• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

02.07.2018

14:10

USTAŠE GA PROTERALE, A ON NAVIJA ZA HRVATE! Ministar u vladi RSK svim srcem za šahovnicu!

Politika

USTAŠE GA PROTERALE, A ON NAVIJA ZA HRVATE! Ministar u vladi RSK svim srcem za šahovnicu!

Podeli vest

Drago Kovačević, gradonačelnik Knina u vreme zločinačke operacije "Oluja" u kojoj je ubijeno 2.000, a proterano više od 250.000 Srba, iz sveg srca navija za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u fudbalu!

Kovačević, koji je bio i ministar informisanja u vladi Republike Srpske Krajine, na društvenim mrežama slavio je trijumf Hrvatske protiv Danske, očigledno zaboravljajući da su Hrvati i njega proterali!

"To Mandžo. Kakva utakmica. Za 4 minuta, dva gola. Dobar Rebić. Jak i brz. Otkriće, što se mene tiče. Uf.. Stradaše živci, ali Hrvati zasluženo", napisao je Kovačević na Tviteru.






Komentarišući sramno navijanje za Hrvate, Drago Kovačević za Informer kaže da je u ovom slučaju prevladao sport i dobra igra Hrvata!?

- Tačno je da sam navijao za Hrvatsku. U Dalmaciji sam se bavio sportom i igrao sam fudbal. Iz tog razloga sam podržao hrvatsku reprezentaciju, jer fudbaleri nisu proterali Srbe iz Krajine, već Franjo Tuđman i politika - objašnjava Kovačević.

Radeta: Bio je takav i u RSK

Funkcionerka SRS Vjerica Radeta ističe za Informer da Kovačevićevo navijanje za Hrvat nije nikakvo iznenađenje.

- On je takav bio u RSK, a tako je nastavio da se ponaša i sada, iako je proteran iz rodnog kraja. 

Na drugoj strani, lider "Zavetnika" Stefan Stamenkovski ističe da je Kovačević bruka za srpski narod i krajišnike.  

- Kovačevića ne tišti savest da navija za šahovnicu pod kojom je ubijeno i proterano više stotina hiljada Srba. Izgleda da je poprimio glavnu karakteristiku ustaša da se ničeg ne stide. Kovačević je u Srbiji za informativnu službu LDP i TV N1 bez imalo zadrške okrivio predsednika Miloševića i srpski nacionalizam za raspad SRJ. Jedan od uzroka pada Krajine su upravo takvi kadrovi na važnim mestima u teškim vremenima. Takvi su se u jeku "Oluje" i dalje zaklinjali u lažno bratstvo i jedinstvo - podvlači Stamenkovski.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17