• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2018

00:59

PRIJEM U AMBASADI SAD:  Ameri proslavili Dan nezavisnosti,  predsednik Vučić čestitao ambasadoru Skotu!

Politika

PRIJEM U AMBASADI SAD: Ameri proslavili Dan nezavisnosti, predsednik Vučić čestitao ambasadoru Skotu!

Podeli vest

Ambasador Kajl Skot priredio je prijem povodom Dana nezavisnosti SAD, a svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučič i premijerka Ana Brnabić

Skot je podsetio da se ove godine obeležava stogodišnjica od kada je predsednik SAD Vudro Vilson podigao srpsku zastavu iznad Bele kuće kao znak poštovanja i podrške srpskim saveznicima.

"Čuveni poster 'Sačuvajte Srbiju' Malvine Hofman ohrabrivao je Amerikance da se solidarišu sa srpskim narodom", rekao je Skot. 

Govoreći o obeležavanju 242.godišnjice nezavisnosti SAD, Skat je kazao da su vođe revolucije bili vizionari, idealisti, hrabri ljudi sa ubeđenjima koji su preduzeli odvažne korake da ucrtaju novi smer za budućnost američkog naroda. 
"Nisu se svi slagali sa njima. Mnogi su se plašili posledica kidanja lanaca istorije. Ali gledajući prema budućnosti, oni su stvorili novu naciju i usmerili SAD na put koji je transformisao našu istoriju”, istakao je Skot na prijemu. 

Naveo je da se 4. jul i sada proslavlja onako kako to Amerikanci rade decenijama, sa porodicom, prijateljima i komšijama. 

"Mi se veselimo sa vama, našim srpskim komšijama. Ali takođe, prizivamo inspiraciju naših osnivača - trudimo se da dosegnemo što veće visine, da predvodimo, a ne samo slepo sledimo, da stvaramo bolju budućnosti za našu zemlju, i za naše komšije", istakao je Skot. 

Među zvanicama američkog ambasadora, pored predsednika Vučića i premijerke Brnabić, bili su i predsednica Skupštine Maja Gojković, više ministara, lideri nekih opozicionih stranaka, patrijarh srpski Irinej, predstavnici drugih verskih zajednica, diplomatskog kora.

VUČIĆ I POROŠENKO: Počela nova era odnosa Srbije i Ukrajine!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zora

pre 5 godina

I red je da predsednik Vučić čestita amerima njihov praznik, voleli mi ili ne SAD oni su velika politička i vojna sila i moramo sarađivati sa njima.

mili

pre 5 godina

Jeremić nije propiutio priliku da dođe kod Skota.

Nena

pre 5 godina

Zelim da cestitam dan drzavnosti SAD,kao i svim njenim gradjanima...

Dobrila

pre 5 godina

I građani Srbije se pridružuju čestitkama. Odnos SAD i Srbije sve bolji.

Nina

pre 5 godina

Nekadasnji predsednik Vilson je postovao Srbiju kao saveznika i na lep nacin ukazao postovanje.

Milica

pre 5 godina

Postovanje i razumevanje izmedju dve drzave je od kljucnog znacaja za razvijanje daljih odnosa kao sto je izmedju Srbije i SAD-a.

sonja

pre 5 godina

Svim gradjanima Amerike je ovo vazan dan.. pridruzujemo se cestitkama!

kacuncica

pre 5 godina

Bravo Vučiću kao pravi domaćin što i jesi!!

aca

pre 5 godina

Lepo sa naše strane što je naš presednik čestitao Dan nezavisnosti američkom ambasadoru Skotu.

Dragan

pre 5 godina

Srbija mora da ima prijatelje i na Istoku i na Zapadu i samo takva spoljna politika moze doneti pozitivne rezultate.

stribor

pre 5 godina

Sta li pravi Amerikanci i vlasnici zemlje Indijanci danas slave ?

Kaktus037

pre 5 godina

Амбасадор Киле Сцотт одржао је пријем у знак обиљежавања Дана независности Сједињених Држава, а церемонији су присуствовали председник Србије Александар Вучић и премијер Ана Брнабић

Kaktus037

pre 5 godina

Скот је подсетио да се ове године обележава стогодишњицу када је председник САД Вудро Вилсон подигао српску заставу над Белој кући као знак поштовања и подршке српске савезнике.

Zoran

pre 5 godina

Cestitamo i mi dan nezavisnosti nasim prijateljima iz Amerike.

Fudbaler

pre 5 godina

Srbija po[tuje svaku državu i tako želi da ispoštuje SAD.

marko

pre 5 godina

Veoma je vazno da imamo sto bolje odnose sa Amerikom!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija