• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2018

07:05

VLADA SRBIJE danas u Subotici obeležava godinu dana rada!

Politika

VLADA SRBIJE danas u Subotici obeležava godinu dana rada!

Podeli vest

Godinu dana rada Vlade Srbije biće obeleženo danas u Subotici, a premijerka Ana Brnabić, sa članovima njenog tima, predstaviće rezultate rada i prioritete za naredni period

Brnabić će tokom posete Subotici obići više lokacija sa resornim ministrima i predsednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem.

Premjerka će prvo posetiti nemačku kompaniju Norma grupa, gde će obići proizvodni pogon kompanije koja je od početka svog poslovanja u Srbiju investirala više od 32 miliona evra.

Potom će se otići u Hemijsko-tehnološku školu, poznatu po učeničkom preduzetništvu, a koja se trenutno renovira.

Brnabić će posetiti i apoteku "Subotica", gde će se upoznati sa funkcionisanjem sistema eRecept i centralizovanom aplikacijom jedinstvena lista čekanja.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sa premijerkom će posetiti Hemijsku školu i apoteku "Subotica".

Tu školu obići će i ministar prosvete Mladen Šarčević, dok će se ministar zdravlja Zlatibor Lončar pridružiti obilasku apoteke u centru Subotice.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovaće akciji "Policija u zajednici" u blizini Gradske kuće, a ministar finansija Siniša Mali prisustvovaće otvaranju Carinske ispostave Slobodna zona Subotica.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obići će renoviranu Letnju pozornicu na Paliću, bioskop "Abazija", kao i lokaciju za izgradnju spa centra na Muškom štrandu na Paliću.

Radove na "Ipsilon kraku" obilaznice oko Subotice koja spaja granične prelaze Horgoš i Kelebiju obići će predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tokom boravka u Subotici, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović potpisaće ugovore sa poljoprivrednicima u okviru IPARD programa, dok će ministar zaštite životne sredine Goran Trivan posetiti "Regionalnu deponiju" d.o.o. i Zoološki vrt Palić.

Ministarka pravde Nela Kuburović posetiće javnobeležničku kancelariju Nikole Milišića.

U okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije prirediće za Subotičane taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, na centralnom gradskom trgu, koji će obići ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović obići će Gerontološki centar, koji se renovira sredstvima iz Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014 - 2020, a ministar za rad Zoran Ðorđević posetiće Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Više lokacija obići će i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, pa će tako posetiti Narodno pozorište, Narodni muzej i Subotičku sinagogu.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović posetiće predškolsku ustanovu "Naša radost", kao i porodicu Vukmirović, gde će predstaviti mere populacione politike.

Ona će prisustvovati i tribini na Ekonomskom fakultetu na kojoj će biti predstavljeno istraživanje o migraciji studenata, a nakon toga će obići će Udruženje penzionera Palić.

Ministar bez portfelja zadužen za tehnološki razvoj Nenad Popović obići će kompaniju "Tehnologije budućnosti".

Halu sporota posetiće ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji će u tom gradu potpisati i Ugovor o izvođenju radova na Gradskom stadionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nela Antic

pre 5 godina

Velika dešavanja u Subotici, veliki napredak grada, svaka čast!

Nikola

pre 5 godina

Rezultati rada vlade Srbije u proteklih godinu dana su dobri i rezultati su vidljivi da je vlada radila dobro. Samo neka nastave u ovom ritmu i mnogo će još uraditi za sve građane Srbije.

Miodrag

pre 5 godina

Nema se šta puno zameriti a kao što Vučić reče uvek može bolje.

Lokica74

pre 5 godina

Godinu dana odlicnog rada i puno dobrih rezultata!

jarkooo

pre 5 godina

Premijerka radi odlicno i napredno to je ocigledno!

Lola

pre 5 godina

Iza ove Vlade stoje veliki rezultati, ocekujem da će tako nastaviti i u narednom periodu.

Maja

pre 5 godina

Ova vlada je puno uradila za gradjane. Sve cestitke.

Adam

pre 5 godina

Vlada predvođena premijerkom Brnabić zaslužuje pohvale za ovaj jednogodišnji rad.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija