• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: siniša kostić

29.06.2018

23:49

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ: Organizovani,  a ne spontani protesti u Novom Sadu

Politika

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ: Organizovani, a ne spontani protesti u Novom Sadu

Podeli vest

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio jeda su  navodni građanski protesti koji su bili organizovani u Novom Sadu bili sve samo ne spontana okupljanja građana, i da nema problem da ih nazove pravim imenom.

- Spontano okupljene građane organizovali su oni koji su doneli važeće zakone o akcizama iz 2009, proglašene ukazom tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, te su za 54 odsto  poskupele akcize na gorivo. I tada niko nije protestovao i niko se nije bunio. 

Posle toga smo imali vest o trovanju vode iz Beogradskog vodovoda, pa vest o nestanku novinara iz Bele Crkve, praćenu insinuacijama da ga je neka mafijaška državna ruka navodno sklonila, a čovek se pojavio živ i zdrav. 

Pa smo videli dokaz koliko vladajuća stranka navodno ima uticaj na pravosuđe, odnosno, u presudi Apelacionog suda smo saznali da je Andrej Vučić bubrezima napao pendreke žandarma. A imali smo danima i analizu boravka starijeg sina predsednika države na utakmici Kostarika – Srbija. 

Takvu atmosferu prave isti ti koji se kriju iza navodnih protesta građana – rekao je Vučević.

Vučević je istakao da takva atmosfera u društvu nije skrenula potencijalne investitore da ulažu u Novi Sad i naveo  brojne primere koji su pokazali kako su se razne "akcije protiv" vrlo brzo pokazale kao čisto politikanstvo.

- Imate Pupinovu palatu koju su osporavali oni koji danas kupuju stanove u njoj, a videćete kakve će sve kompanije tamo doći, poput "Kontinentala", DDOR-a i drugih.  

Osporavani su "Lir" i "Delfi" u kojima radi više od 6.000 ljudi i od kojih je Grad prošle godine prihodovao 700 miliona dinara više samo od poreza na zarade, Osporavaju Tržni centar ” Promenada" , od kojeg je Novi Sad do sada direktno zaradio 40 miliona evra. 

Ali svi ti koji danas kritikuju, sve bi dali da u su poziciji da mogu da sprovode našu politiku, ali nisu to znali, i nisu to umeli – istakao je Vučević za Radio –televiziju Vojvodine.

(FOTO/VIDEO) TOTALNI POTOP U NOVOM SADU! Provala oblaka NAPRAVILA HAOS, voda poplavila automobile, KAMIONDŽIJA ZAROBLJEN U VOZILU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija