• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.07.2018

16:40

ĐORĐEVIĆ: Komemoracijom žrtvama nanosimo novi poraz fašizmu

Politika

ĐORĐEVIĆ: Komemoracijom žrtvama nanosimo novi poraz fašizmu

Podeli vest

Na Mrakovici je danas obeleženo 76 godina od Bitke na Kozari, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Zoran Ðorđević rekao je da se komemoracijom žrtvama bitke na Kozari i ustaškog genocida nad srpskim narodom nanosi novi poraz fašizmu

- Mi smo danas položili vence i zapalili sveće za duše naših nevino stradalih predaka. Oni koji danas polažu vence na grobove zlikovaca svedoče o tome čiji su potomci. Mi Srbi smo uvek bili na pravoj strani, a neki danas treba da razmisle na čijoj su strani. Borba između dobra i zla, bila je deo naše prošlosti, ponavljaće se iz godine u godinu u budućnosti, ali dobro će uvek pobediti. A Kozara, Kozara nikad neće biti pokorena! Smrt fašizmu, živela Srpska, živela Srbija! - poručio je Ðorđević. 

Podsećajući da su partizani izgubili Bitku na Kozari, Ðorđević je ocenio da je neprijatelj, na kraju, ipak, pobeđen jer je vremenom ceo svet počeo da ustaje protiv nacizma i "zato što ne postoji ugaoni kamen na kome zlo može da se trajno održi". 

Obraćajući se prisutnim studentima Kriminalističko-policijske akademije i Vojne akademije iz Beograda, Ðorjdević im je poručio da je uče i napreduju navodeći da je njihov zadatak da brane srpski narod.

- Zato dajte sve od sebe da ga odbranite ako bude bio ugrožen, ali pre svega imajte na umu dobro ime svoje otadžbine, njenu slavnu i časnu istoriju i sve ono što smo gradili vekovima - rekao je Ðorđević. 

Svečanosti povodom obeležavanja 76 godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša, u kojoj je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 ih je proterano i internirano u logore, prisustvovali su i predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik i ministar rada i boracko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, preneo je prethodno RTRS. 

Tanjug

Dodik je rekao da je narod Kozare podnosio stradanje koje je organizovano s ciljem njegovog nestanka.

- Ovde je u pitanju istinska priča o ustaškom ubijanju Srba. Ubijana su deca. Stradanje Srba je bilo istinski projekat Nezavisne države Hrvatske (NDH), plan koji je realizovan već sa Pagom i Jadovnom - rekao je Dodik i dodao da su Srbi žrtve Hrvata i muslimana koji su podržali NDH.

Dodik je naveo da su Srbi jedini imali državu i da su dali slobodu drugima stvaranjem Jugoslavije.

- Obe Jugoslavije bile su velike srpske političke i nacionalne zablude. Svesni stradanja, moramo da sprečimo nova, jer Srbi ne mogu da žive bez slobode - rekao je Dodik.

Tanjug

On je kazao da ne postoje "bosanski", "hrvatski" ili "srbijanski" Srbi, kako to neki pokušavaju predstaviti, već da su svi Srbi jedan, jedinstven narod.

- Nama slobodu niko neće dati, zato je moramo braniti i čuvati. Srbi su uvek delili slobodu sa drugima i ona je uvek vezana za državu. Uvek smo, braneći državu, branili slobodu. Danas sam ponosan na Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

DODIK NA KOZARI: Ne postoje bosanski, hrvatski, srbijanski Srbi - SVI SMO JEDNO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Svedoci smo VREMENA, da je fašizam sve jači i bešnji...Širi se kao KARCINOM...U Sloveniji i Hrvatskoj - nikada i nije bio poražen... A Fašističku Nemačku, zamenile su SAD-e...Sve je isto... FAŠIZAM je: diktatura reakcionarne BURŽOAZIJE, čiji je promoter - LUMPENPROLETARIJAT, kojem je klasna svest "isprana"... baš kao i mozak....naprimer Šiptarima ili Hrvatskim radnicima, koji jedino u FAŠIZMU i GENOCIDU nad Srbima .... ( čitaj: Pljački srpske imovine!) vide svoj opstanak...i sreću !!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija