• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.07.2018

12:59

VUČIĆ I POROŠENKO: Počela nova era odnosa Srbije i Ukrajine!

Politika

VUČIĆ I POROŠENKO: Počela nova era odnosa Srbije i Ukrajine!

Podeli vest

Onako kako Ukrajina podržava teritorijalni integritet Srbije, tako i Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, poručio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom da postoji obostrana želja za unapređenjem odnosa dve zemlje i za jačanje političkog dijaloga.

- Srbija i Ukrajina nemaju otvorena pitanja, jedna drugu smatraju izrazito prijateljskim zemljama. Naši jezici su među najsličnijim u slovenskoj grupi jezika - rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Onako kako Ukrajina podržava teritorijalni integritet Srbije, tako i Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, poručio je Vučić.

- Smatramo da je važno da odgovorno radimo na unapređenju naših veza i prijateljstava - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je na sastanku Porošenko izneo stavove o situaciji u Ukrajini.

- Srbija se nada da će svi problemi biti rešeni na miran način, da će se poštovati dogovori iz Minska i da je OEBS veoma važna karika u uspostavljanju mira - naveo je Vučić.

Istakao je da je Porošenko poželeo Srbiji kompromis u razgovorima sa Albancima, uz činjenicu da je Ukrajina uvek bila na strani poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, kao što je i Beograd poštovao i poštovaće teritorijalni integritet Ukrajine.

Petro Porošenko je podsetio da Ukrajina nije priznala Kosovo.

- Zauzimamo stav da kompromisom i uvažavanjem interesa Srbije treba da se reši pitanje Kosova - rekao je Porošenko.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar

pre 5 godina

Srbija i Ukrajina su prijateljske države i sasvim je normalno da se veze moraju učvršćivati na svim nivoima.

Miško

pre 5 godina

Raduje ovo novo poglavlje u odnosima sa Ukrajinom. Pored toga što Ukrajina podržava teritorijalni integritet Srbije, saradnja na mnogim poljima i povezivanje dve zemlje mogu dosta toga dobrog doneti, kako Srbiji tako i Ukrajini.

Bojana

pre 5 godina

Drago mi je da je dobra diplomatija Srbije obezbedila jos jednu prijateljsku zemlju koja pre svega postuje stav Srbije i medjunarodno pravo.

Vlah alija

pre 5 godina

Kako bre vučiću sa liderom ukrajine pa mediji u srbiji ga nazivaju nacistom a ti poćinješ novu eru

Vanja

pre 5 godina

Odnosi Ukrajine i Srbije u buducnosti mogu biti samo jos bolji.

Pera

pre 5 godina

Drago mi je sto je nadjen zajednicki jezik sa Porosenkom. Mi smo mali i na geomapi i treba sa svima da saradjujemo!

milena

pre 5 godina

Jos jedna prilika da jacamo saradnju sa nasim bratskim Ukrainskim narodom.Porosenku zelim lep boravak u nasoj zemlji.

Dragan

pre 5 godina

Zahvalni smo Ukrainskom predsedniku Porosenku na podrsci nasoj zemlji na putu ka EU, i takodje cenimo njihov stav po pitanju celovitosti nase zemlje.

milica

pre 5 godina

Sve države koje žele saradnju sa Srbijom su dobro došle.

Marijan

pre 5 godina

Dva prijateljska naroda koja imaju izuzetne ljude na celu svoje drzave. Moramo se i pomagati i postovati jedni druge.

Nikola

pre 5 godina

Ovo su lepe vesti i odnosi Srbije i Ukrajne nikada nisu bili bolji i u narednom periodu biće još bolji.

aca

pre 5 godina

Ukrajina i Srbija su dve držae koje imaju dosta toga zajedničkog,pa i samim time i interes za saradnjom.

Dule

pre 5 godina

E necete tako. Pita se narod srbije i rusije. A ne jedan ratni zlocinac i vucic. Nece moci gospodo. Nece vam to kod naroda proci.

Dalibor

pre 5 godina

Dobra poseta za uspostavljanje ponovne saradnje. A saradnickim odnosima postizemo dobre rezultate sto je jako vazno! Srbija napreduje jer je vodi onaj ko zna kako se to radi na pravi i najbolji nacin!

paramonte

pre 5 godina

Pocela je prosperitetna era medjudrzavne saradnje.

Miki

pre 5 godina

Slazem se sa time da treba unaprediti medjusobnu saradnju Ukrajine i Srbije!

Aleksa

pre 5 godina

Raduje me buduca saradnja. Smatram da je to dobro za nas.

avanturista

pre 5 godina

uz SNS sve je novo u budućnosti Srbije,napredak zagarantovan

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija