• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.07.2018

13:06

PALMA: A gde su srpska braća, gospodine Skot?

Politika

PALMA: A gde su srpska braća, gospodine Skot?

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je skandaloznim izjavu američkog ambasadora Kajla Skota kojom se na dnevni red vraća slučaj "Braća Bitići"

On je istakao da Amerikancima niko ne zabranjuje da ispitaju ko je ubio braću Bitići, ali da je, koliko je njemu poznato, ta istraga završena.

- Amerikancima niko ne zabranjuje da traže da se ispita ko je ubio braću Bitići, ali koliko je meni poznato ta istraga je završena i NATO je saslušavao naše tadašnje funkcionere i oni su dali izjave i u Haškom tribunalu. I taj slučaj nije onakav kako to Amerikanci govore - kazao je Marković na TV Hepi.

On je upitao ambasadora:

- A šta je sa braćom Jovanović, Petrović, braćom Milosavljević, Marić, gde su srpska braća gospodine Skot? Šta je sa Goraždevcem gospodine Skot?"

Marković je rekao da Amerikanci "brane svakog svog čoveka" i dodao:

- A šta mi Srbi da kažemo? Koliko je Srba proterano sa Kosova i Metohije, iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine? Koliko danas Srba živi u Pirštini i Peći, a koliko ih je bilo pre rata, a koliko u Albanaca u Nišu i Beogradu? Albanaca u Nišu i Beogadu danas ima mnogo više nego što ih je bilo ranije.

On je istakao da Srbija više ne sme da ratuje, te da želi dobre odnose sa svima, ali da aršini budu isti za sve.

Marković kaže da se zalaže da da ispita ono što je urađeno protivno međunarodnom pravu i da se vidi kako su ti ljudi (braća Bitići) nastradali, ali da treba da se ispita i gde su srpske žrtve.

- Da li je to sada pretnja pred dijalog u Briselu? Istovremeno Haradinaj traži da se Amerikanci uključe u Briselski dijalog. Ja sam u Moskvi tražio od Jedinstvene Rusije da, ako se desi da SAD prisustvuju dijalogu u Briselu, da prisustvuje i Rusija - rekao je Marković.

On je zaključio da Srbija treba da se drži Rusije koju "danas vodi Putin i razmišlja drugačija nego što je to bilo za vreme Jeljcina kada je Srbija bombardovana, a on tada ništa nije preduzeo".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17