godine Muzej savremene umetnosti, završava se Beograd na vodi, grade se auto-putevi. Ako su Srbi ludi da glasaju za tajkuna Đilasa, Jeremića, žutog zaštinika Jankovića, neka glasaju - kaže Vučićević.

Mira Marković ispada šef mafije u Srbiji

Govoreći o presudi Miri Marković, kaže da je odluka skandalozna i podseća da su tajkuni poput Miroslava Miškovića na slobodi.

- Markovićeva je šef mafije u Srbiji zbog stana od 40 kvadrata?! A Đilas je pošten? Jeremić isto?! - zapitao je.

Upitao je i Jeremića odakle mu novac za najskuplje hotele i život na Menhetnu. Podseća da je Jeremić konsultant, a najbolji konsultanti na svetu ne mogu da zarade milion ili dva na godišnjem nivou, a da je Jeremić zaradio čak sedam miliona evra.

- Dobro smo mi i čitavi posle njih! Siguran sam da im plan rušenja vlasti neće uspeti. Srbi odlično vide i znaju ko koliko radi i za koga radi. Samo Vučić nosi srpski dres, a svi ostali imaju, pored svojih, i rezervne dresove - kaže Vučićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sneza

pre 5 godina

Koliko su ljudi otrovani mrznjom pa to je strasno.

Mare

pre 5 godina

Sve je upravu.I narod to vidi sta politikanti placeni izdajnici rade.Ja mislim da bi drzava trebala da hapsi.Jer ovo nije neistomislenici pa kao jao...Nego ovi prete ubistvom po nalogu zapada

Nena

pre 5 godina

Ovakve pretnje su nedopustive i moraju nadlezni organi da reaguju.

Dragan R

pre 5 godina

Situacija je veoma prosta. Za pretnju ubistvom bilo kome, a kamo li predsedniku države, u svakoj normalnoj zemlji sleduje robija. Ako Slaviša Ristić ne završi u zatvoru onda mi nemamo ništa od države i svako može da radi šta hoće. Ili pretnje uopšte nije ni bilo.

Nena

pre 5 godina

Policija mora da privede autora pretnji i da ga kazni....

mala

pre 5 godina

Vucic neda Kosovo, neda na svoju Srbiju, a to mnogima smeta.

Zaza

pre 5 godina

Ciju zemlju ruse?I sta nam to bolje nude?Koliko im para i vlasti treba da bi bili zadovoljni?Sada su izdali svoj narod,koga nece sutra?Mogu da mrze Vucica do sutra,al to sto on radi za Srbiju,oni nece ni za dva zivota!A vi hejreri,navalite da lupate minuse!

Joca Zemunac

pre 5 godina

Samo kratko I jasno, BRAVO VUCICEVICU % iskreno I srpski dostojno pohvale, za sirenje istine, samo nastavi I otvaraj oci srpskom narodu da raspoznaju istinu, od lazi.... I personaly congratulate you for good work,, good luck friend..

milan

pre 5 godina

Ta ista smeca (Djilas, Jeremis I jankovic) koja su ubila Ivanovica prijete i Vucicu, ali za*ebali su se sav Srpski narod preko Drine je uz Vucka i ako nas zovne eto nas tamo. Pozdrav za bracu Srbe ma gdje god bili od brace iz Banja Luke

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija