• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2018

14:16

ŠIPTARI NA KRV I NOŽ! Haradinaj preti Tačiju smenom: NIJE PRVI KOGA ĆEMO OTERATI AKO POPUSTI BEOGRADU!

Politika

ŠIPTARI NA KRV I NOŽ! Haradinaj preti Tačiju smenom: NIJE PRVI KOGA ĆEMO OTERATI AKO POPUSTI BEOGRADU!

Podeli vest

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je danas da Priština ima "crvene linije" koje se, kaže, nalaze u kosovskom Ustavu i da će svako ko ih pređe biti smenjen, kao što se to, kaže, dogodilo u prošlosti, sa dva prethodna kosovska predsednika

Dijalog na političkom nivou u ime Prištine vodi Hašim Tači.

- Znate da su predsednici promenjeni jer su prekršili Ustav. Imamo crvene linije, imamo u Ustavu zemlje - rekao je on na konferenciji za novinare posle sednice vlade, na kojoj je usvojen izveštaj o "dostignućima i izazovima" u ostvarivanju sporazuma postignutih u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

- Ono što smo dali u ovom izveštaju je pravo stanje dostignuća, stepen implementacije sporazuma, ali i izazovi. Mislim da je izveštaj dobar odraz onoga što se dogodilo - rekao je Haradinaj i najavio da će izveštaj biti predstavljen i kosovskoj skupštini, navodi Zeri.

Haradinaj je rekao i da je Kosovo odredilo svoje principe u dijalogu sa Beogradom tako da neće biti podele teritorije Kosova, niti razmene teritorija ili menjanje granica sa Srbijom, preneo je RTK na srpskom jeziku.

Vlada tzv. Kosova usvojila izveštaj o dijalogu sa Srbijom

Na pitanje o sprovođenju postignutih sporazuma sa Srbijom u Briselu, Haradinaj je rekao da se oni sprovode delimično, ali da je Kosovo jako zainteresovano za njihovo puno sprovođenje jer je to u interesu Kosova

- Hitno treba da se reši i pitanje električne energije, jer su stavovi Kosova i Srbije po tom pitanju poznati - rekao je Haradinaj.

Predstavljajući izveštaj o briselskom dijalogu koji je usvojila Vlada Kosova, naveo je da dijalog sa Srbijom nema alternativu i da "konačna faza dijaloga treba da se okonča međusobnim priznanjem dve zemlje".

Vlada Kosova je na današnjoj sednici usvojila izveštaj o dostignućima i izazovima u ostvarivanju sporazuma postignutim u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Predstavljajući izveštaj, Haradinaj je rekao da je to prvi put da je takav dokument pripremljen.

- Ovo je nova praksa. Izveštaj će biti predstavljen i Skupštini Kosova gde će poslanici imati mogućnosti da saznaju detalje, tok dijaloga i izazove. To je značajno dostignuće do koga dolazi nakon što je predsednik Hašim Tači informisao vladu o političkom dijalogu - rekao je Haradinaj i dodao da Vlada Kosova time "poštuje transparentnost i parlament".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mamlaz

pre 5 godina

Svi srbi na kosovu treba da oforme SOVK (srpska oslobodiocka vojska kosova) i odupirati se zapadnim idejama !!! Necemo ni mi sa njima !!!

bubasvaba

pre 5 godina

Uskoro cete zajedno ruku pod ruku zajedno bezati za albaniju pa se dogovorite ko ce prvi jer kosovo je srpsko i bice a podrska vam nestaje jer njihove probleme nece moci da rese za vas nece ni da pitaju.

SARA

pre 5 godina

OBESI TVOJ KOSOVSKI USTAV MACKI ZA REP. TVOJE VREME JE ISTO IZBROJANO HARADINAJU.

ZORA

pre 5 godina

Ovaj insistira ubedjujuci nas da su oni ti koji odlucuju.Sutra kada ameri svirnu u pistaljku i kazu ovako,pravice se da je odluka njegova.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17