• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

04.07.2018

21:36

DOKAZI PROTIV AZIJSKOG TAJKUNA HOA VODE DO JEREMIĆA: Američko tužilaštvo našlo nove dokaze korupcije u VRHU UN?!

Politika

DOKAZI PROTIV AZIJSKOG TAJKUNA HOA VODE DO JEREMIĆA: Američko tužilaštvo našlo nove dokaze korupcije u VRHU UN?!

Podeli vest

Tužilac iz SAD kaže da ima nikad čvršće dokaze i svedoke protiv azijskog tajkuna i njegovih saradnika. Zbog toga je Patriku Hou četvrti put odbijena kaucija

Američko specijalno tužilaštvo pronašlo je nove, nikad čvršće dokaze i svedoke koji za milionsku korupciju terete Patrika Hoa, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hongkonga. Ho je jedan od glavnih finansijera i saradnika lidera Narodne stranke Vuka Jeremića!

Prema informacijama iz američkog pravosuđa, ti dokazi ne

Bliski odnosi

Poznate su bliske veze Jeremića i Hoa. Očekujem da nas američki organi obaveste ima li krivično-pravne odgovornosti Jeremića. Sve se mora istražiti

Dragan Dobrašinović, Koalicija za nadzor javnih finansija

vode samo do azijskog tajkuna već i do njegovih saradnika koji su bili na visokim položajima u svetskoj politici, među kojima je svakako i Jeremić kao predsedavajući GS UN! Upravo iz tog perioda datiraju prvi zajednički poslovi Hoa i Jeremića, koji su nastavljeni sve do Hoovog hapšenja novembra prošle godine.

Rizik od bekstva

Optužnicom američkog tužilaštva u osam tačaka Ho se tereti za zloupotrebu uticaja, pranje para i podmićivanje afričkih državnika u vrednosti od tri miliona evra. Kako je saopšteno iz Njujorka, Hou je odbijen i četvrti pokušaj da iz zatvora izađe uz još veću kauciju jer su isplivali još čvršći dokazi koji su izneti u novom podnesku na 18 strana!

"Novi, jači dokazi o krivici bivšeg ministra spoljnih poslova Hongkonga Patrika Hoa više su nego dovoljni za odbijanje kaucije i produženje pritvora. Razgovori sa svedocima i nova dokumenta dodatno su učvrstili optužnicu. Zbog svega navedenog postoji ozbiljna opasnost da bi Ho izlazak iz pritvora iskoristio za bekstvo. Nije reč samo o riziku od njegovog bekstva, već ekstremnom riziku od bekstva", napisali su tužioci.

S druge strane, advokati Hoa tvrde da je sudija pogrešio i da je "preuveličao rizik od njegovog bekstva".

- Ho je

mojugao

DUŠAN SLIJEPČEVIĆ SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Svaka koruptivna delatnost jeste ozbiljno krivično delo i mora se sve ispitati, pa i uloga Vuka Jeremića. Znam da je Hongkong imao velikih problema s korupcijom i da su doneli rigorozne propise da se s tim obračunaju.

već predložio ozbiljnu kauciju, uključujući i gotovinsko osiguranje od najmanje tri miliona američkih dolara, kao i stanove u Hongkongu koji pripadaju njegovoj majci i bratu - preneli su njegovi advokati. Međutim, tužioci su taj predlog odbili, rekavši da Ho nije živeo u SAD od 1984. godine i da je putovao po svetu radeći za energetski konglomerat sa sedištem u Šangaju, koji je kasnije identifikovan kao "CEFC Čajna enerdži".

Ovakav rasplet situacije posebno je problematičan za Jeremića, koji od Hoovog hapšenja strahuje da bi njegov pajtaš mogao i njega da "otkuca" američkim istražiteljima u zamenu za manju kaznu. Jeremić bi svakako predstavljao krupan ulov za američki pravosudni sistem, s obzirom na činjenicu da je bio predsedavajući GS UN.

Upravo je u to vreme Jeremić i imao više sumnjivih poslova s Hoovom

Gomilaju se istrage

* Kao dokaz protiv Hoa uzete su SMS i mejl prepiske sa saradnicima, među kojima je i Jeremić

* Nova predsedavajuća GS UN obećala je da će 'otvoriti sve fascikle' u vezi s ovim slučajem

* Predsednik Meksika naložio istragu o korupciji u energetskom sektoru s kojim je povezan i Jeremić

firmom CEFC. On je čak ovog azijskog tajkuna dovodio više puta u Beograd da drži predavanja o borbi protiv korupcije?! Kao što je Informer pisao, Jeremić je od Skupštine Srbije tražio i dobio saglasnost da sa Hoovom kompanijom CEFC sklopi poslovni angažman za konsultantske usluge, za koje je dobio 5,3 miliona dolara! Javnost u Srbiji do dana današnjeg nije saznala za koje je to tačno poslove Jeremić dobio silne milione.

Razgranate veze

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da ovaj slučaj nije nimalo naivan i da sve treba ispitati.

- Nas kao građane Srbije prevashodno zanima da li Vuk Jeremić ima nezakonite veze sa uhapšenim Hoom. Poznato je da on ima veoma bliske, razgranate veze s uhapšenim biznismenom. To se mora ispitati i detaljno proveriti. Ukoliko se utvrdi da je i on upleten u te koruptivne radnje, to vuče moralne, ali i krivično-pravne posledice. Očekujem da pravosuđe SAD utvrdi sve elemente ovog slučaja i o tome obavesti sve građane - kaže Dobrašinović i napominje da se mora proveriti imovina svakog političara i utvrditi da li se skupi stil života može opravdati legalnim i prijavljenim prihodima.

Jeremić pljuje Informer

Umesto da novinarima položi račune o svojim sumnjivim poslovima s belosvetskim lopovima, Jeremić po svaku cenu pokušava da izbegne odgovore! On je tako juče na društvenim mrežama okačio naslovnu stranu Informera na kojoj smo preneli najavu novog predsednika Meksika da će istraživati sve umešane u energetsku korupciju i napisao da je reč o "potpunoj budalaštini". Jeremić nije dao ni jedan jedini dokaz za svoju tvrdnju.

MEKSIKO ISTRAŽUJE POSLOVANJE VUKA JEREMIĆA: Pod lupom predsednik Narodne stranke, NATO VUK U VELIKOM PROBLEMU!

PRESEO MU ROĐENDAN! Jeremić u teškom problemu - STIGLI NOVI DOKAZI PROTIV NJEGOVOG PAJTAŠA PATRIKA HOA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 5 godina

Hajde malo oladite. Zbog niskih interesa da Jeremića uvućete u blato, pravite probleme na drugoj strani gde ne bi trebali da pravite probleme. Očigedno je Ho kineski agent i očiglledno je "prethodnica" u otvaranju vrata za kineske investicije po Africi i očigledo je uhapšen zbog američkih interesa po Africi.

Aleksandar

pre 5 godina

Steže se obruč oko Jeremića, ruka pravde je spora ali dostižna.

Miki

pre 5 godina

Polako svi dokazi vode do Jeremića i ne vredi mu da beži jer ne može da pobegne jer su mu sve bliži da ga uhapse.

boki

pre 5 godina

Jeremicu su dani odbrojani do trenutka kada ce se sve otkriti i kada ce zavrsiti pred Evropskim sudom!

Moka

pre 5 godina

Nadam se da će Ho uskoro da progovori i izdrukari ovog Jeremića, kako bi konačno pale maske, a Jeremić otišo tamo gde mu je i mesto.

elazivkovic

pre 5 godina

Zvoc zvoc zvoc... Vuk je mislio da je imun na pravdu.

ime

pre 5 godina

Kada je Jeremic u pitanju, nista nas ne sme iznenaditi. Na sve je spreman.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija