• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2018

09:28

STEFANOVIĆ: Sve jači pritisci na Vučića zbog referenduma

Politika

STEFANOVIĆ: Sve jači pritisci na Vučića zbog referenduma

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se sve jači pritisci na Aleksandra Vučića, koji kulminiraju ovih dana u trenutku kada se on bori da povrati makar deo onoga što su neki pre njega izgubili na Kosovu i Metohiji, nastavljaju upravo najsnažnijim udarima na samu ideju da se o najvažnijim odlukama za našu zemlju održi referendum

- Zašto referendum smeta i Ðilasu i Jankoviću i Jeremiću i zašto će u narednom periodu posebnu kampanju voditi protiv održavanja referenduma? Odgovor je upravo u činjenici da oni ne žele izjašnjavanje naroda, ali sa druge strane žele da okrive Aleksandra Vučića za apsolutno sve. Žele da ga okrive čak i za njihove izgubljene bitke - uspostavljanje carina, izmeštanje odlučivanja iz UN u EU i uništavanje suvereniteta Srbije na KiM na sve moguće načine.

Kada Vučić kaže da ćemo o svakom mogućem rešenju do kojeg dođemo u budućnosti konsultovati svoj narod, oni satanizuju ideju održavanja referenduma na sve moguće načine, kako bi mogli da nastave sa svojim napadima na njega, što im je inače jedina tačka oko koje mogu da se dogovore”, rekao je Stefanović za Tanjug.

On ističe da je Vučić predsednik koji hoće da sa svojim narodom donese odluku, koja je najbolja po interese Republike Srbije, kakve je uvek i donosio, i da je veoma važno podsetiti da je referendum najviši oblik izražavanja volje jednog naroda.

 - Upravo oni koji su Srbiju gurali u problem i koji su uradili sve da umanje njen suverenitet na Kosovu i Metohiji, danas su protiv referenduma i to samo kako bi imali prostora da nastave da napadaju Vučića, a ne da ponude bilo kakvo rešenje. Videćete da će floskula “U Srbiji nema dovoljno demokratije, da bi se održao referendum” biti ključna rečenica koju će sa različitih političkih strana izgovarati -  ocenio je Stefanović.


Prema njegovim rečima, to će im biti tačka ujedinjavanja, "koju veliki režiseri organizuju u ovom igrokazu, a oko koje će se svi okupiti i napadati i sa leve i sa desne strane. 

 - I sve to kako ne bi dozvolili da narod donosi odluke, što jasno pokazuje kakvi bi diktatori i autokrate upravo oni bili kada bi nekim slučajem došli na vlast, odnosno ponovo se vratili u fotelje i dobili priliku da pljačkaju državnu kasu i narod -  rekao je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
goga

pre 5 godina

Опозиционари не желе референдума а не знају ни зашто. Просто не желе да понуде било какво решење.

Miki

pre 5 godina

Skinuce ga svakako i Stefanovica i ekipa svi ce otici zauvek.

Fudbaler

pre 5 godina

Aleksandar Vučić je jedini koji želi da čuje mišljenje svakog građanina u Srbiji, i koji se zaista trudi da Srbiju izvuče iz teške krize. Aleksandar Vučić je jedini koji zaista želi da Srbija bude ekonomski jaka i stabilna, a KiM ostane u sastavu Srbije. Sve država povlače svoje odluke o nezevisnost KiM.

BeliOrao

pre 5 godina

Apelujem da prestanu sa napadima na Vucica, ostavite coveka da radi svoj posao. To sto ste primitivci vam ne daje za pravo da se svugde mesate.

luka

pre 5 godina

Opoziciju narod ne interesuje, dok su bili na vlasti sve odluke su donosili samostalno, zato ih je narod zauvek oterao.

Anabell

pre 5 godina

Navikli smo na pritiske,i Vucic ce uspeti da se izbori sa pritiscima.

Maja

pre 5 godina

Predsednik pokusava na sve nacine da ispravi mnoge probleme koje je predhodna vlast napravila.

Jela

pre 5 godina

Djilasu, Jeremicu i Jankovicu ocigledno smeta sve sto je u korist Srbije.

Maja

pre 5 godina

Vucica pritiskaju sa svih strana, ali se on junacki nosi s tim.

Istina i samo Istina

pre 5 godina

Bednici iz D(n)OSA - plaćenici natoa skidaju maske demo(n)kratije, više se ničega ne srame! Samo napred dnosovci ogadite se narodu do kraja!

kaktus037

pre 5 godina

Jankovic ne poznaje ni sebe a kamoli da razume Vucica

slađa

pre 5 godina

Ružno je napadati Vučića zbog referenduma i vršiti pritisak na njega zbog pitanja oko KiM. Svako može imati mišljenje o ovom problemu, ali dizati poviku zbog mogućnosti da se građani izjasne demokratski je potpuna besmislica opozicije i nesavesno dizanje prašine.

sumadinac neprskani

pre 5 godina

meni ovaj mladi covek nije jasan jel on oce da se mi izjasnjavamo za vucicev pokusaj da od siptara povrati par kvadrata okupirane teritorije srbije ili za to da se sa nikim pa ni sa marsovcima nemoze pregovarati o teritoriji sopstvene zemlje . ako je ono prvo onda bolje da se ni jedan ni drugi ne zamaraju jer to je krivicno delo i ide se na dugu dugu robiju [ a znata kakve su nase apsane ] a ako je za ovaj drugi predlog onda imaju obojica moju punu podrsku jer tako se brani otadzbina .

Kosta

pre 5 godina

Liderima prethodne vlasti, daleko lepa kuca od Srbije i svega sto je srpskog roda .

Branko

pre 5 godina

Mnogo mu je tesko. Sve je preuzeo na sebe. sreca sto je najhrabriji i najposteniji i...

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija