• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

02.07.2018

17:56

 BIVŠI OMBUDSMAN RASKRINKAO SAM SEBE! Janković priznao da je bio špijun!?

Politika

BIVŠI OMBUDSMAN RASKRINKAO SAM SEBE! Janković priznao da je bio špijun!?

Podeli vest

Lider PSG najavljivao da će tužiti sve medije koji su pisali da je radio za DB pod kodnim imenima "Lantis" i "Step", ali nijednu tužbu nije podneo

Propali kandidat za predsednika države i lider PSG Saša Janković konačno je priznao da je kao špijun radio za službu državne bezbednosti, tvrdi antikorupcijska mreža "Antidot"!

Janković je najavljivao da će tužiti sve medije koji su pisali da je radio za SDB pod kodnim imenima "Lantis" i "Step", ali i posle šest meseci - koliko iznosi zakonski rok - nijednu tužbu nije podneo. Time je Janković zapravo priznao da je špijun i da je radio za paralelnu tajnu službu koju je osnovala bivša vlast Borisa Tadića.

Opsednut špijunažom

Kako navodi "Antidot", 28. juna 2018. godine prošao je rok za

Sredstva zaplašivanja

Najavljene tužbe se nikad neće ni pojaviti jer su bile samo sredstva da se preseku pisanja novinara

Božidar Spasić, bivši obaveštajac

podnošenje tužbi, kojim se Janković na sva usta hvalio, govoreći da su mediji servirali laži o njegovom špijuniranju i da će za to biti sankcionisani.

"Dana 27. decembra 2017. godine, samo dan nakon objave teksta 'Saša Janković godinama bio saradnik službi bezbednosti', lider PSG izbegao je da odgovori na novinarska pitanja, tražeći da se umesto njega oglasi BIA. Tada smo pozvali dugogodišnjeg informatora DB, pod kodnim imenima 'Lantis' i 'Step', da podnese tužbu protiv nas kako bi se pred sudom obelodanila dokumenta sa oznakom službene tajne. Iako je istog dana javno najavio tužbe protiv medija koji su tu informaciju preneli, šest meseci kasnije, kada je zakonski rok za tužbu istekao, Janković to naravno nije uradio" - piše "Antidot", dodajući da je Janković svesno obmanuo javnost.

"U našem dosijeu objavljeno je da je Janković godinama sarađivao sa službom DB, do koje je stigao tako što je samoinicijativno ponudio svoje usluge, da mu je veza bio operativac Budimir Delić, kog je Janković kasnije angažovao za savetnika za bezbednost u vreme dok je bio zaštitnik građana, ali i u okviru svoje političke partije", zaključuje ova antikorupcijska mreža.

Saša

mojugao

MILOŠ VUČEVIĆ POTPREDSEDNIK SNS

Ovo je dokaz da je Janković u dobroj formi što se tiče laganja. Kondiciju održava svakog dana, gomilama izjava i žalopojki što ga građani Srbije ne prihvataju.

Janković se nije oglašavao ovim povodom. Na drugoj strani, Marko Matić iz "Antidota" kaže da je dokazano da je Janković opet bezočno slagao javnost.

- Pola godine od Jankovićeve najave, pošto je istekao zakonski rok, od njegov tužbe ostalo je samo prazno obećanje. Naša obaveza je bila da građane podsetimo na još jednu u nizu laži samozvanog lidera opozicije, koja dokazuje da njemu nije mesto u političkom životu, a još manje na nekoj odgovornoj funkciji u državi - naglašava Matić.

Plašenje medija

Bivši obaveštajac Božidar Spasić ocenjuje da je Jankovićevo najavljivanje, ali ne i podnošenje tužbe, način da uplaši medije.

JEREMIĆ SE HVALI: Fudbal u Kembridžu...

Propali predsednički kandidat Vuk Jeremić opet je pokazao da ne žali novac kad je reč o putovanjima. Lider NS objavio je fotografiju iz Kembridža u Engleskoj, kojom se hvali da fudbal gleda uz pivo i ribu. Jeremić je, inače, tokom prošlog meseca obišao i Njujork, Italiju, Grčku, Pariz...

- Ovo je klasičan metod da se prekine pisanje. Janković je plašio medije koji su čak objavljivali i pisana dokumenta o njegovoj saradnji sa službama bezbednosti. Najavljene tužbe se nikada neće ni pojaviti jer su bile samo sredstvo za upozorenje novinarima. Zna se da je Janković koristio streljanu DB i da je imao pristup dokumentima DB na koja niko nije imao prava na uvid - zaključuje Spasić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivana

pre 5 godina

Nema na osnovu cega da podnosi tuzbu, kad je kriv.

aca

pre 5 godina

Jankovic i ne krije da je strani placenik,bednik.

Nena

pre 5 godina

Janković je toliko glup da je u stanju da sam sebe raskrinka!

Lidija

pre 5 godina

U vezi Jankovića me više ništa ne iznenađuje...

Nandor

pre 5 godina

Istina isplivala na videlo tako da više nema aduta za pretnje!

Pera

pre 5 godina

Sumnjiv je Jankovic kao penal na ivici kaznenog prostora. Sve sto je brljao i muvao polako izlazi na povrsinu.

aca

pre 5 godina

Jankovicu ti si najgori olos, sve radis protiv Srbije!

hugo

pre 5 godina

Ma univerzalac: od zaštitnika građana, vođe političkog pokreta do špijuna -čudo od čoveka.

ana

pre 5 godina

Sta reci, pravi soumen.Ne mora vise da se trudi da pokaze pravog sebe.Gradjani ga vec znaju dovoljno.

aleksa

pre 5 godina

Ma tu facu i pogled kad mu vidim...ne treba ništa ni da napišete, sve je jasno!

jelenko

pre 5 godina

Pa on i jeste klasičan izdajnik...u svakom smislu!

Bojana

pre 5 godina

Mislim da je Jankovic mozda i glavni organizator svih skorasnjih dogadjaja koji su imali cilj da destabilizuju drustvo u Srbiji.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija