• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2018

15:08

POPOVIĆ: Srbija prepoznata kao zemlja inovacija i znanja

Politika

POPOVIĆ: Srbija prepoznata kao zemlja inovacija i znanja

Podeli vest

Srbija je u svetu sve više prepoznata kao zemlja inovacija i znanja, a zahvaljujući našim inženjerima, i odličnom poslovnom ambijentu, sve više stranih investitora dolazi u Srbiju, istakao je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović

Popović je, povodom potpisivanja ugovora o zakupu industrijskog prostora između nemačke kompanije SD Hirš Automotive i Biznis parka Bački Petrovac, koji predviđa da ova kompanija početkom sledeće godine u Bačkom Petrovcu započne proizvodnju delova za autoindustriju, podsetio da je Srbija već vodeća po investicijama u regionu, i izrazio uverenje da će ih u budućnosti biti još više.

- SD Hirš automotiv je jedan od dobavljača poznatih proizvođača automobila kao što su „Mercedes“, „Audi“, „Folksvagen“, „Jaguar“, „Rendž-Rover“. Imaju tri fabrike u Nemačkoj, a uskoro će pokrenuti proizvodnju i u Bačkom Petrovcu. Ova kompanija bavi se proizvodnjom metalnih komponenata za autoindustriju i glavni su proizvođači panoramskih i krovnih prozora, takozvanih "šibera", za sve najveće nemačke proizvođače automobila - objasnio je Popović.

On je napomenuo da je velika stvar za male sredine kao što je Bački Petrovac da privlače svetske kompanije, kao što je ova nemačka, jer one, prema njegovim rečima, donose nova znanja i nove tehnologije, i pozitivno utiču na ravnomerni regionalni razvoj čitave zemlje.

Zahvaljujući kompaniji SD Hirš Automotive u Bačkom Petrovcu ćemo otvoriti nova "pametna" radna mesta, za početak za najmanje 20 inženjera, rekao je Popović izrazivši uverenje da će ova nemačka kompanija prepoznati interes da u budućnosti ovde ima i svoj razvojni i istraživački centar, jer je nedaleko Novi Sad, koji je univerzitetski centar, i gde se nalazi Fakultet tehničkih nauka, koji je izvor odličnih mladih inženjera.

Ugovor o zakupu industrijskog prostora između privatne industrijske zone Busineš Park Bački Petrovac i Nemačke kompanije SD Hirš automotive (SD GmbH Klaus Hirsć) potpisali su Aleksandra Rosenberg, direktorka kompanije SD Hirš automotive i Vladimir Tošić, direktor Busineš Parka.

Kompanija SD Hirš automotive je osnovana 1986. godine u Nemačkoj i bavi se proizvodnjom metalnih komponenata za autoindustriju. 

U proizvodnom programu su proizvodi za panorama krovove, kabrio sisteme, turbo punjače, sigurnosne pojaseve, deflektore vetra itd, isporučuju se auto kompanijama poput VW, Audi, Škoda, Mercedes, Jaguar i Range Rover, a proizvodi se izvoze širom Evrope, SAD, Južne Amerike i Kine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija