• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2018

09:25

ČEDA: Kosovo najveći čvor - dijalog ne sme da prestane!

Politika

ČEDA: Kosovo najveći čvor - dijalog ne sme da prestane!

Podeli vest

Pitanje Kosova je najveći čvor koji naša generacija mora da reši, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović

- Mislim da je jako teško pristati na realnost u Srbiji. Pokušaji balansiranja i koketiranja sa politikom koja nas je dovela u ovu fazu, koju nazivamo realnošću na Kosovu, iz dana u dan u sve većem su ćorsokaku - rekao je Jovanović za podgoričku "Pobjedu".

Lider LDP navodi da ceo svet ima stav o Kosovu koji je drugačiji od našeg i da su "čak i Rusi, za koje se hvatamo, podržali mnoge akcije međunarodne zajednice koje su dovele do formiranja kosovske države".

- Ne mogu da ne kažem da je ovo najveći čvor, i da taj čvor naša generacija mora da reši. Ako deci ostavimo takvu prošlost, za naše unuke nećemo biti nikakva svetla tačka. Mir i samo mir - rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, saopštio je LDP, nije to problem vlasti, to je problem ovog društva koji ne sme biti podeljeno između opozicije i vlasti.

- Vlast, naravno, ima najveću odgovornost, ali bi trebalo da ima i moć da se nosi sa tim pitanjima. Naša opozicija ima oko Kosova nacionalističke i, rekao bih, "stare" stavove. Nema novog pristupa, već se sa guslanja prešlo na muziku iz liftova - kazao je on.

Kada govorimo o pritisku Zapada, kaže on, ne smemo zaboraviti njihove interese.

- Oni se često ne poklapaju sa našom idejom šta je taj Zapad. Ima Zapad svoje probleme i neće da ih mi kočimo na putu njihovog prosperiteta - naveo je Jovanović.

Međutim, napominje lider LDP, mi moramo da vidimo kako i o čemu ćemo razgovarati sa Albancima, a razgovor je uvek moguć.

- Dakle, dijalog ne sme da prestane i važno je da se naša dva društva razumeju. Bez obzira na trenutne posledice. Taj pristup se dugoročno pokazao kao dobar. On je važan i za sigurnu, za mirnu i za ekonomski prosperitetnu regiju - zaključio je Jovanović, saopštio je LDP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ana

pre 5 godina

Ne brini se Cedo Vucic nece dozvoliti da dijalog prestane!

Nikkkola

pre 5 godina

Micite vise ovog kvazimoda, negativac sa negativnim primerom za omladinu.

Kaja

pre 5 godina

Meni je najveca misterija zasto Ceda daje intervju za podgoricke novine.

Nena

pre 5 godina

Jovanovic opet pokusava da skrene paznju na sebe pricom o KiM, o necemu sto se vec radi odavno. Pregovori su nastavljeni i sad nema odustajanja.

Andrijana

pre 5 godina

Cedomir Jovanovic kao da ne zivi u Srbiji pa cak kao da je spavao dugi niz godina, pa ne zna da se na dijalogu radi i da aktuelna vlast pokusava da nadje kompromis sa Pristnom.

Ceca

pre 5 godina

Predsednik Vucic vodi politiku mira i ako neko uspe da resi kosovski cvor to ce biti on.

ana

pre 5 godina

On nikada nije ni otisoa na Kosova o tu drzi neko predavanje

spale

pre 5 godina

Ceda posle mora. Cemu razgovor ako se ne postuje.Izraz volja dveju stran aje preduslov za razgovor.

Miki

pre 5 godina

Čeda je od jednom postao odgovoran i savetuje da dijalog ne sme da prestane. Zna dobro ova vlast šta treba da radi i da dijalog ne treba prekidati.

Kaktus037

pre 5 godina

Dakle, dijalog ne sme da prestane i važno je da se naša dva društva razumeju.

Trtica

pre 5 godina

Ti si poslednji koji o tome treba da prica....ti nisi džabe čedo prašak!

Miki

pre 5 godina

Vlast dobro zna šta je dobro za Srbiju, i neće prekidati dijalog, i doći će do najboljeg rešenja za Kosovo.

Natasa

pre 5 godina

Moramo nastaviti da se resi taj problem, ne mozemo vise odugovlaciti.

Paki

pre 5 godina

Ne mozemo vise odugovlaciti, moramo nastaviti sa dijalogom.

Mladen

pre 5 godina

Ovaj "politicar" opet sipa iz supljeg u prazno i puno prica a ne kaze nista konkretno. Pazi molim te, nece da ih mi kocimo na putu prosperiteta. Pa koliko cinican se mora biti da bi se izvalila ovakva "misao". Nekad je bolje sutiti ...

snezana

pre 5 godina

Prvi put da se slazem sa Cedom,prvi put je rekao nesto sto bi opozicija trebala da prihvati i da ne napada vise vlast vec da bude uz nju.U pravu je potpuno da nasim potomcima ne smemo ostaviti ovo pitanje nereseno

Ivana

pre 5 godina

Samo nek nam Čeda ne govori šta i kako da se radi.

Mile

pre 5 godina

Opozicija, samo kad bi mogla da koci sve! Vlast ce se pobrinuti da sve bude u redu!

Dragojlo

pre 5 godina

Da je drzave kao sto je nema ti bi davao intervju iza resetaka sa 10-ak godina robije!!!

Miki

pre 5 godina

Cedo bolje vrati dobavljacima novac kojima si ostao duzan za robu koju si uzeo na racun svojih propalih firmi pa onda pricaj o unucima i deci.Ako ti ne vratis pare dobavljacima kako da zive nasa deca i unuci?

Mile

pre 5 godina

Pitanje KiM mora da se resi dijalogom i mirom, i borbom za nase interese!

Goran

pre 5 godina

E ljudi dokle cete vise ovog coveka objavljivati po medijima sama njegova pojava moze da iritira iole normalnog coveka i zasto svi srpski kokainci od politickih do estradnih imaju toliki publicitet valjda oni treba da su uzori mladima u Srbiji e zato i propadamo tacka.........

Ceca

pre 5 godina

Jedino normalno što je Čeda izjavio jeste ovo, toliko o njemu.

Stojan

pre 5 godina

Zasto uopste pisete sta ta budala govori. Da je po njegovom Kosovo i Metohija bi odavno bili predati Siptarskim teroristima u ruke.

loki

pre 5 godina

Da je po Čedi, dijaloga ne bi ni bilo, on bi Kosovo odavno priznao.

Aco

pre 5 godina

Rešenje pitanja Kosova je najteži ispit ove vlade.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija