• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.07.2018

22:27

RAZGOVORI O BILATERALNIM ODNOSIMA! Vučić i Solberg: Dobri politički odnosi, pojačati privrednu saradnju!

Politika

RAZGOVORI O BILATERALNIM ODNOSIMA! Vučić i Solberg: Dobri politički odnosi, pojačati privrednu saradnju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Vlade Norveške Ernom Solberg, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu

Predsednik Vučić je istakao da su politički odnosi dve zemlje dobri i da predstavljaju potvrdu obostrane želje za unapređenjem političkog dijaloga na najvišem nivou, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je istakao da je punopravno članstvo u EU strateški cilj Srbije i zahvalio na spremnosti Norveške da pomogne Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, ekspertskoj i finansijskoj pomoći u reformskom procesu.

Srbija posebnu zahvalnost duguje Norveškoj kao jednom od najvećih bilateralnih donatora Srbije.

- Imajući u vidu dobre političke odnose, nadamo se da će se u narednom periodu intenzivirati privredna saradnja, kao i da će biti realizovane nove Norveške investicije u Srbiji - istakao je predsednik Vučić.

On je istakao da je Srbija posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i da upravo zbog toga teži postizanju stvarnog kompromisa u dijalogu sa Prištinom, ali uz očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

Predsednica Vlade Solberg je naglasila da dve zemlje imaju dobre, partnerske odnose u političkom, ekonomskom i kulturnom polju i istakla da Norveška pruža punu podršku Srbiji na njenom evropskom putu, kao i svim reformskim procesima.

(FOTO) SRDAČAN PRIJEM! Vučić priredio večeru za premijerku Solberg!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sale

pre 5 godina

Srbija konacno ima vodju koji je postovan i kao gost i kao domacin.

aca

pre 5 godina

Treba pojacati privrednu i ekonomsku saradnju sa Norveskom!

lenka

pre 5 godina

Poseta ce mnogo znaciti za Srbiju. Srbija je za mir i stabilnost i jacanje partnerskih odnosa.

Moka

pre 5 godina

Dobri politički odnosi doprinose razvoju Srbije u svakom smislu.

Zare

pre 5 godina

Norveška je veliki prijatelj Srbije i to decenijama unazad, uzdam se u njihovu pomoć i podršku.

nenad

pre 5 godina

Pojacati privrednu i ekonomsku saradnju sa Norveskom jednom od vodecih zemalja u Evropi!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija