• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2018

15:33

DOBRA VEST IZ BRISELA! Sprečen prijem LAŽNE DRŽAVE KOSOVO u Svetsku carinsku organizaciju!

Politika

DOBRA VEST IZ BRISELA! Sprečen prijem LAŽNE DRŽAVE KOSOVO u Svetsku carinsku organizaciju!

Podeli vest

Na sednici Saveta Svetske carinske organizacije u Briselu je sprečen prijem samoproglašenog Kosova, čiji status u toj organizaciji ostaje sporan i zamrznut, saopšteno je iz Uprave carina Srbije

Savet je uspostavio Radnu grupu za pitanja u vezi sa pristupanjem toj organizaciji, koja će se, između ostalog, baviti i pitanjem samoproglašenog Kosova.

Takođe, do daljeg važe odluke Saveta iz jula i decembra 2017. godine, kojima se zamrzava status Kosova, sprečavaju punopravno učešće u radu i glasanje predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini do izveštaja Radne grupe i eventualne nove odluke Saveta o tome, navodi se u saopštenju.

Rasprava o ovoj tački dnevnog reda sednice, u kojoj su učestvovali i predstavnici Srbije, pokazala je da u Svetskoj carinskoj organizaciji postoje suprotstavljena mišljenja o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, ali je Srbija dobila energičnu podršku od velikog broja delegata.

U korist pozicije Srbije na zasedanju su govorili predstavnici Rusije, Kine, Indije, Brazila, Argentine, Kipra, Slovačke, Belorusije, Gruzije, Čilea, Azerbejdžana, Kube i Indonezije, a u vidu pisanih nota podrška je stigla od Konga, Sirije, Angole, Kambodže, Kirgizije, Sijera Leonea i Šri Lanke.

Prvi predlozi Radne grupe očekuju se na narednoj sednici sredinom sledeće godine, a zbog podeljenosti po ovom pitanju, treću godinu zaredom u Svetskoj carinskoj organizaciji nisu usvojeni zapisnici u kojima se samoproglašeno Kosovo pominje kao „potpisnik instrumenata o pristupanju".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija