• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

03.07.2018

09:11

(VIDEO) PALMA NA PINKU: Tokom austrijskog predsedavanja EU očekujem da se Albancima skrene pažnja na ponašanje!

Politika

(VIDEO) PALMA NA PINKU: Tokom austrijskog predsedavanja EU očekujem da se Albancima skrene pažnja na ponašanje!

Podeli vest

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma istakao je da međunarodna zajednica i Evropska unija treba da upozore albansku stranu na to da nije ispunila obaveze koje su predviđene Briselskim sporazumom. Pre svega treba joj skrenuti pažnju na formiranje ZSO koje je ostalo mrtvo slovo na papiru, od kojeg Srbija neće odustati

Govoreći o saradnji sa Austrijom i njenom predsedavanju EU koje je počelo 1. jula, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da očekuje da se za vreme njenog mandata otvori najmanje pet poglavlja.

- Želimo i da zatvorimo neka poglavlja, jer samo otvaranje bez zatvaranja nam ne znači mnogo. Želimo i da se Albancima objasni da ne mogu da se ponašaju kao do sada, što treba da učine Evropska unija i međunarodna zajednica - kaže Palma.

Podsetio je na formiranje ZSO, koje je određena Briselskim sporazumom. Od formiranja albanska strana beži, a kako ističe, Srbija od Zajednice neće odustati. Ističe da je siguran da Vučić neće učiniti ništa što nije u interesu Srbije.

Lider Jedinstvene Srbije, govoreći o Svetskom prvenstvu u Rusiji, rekao je da se susreo sa predsednikom FIFA kojem je poručio da nije sramota izgubiti od Brazila, a da je Đani Infantino nakon poraza, poželeo Srbiji više sreće.

- Kad smo kod sporta, 7. jula u Končarevu održava se 21. međunarodni kik boks meč, dolaze nam Turci koji su treća svetska sila u ovom sportu, dok je Srbija druga - rekao je Palma, dodajući da je ulaz slobodan i da će prisustvovati 15 ambasadora.

Informer

Govoreći o prijemu u Jedinstvenoj Rusiji, Palma kaže da ga je primio Sergej Železnjak i da je razgovarano o budućoj saradnji.

- Imaćemo kontinuitet u podršci Rusije. Ukoliko Albanci uvedu Ameriku u dijalog, nemam sumnje da će nas Jedinstvena Rusija podržati - rekao je Marković za "Novo jutro".

pink.rs

Saradnja dve stranke, kako kaže, započela je tokom posete Sergeja Lavrova Srbiji i ističe da imaju sličan program sa Jedinstvenom Rusijom.

- Putin je simbol, kao što je i Vučić simbol. Treba nam ovakva sila u svetu kao što je Rusija. Jedinstvenoj Rusiji dao sam pet hektara zemlje za ruske investicije. Želimo da im baza bude Srbija, od čega ćemo i mi imati korist. Treba da im budemo tranzitna zemlja u vreme kada je Rusija pod sankcijama EU - kaže Palma za Pink.

Informer

Kako kaže, na Prvenstvu navija za Rusiju koja, kaže, ima dobru reprezentaciju i ogromne šanse.

- Ako nismo pobedili mi, da barem pobedi naša bratska zemlja. To bi nam bila vrsta utehe - kaže Palma.

Informer

Kada je reč o dočeku Palme u Moskvi, kozaci su izrazili želju da ga prijatno iznenade raportom i pesmom.

- Oni su istorijski i emotivno vezani za Srbiju. Znaju dosta naših pesama i na kraju su nam ponudili pomoć u bilo kom smislu - kaže Palma.

Kada je reč o gej paradi, Palma podseća da se o njoj više i ne govori, da ne zna koja je njena svrha i kakvu poruku treba da pošalje i ističe da Srbija ima važnija posla od homoseksualaca.

Kaže da je Srbiji najpreče okončanje briselskih pregovora, nove investicije i iskorišćavanje popularnosti koju država ima.

Otvaranjem fabrika, kaže, garantuje se tržište. U Jagodini je devet fabrika, a u toku su pregovori sa jednim velikim investitorima, ali nije otkrio o kojem je reč.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija