• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. VASKOVIĆ - M. DAKIĆ

30.06.2018

20:21

(VIDEO) PUTIN DOLAZI I DONOSI RAKETNI SISTEM "PANCIR": Srbija postaje jedina zemlja u ovom delu Evrope, koja IMA TAKO MOĆNO ORUŽJE!

Politika

(VIDEO) PUTIN DOLAZI I DONOSI RAKETNI SISTEM "PANCIR": Srbija postaje jedina zemlja u ovom delu Evrope, koja IMA TAKO MOĆNO ORUŽJE!

Podeli vest

Miroslav Lazanski: Putin će u Beogradu proslaviti 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu, a Srbija će od Rusije dobiti najmoderniji PVO raketni sistem

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin prihvatio je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo poseti našu zemlju i to na jesen ove godine, potvrđeno je Informeru.

To će biti Putinova četvrta poseta Srbiji i ukupno četrnaesti susret sa šefom srpske države. Kako nam je rečeno u više odlično obaveštenih izvora, predsednik Putin će u Beogradu prisustvovati centralnoj proslavi velike pobede u Prvom svetskom ratu, a već je potvrđeno da će tokom posete ili neposredno pre nje Vojska Srbija od Rusije dobiti moćni PVO raketni sistem "pancir".

Značajna simbolika

Datum Putinove posete još nije precizno određen, ali najverovatnije će on u Srbiji boraviti početkom novembra, za kad je zakazana proslava pobede u Velikom ratu.

PUTIN U SRBIJI 1. NOVEMBRA! Ruski predsednik na paradi povodom 100 godina od završetka Velikog rata!

Saznanja Informera potvrdio je i vojno-politički komentator "Politike" Miroslav Lazanski. On kaže da je Vlada Srbije već odvojila novac za "pancir", koji ćemo dobiti po najpovoljnijim mogućim uslovima, po ceni koja je znatno niža od tržišne.

- Putinova poseta biće uvezana s proslavom stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu. Jako je važno to što je Putin izabrao upravo Beograd da obeleži takav značajan jubilej. Mogao je Vladimir Vladimirovič da odredi i neku drugu prestonicu, poput Pariza, i tamo bi ga oduševljeno dočekali, ali on se odlučio za naš glavni grad i to je veliko priznanje za Srbiju. 

To će biti prilika da produbimo našu vojno-tehničku saradnju, kao i ekonomske odnose. Uoči Putinove posete ili čak tokom nje sigurno dobijamo PVO sistem "pancir". Novac za "pancir" je već obezbeđen u budžetu, a Srbija će ga dobiti po nikad povoljnijoj ceni. 

Bićemo jedina zemlja u ovom delu Evrope koja će imati tako moćno oružje - objašnjava Lazanski.

Šta je Putinov "pancir"

* najbolji sistem za odbranu od aviona i krstarećih raketa
* uključuje protivavionske projektile i topove
* poseduje 12 projektila i dva automatska topa
* može da napadne do četiri cilja istovremeno
* gađa mete na daljinama od 1,2 do 20 kilometara


Naš sagovornik ocenjuje da je predstojeća poseta potvrda bratskih odnosa naše dve zemlje i dvojice predsednika.

- Posebno je važno što će do tog sastanka doći nakon susreta predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog lidera u Helsinkiju 16. jula. To pokazuje da je naša spoljna politika neutralnosti izdržala test vremena, kao i da smo prošli test i Brisela i Vašingtona i ostali na sopstvenom putu. Nismo uveli sankcije Rusiji, što u Moskvi veoma cene. Putinova poseta je neka vrsta nagrade, priznanja za takvu poziciju Srbije - zaključuje Lazanski.

O detaljima ove posete razgovarali su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Aleksandar Čepurin. 

Ruski diplomata je srpskom predsedniku preneo Putinovu poruku da prihvata poziv da poseti našu zemlju, a kako je saopšteno, razgovarali su i o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine.- Poseta predsednika Putina je izraz želje i namere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dveju zemalja i razvoju bilateralnih odnosa - naveo je Čepurin.

Angažovanje oko KiM

Predsednik Srbije je ocenio da je poseta prvog čoveka Kremlja za našu zemlju i njega lično velika čast.
- Poseta predsednika Putina je potvrda tradicionalno prijateljskih odnosa naših naroda i rusko-srpskih veza - podvukao je Vučić.

Komentarišući dolazak ruskog lidera u Srbiju, karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da to što Putin u poslednje četiri godine već drugi put posećuje Beograd svedoči o dobroj saradnji naših zemalja, ali i lidera.

- Poseta će imati brojne koristi za Srbiju. Možemo da očekujemo da će biti potpisani međunarodni sporazumi i sigurno možemo da se nadamo da će se Putin maksimalno angažovati da pomogne Srbiji da reši probleme oko Kosova - naglašava Milivojević.

LUKAŠENKO IZJAVOM ŠOKIRAO NATO: Belorusija je na prvoj LINIJI FRONTA, moraćemo da se SPOJIMO SA DRUGOM ZEMLJOM KAKO BI PREŽIVELI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

Daj i ofanzivno ,dosta smo se branili i povlacili u sebe i u druge ...samo ofanzivno ,ili cemo biti veci ili nas nece biti .U ovim granicama ne ostajemo ....

MISA

pre 5 godina

PUTIN JE UVEK BIO NAS VELIKI PRIJATELJ I MI TO POSTUJEMO.

Rale

pre 5 godina

Pa zar nije S 300 mocniji raketni sistem? Celo vreme se razglabalo o S300 a sada je i Pancir dobar...postade najmocnije oruzje… Pa koliko otezemo sa Nisom dobro da nam Putin i pracke ustupi….

Rale

pre 5 godina

Panzir nije "najmoderniji raketni sistem". Radi se o protuvazdusnom sistemu kratkog i srednjeg dometa. Razvio se devedesetih godina, tacnije 1990 pod imenom Panzir S1 i kao naslednik sistema Tunguska M1. Koristi se i kao zastita dalokometnih sistema S 300 i S400. Znaci nikakav "posao stoleca"...ali s obzirom na nasu vojno-tehnicku opremljenost, bolje ista nego nista. Taj nesrecni S 300 sa kojim se toliko mase, bio bi jedini pravi posao i faktor odvracanja za mnoge ratne avanturiste iz blizeg i daljeg okruzenja….

Ivana

pre 5 godina

Putinova poseta biće uvezana s proslavom stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu. Jako je važno to što je Putin izabrao upravo Beograd da obeleži takav značajan jubilej.

Nena

pre 5 godina

To će biti prilika da produbimo našu vojno-tehničku saradnju, kao i ekonomske odnose.

Carevic

pre 5 godina

Kako donosi?! U zubima?! U kutiji?! Bilo je s-300 pa smerc! Pa sve to zajedno i nikako da stegne! Gde su 18 migova, zasto je sada 14?! Gde su t-72, gde je brdm?! Nama bre treba i s300 i smerc i pancir i treba nam atomska bomba jer samo tako cemo postati mirni u buducnosti!!

Bosko

pre 5 godina

Saradnja Srbije i Rusije u ovom trenutku je izuzetno dobra na svim poljima

Jovan

pre 5 godina

Dobro došao gospodine predsedniče Putine za mene je velika časst a i za mnoge građane vaš dolazak raduje me svaki dolazak Rusa u Srbiju vaš veliki orkestar sam pratio nisam trepnu okom hvala Putinu i Orkestru na divnoj ruskoj muzici koji su nenadmašni u svemu pevanju igranju !

Goran

pre 5 godina

Samo jaka Vojska Srbije garant je mira u regionu. Spremnost da odgovorimo na svaki napad na naše građane, najbolje je sredstvo odvraćanja.

Ana

pre 5 godina

Velika je čast ugostiti ruskog predsednika tako velikim povodom!Sigurna sam da će i ova poseta dati konkretne rezultate.

XXL

pre 5 godina

A mogu li JA da dobijem danas - RUČAK? Mislim, 'boljitak' pa red je.

Ivana

pre 5 godina

Srbiji je to neophodno, hvala Putinu sto pomaze i sto se zalaze za nas.

Maja

pre 5 godina

Da vidimo ko jos moze da se pohvali ovakvim poklonom od predsednika Rusije.

Nina

pre 5 godina

Novembar nesec ce biti veoma zanimljiv. Povecanje plata i penzija, dolazak predsednika Putina u goste i njegov veoma znacajan poklon za nasu drzavu, koji se mnogim evropskim zemljama sigurno nece svideti.

Miki

pre 5 godina

Hvala Putinu i braci Rusima na prijateljstvu i na pomoci!

Kaja

pre 5 godina

Bratski odnosi Srba i Rusa se ogledaju i u ovim stvarima, pomoci u opremanju vojske. To je velika stvar!

Nikola

pre 5 godina

Ova poseta je veoma značajna za Srbiju i ovaj raketni sistem će dodatno unaprediti vojsku Srbije.

Soko

pre 5 godina

Da, da donece nam kao i prosli put. Ode Srbija u NATO. Rusi gledaju sebe , a i oni su opkoljeni.

Nemanja

pre 5 godina

Odlicna vest ako je tacna. Modernizovali smo KUB i S 125 Nevu. Treba nam S 300 modernije varijante plus Pancir i onda smo bezbedna zemlja za napade iz vazduha. Uporedo sa ovim treba jacati kopnenu vojsku jer jedno bez drugog ne moze. Vracanje obaveznog sluzenja vojnog roka je jednostavno pod moranje. Pozdrav

Stepanek

pre 5 godina

Putin nije u stanju da isplati akcije manjinskim akcionarima Lukoila a ne nesto vise od toga ..

Dejan

pre 5 godina

Prijateljski odnosi su na naj visem nivou i zasluzuju svako postovanje! Vojska Srbije ce biti posebno odusevljena a i gradjani !

Momcilo

pre 5 godina

Kad donese onda pišite doneo je. Ovakvim vestima se radujemo stalno a svaki put glupost. Od naoružanja smo dobili migove i maketu s400.

Anita

pre 5 godina

Rusija je jos jednom pokazala kolikoje veliki saveznik Srbiji, uz veliku pomoc i podrsku vojska ce biti najbolje opremnjena.

Obrad

pre 5 godina

Kao vojno neutralna zemlja Srbija stalno mora da jača svoju vojsku,i to uspešno radi.

Kosta

pre 5 godina

Vremena su takva da se mora razmišljati o ozbiljnoj odbrani. Ovaj sistem će zaustaviti svakog agresora.

Milana

pre 5 godina

Svaka poseta Putina je potvrda bratskih odnosa naše dve zemlje.

Filip

pre 5 godina

Veoma vazna stvar za nasu zemlju, koja se konstantno nalazi pod velikim pritiskom kako od albanaca tako i od drugih suseda.

Ema

pre 5 godina

Srbija ce koristiti ovako mocno oruzje samo u slucaju odbrane, ali raduje vest da cemo poboljsati svoj odbrambeni sistem.

peraciganin

pre 5 godina

Mozemo da budemo ponosni na razvoj dogadaja koji vode nasu zemlju napred i u svetliju buducnost.

Sara

pre 5 godina

Novo naoružanje će doprineti da Vojska Srbije raspolaže najsavremenijim sistemima namenjenim odbrani zemlje.

Sonja

pre 5 godina

Saradnja Srbije i Rusije u oblasti odbrane nastavlja da se razvija u najvećoj meri zahvaljujući predsednicima Vučiću i Putinu.

Talamba

pre 5 godina

Bitno je da se srpska vojska ojaca i pokazemo da nismo za staro gvozdje, verujem da se nase komsije i te kako plase Srpske vojske i njihovih vojnih mogucnosti.

milan lala

pre 5 godina

Predsednik Putin dolazi i bice gost na vojnoj paradi na proslavi 100 godisnice pobede u I. svetskom ratu . Putin nam donosi: tenkove 30 kom. T-72 S , oklopno borbeno vozilo 30 kom. BRDM-2 , dva diviziona Pancir S1, kao i ugovor za kupovinu po najpovoljnioj ceni helikoptere Mi-28 "Nocni Ahotnik", osim toga donosi nama saglasnost i podrsku za donacije u Belorusiji 6 kom MIG-29 i tri diviziona PVO Antej 2500 usavrseni model S-300 . Zato brate Srbine raduje se dolasku naseg najveceg prijatelja predsednika Putina. Na paradi ce biti prikazani tenkovi T-72 S , borbeno oklopno vozilo BRDM i Pancir S1. MiG-ovi iz Belorusije i hlikopteri predvidjeni da stignu za kraj 2019. Novi helikopteri MI -35 verovtano ce takodje biti na paradi nepoznata kolicina, no stice prvi. Nasi MiG-29 4+ generacije bice svi do tada remontovani i proletece nebom iznad Beograda na paradi. Od jeseni imacemo dobru pregovaracku poziciju o KiM, a na kraju 2019 sve oko KiM ima da bude reseno sa uvazavanjem i nasi interesa.

helena832

pre 5 godina

Rusija je pravi prijatelj i nasa podrska u svim situacijama.

Toma

pre 5 godina

Kakav politički uspeh Vučića... Ne viđen! Ovoliko puta poseta Beogradu, ovoliko susreta... Jedinstveno!

Aco

pre 5 godina

Putin treba da ojačava bratski narod, da imamo najmoćniju vojsku u regionu.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija