• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas

04.07.2018

14:51

ŠIPTARI U FRCI! DIPLOMATSKA OFANZIVA SRBIJE NIKADA JAČA: Svako povlačenje priznanja veliki udarac za Prištinu!

Politika

ŠIPTARI U FRCI! DIPLOMATSKA OFANZIVA SRBIJE NIKADA JAČA: Svako povlačenje priznanja veliki udarac za Prištinu!

Podeli vest

Srbija je krenula u diplomatsku ofanzivu! Do sada je ukupno pet zemalja povuklo odluku o priznanju kosovske nezavisnosti, a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je 27. juna imejlom dobio notu države koja povlači priznanje lažne države Kosova, ali da još ne želi da otkrije o kojoj zemlji se radi 

Poslednja zemlja koja je povukla priznanje je Liberija, a to su učinili i Surinam, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi.

Diplomata Zoran Milivojević ističe da su povlačenja priznanja siguran znak da su spoljnopolitički napori Srbije i te kako validni, da imaju smisla i efekta i da tako treba nastaviti.

On navodi da sve ovo govori koliko je ceo taj proces priznanja bio manjkav i u proceduralnom i u diplomatskom smislu, te da se sada pokazuje da je tu bilo i usmenih priznanja i priznanja koja nisu u skladu sa pravilima u međunarodnim odnosima i međunarodnom pravu.

USTAŠKA POSLA! OTELI SRPSKU IMOVINU i sada pred sudovima U SRBIJI TRAŽE NAKNADU TROŠKOVA!

- Svako povlačenje priznanja je veliki uspeh i tu nema govora. Iz prostog razloga što svaki glas pođednako vredi. Koliko je svojevremeno u procesu priznavanja bilo važno da se ostvari što bolji rezultat sa brojem glasova, toliko sada odbijanje pokazuje koliko je to bilo isforsirano i verovatno u celom tom procesu korišćen pritisak na pojedine zemlje - komentariše Milivojević.

POPOVIĆ: Rusija nikada neće prihvatiti da Kosovo bude nezavisna država!

- Prvo je da je proces novih priznanja zaustavljen, drugo da je taj proces sada krenuo u obrnutom smeru i treće da su argumenti Srbije kada je reč o samoproglašenoj nezavisnosti i te kako validni i da imaju i međunarodnu i političku snagu. Zemlje na osnovu tih argumenata preispituju svoje odluke, imajući u vidu sopstvene nacionalne interese, jer argumenti Srbije pokazuju da i druge zemlje mogu da budu žrtve takvih otimačina teritorija - navodi on.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dijana

pre 5 godina

Ovo su divne vesti i veliki znak da se slika o Srbijji u svetu menja kao i da je veliki broj zemalja rešio da se otrgne pritiscima pod kojima su bili i konačno dozvole istini da izađe na videlo! Veliko Hvala svim zemljam koje nam daju podršku!!!

Aleksa

pre 5 godina

Srbija mora svim snagama da se bori da izdejstvuje da se broj država koje su povukle priznavanje nezavisnosti poveća.

Nina

pre 5 godina

Predstavlja udarac zato se ne mogu da prihvate realnost i cinjenice da neke zemlje razumeju i postuju medjunarodno pravo i stav Srbije.

Jovan

pre 5 godina

Nama u prilog ide to što je glas jedan za svaku državu pa nam je svejedno da li je priznanje povukla neka manja ili veća država.

Bubuleja

pre 5 godina

Iako bih voleo da se složim sa tobom, na žalost to nije istina. Neki glas je jači, a neki slabiji.

daja

pre 5 godina

Neke drzave su vec povukle priznanje samoproklomovane drzave Kosovo, a odredjen broj drzava je u fazi takodje polacenja odluke, sto veci broj povuce priznanje, izgledi srbije za ocuvanjem teritorijalnog integriteta na KiM su sve veci.

Milan

pre 5 godina

Srbija je krenula svim silama u da radi kako bi zadržala Kosovo i diplomatija mnogo dobro radi svoj posao, i sada je Prištine u panici jer ne znaju koliko će još zemalja povući svoje odluke o priznanju Kosova.

kristinad

pre 5 godina

Sponja politika Srbije ide u pravom smeru i verujemo, da će još neke države promeniti svoju odluku i odustati od priznanja nezavisnosti KIM.

Kaktus037

pre 5 godina

Prvo je da je proces novih priznanja zaustavljen, drugo da je taj proces sada krenuo u obrnutom smeru i treće da su argumenti Srbije kada je reč o samoproglašenoj nezavisnosti

Dragan

pre 5 godina

Svedoci smo da sve veci broj drzava povlaci priznanje tzv. drzave Kosovo i sa tim pozitivnim trendom teba nastaviti.Pohvale za diplomatiju.

Jasna

pre 5 godina

U skorije vreme će,nadam se,sve više država da povlači priznanje.

Dana

pre 5 godina

Sve je vise zemalja koje povlace svoja priznanja nezavisnosti KiM,i bice ih jos vise!!

Dejan

pre 5 godina

Nadamo se da ce mo biti sve jaci kako bude koja zemlje povlacila priznanje tako ce nase sanse da sredimo situaciju u nasu koris rasti!

kacuncicaplavo1

pre 5 godina

Mnogo smo jači nego ranije!!! I ovaj put imamo puno podrške sa strane!!

Ljilja

pre 5 godina

Srbija se sve jace bori za KiM i ne popusta pod pritiscima i ucenama.

Mile

pre 5 godina

Iako je situacija bila jako losa diplomatski polako Srbija biva sve vazniji faktor u svetu i stice nove prijatelje. Pomocice nam to u diplomatskoj borbi za Kosovo.

mima

pre 5 godina

Lepe vesti me raduju jer volim Srbiju i jos ce biti povlacenja jer svet vidi kakvi su Siptari provokatori.

Bubuleja

pre 5 godina

Da su lepe vesti, jesu, ali...naivni ste ako mislite da odluke zavise od toga kakvi ste, već koliko platite.

Milanko Kosovar

pre 5 godina

Svako povlačenje priznanja je dobro došlo ali sve to ne vredi dok Amerika ne kaže drugačije.

princeza

pre 5 godina

Svako ko povuče priznavanje Kosova je naš veliki korak napred.

Lala iz Banata

pre 5 godina

То...Повлачење признања , значи да Пацоли и Харадинај нису исплатили "задњу рату"...!!

Jasna

pre 5 godina

Sigurna sam da će u narednom periodu još zemalja povući priznanje!

Jovana

pre 5 godina

Nadam se da će još država povući priznanje lažne države!

Altair

pre 5 godina

Vidi svet šta nam rade i kako nas neprestano provociraju pa su shvatili neke stvari!

Sven

pre 5 godina

Sad smo okrenuli stvari u drugom smeru. Nema novih priznanja, cak neke zemlje povlace priznanje.

Rada

pre 5 godina

Slika o Srbiji je izmenjena. Srbija je danas postovsnija nego ikada. Niko danas ne zeli jos jednu dodatnu granicu vec drzave uz kojih ce se prelazuti iz jedne u drugu.

avanturista

pre 5 godina

zalaganje i rezultati Srbije na svim poljima dokaz odgovorne politike SNS i potvrda potencijala

Ivan

pre 5 godina

Očekujem da će još zemalja povući priznanje lažne države Kosovo.

Fudbaler

pre 5 godina

Tako i treba da Srbija nađi načine da sve države na svetu povuku svoje odluke o lažnom nezavinsom KiM, i neka KiM ostane u sastavu Srbije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija