• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.07.2018

16:01

VESIĆ: Ðilas ne bira sredstva da se vrati na vlast

Politika

VESIĆ: Ðilas ne bira sredstva da se vrati na vlast

Podeli vest

Lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas je izjavio danas da deca u domu u Sremčici gladuju, da se dom raspada i da je on pokušao da im pomogne, ali da je donaciju zabranio ministar Zoran Ðorđević, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić te njegove navode ocenjuje kao obmanjivanje javnosti

- Čim se vrati iz inostranstva, Ðilas je nastavio da laže i obmanjuje javnost ne bi li skrenuo pažnju na sebe. Danas se setio doma u Sremčici odakle je pokušao da započne svoju predizbornu kampanju za gradonačelnika ove godine -  naveo je Vesić.

A koliko mu je stalo do doma, kaže Vesić, o tome govori podatak da je za devet godina koliko je bio vlast u Srbiji u tom domu bio samo jednom.

Slikao se, doneo sportske rekvizite i otišao. O prozorima nije brinuo. Ministar Ðordević obišao je ovaj dom 8. aprila zajedno sa novinarima pa su svi mogli sami da se uvere u kakvim uslovima žive štićenici. Od tada su asfaltirani prilazi domu, objetak se priključuje na gradske toplane, a Srbijašume uređuju okolinu doma. Tako se sistemski rešavaju problemi, a ne koristi se dom za prikupljanje političkih poena kako to Ðilas radi - poručio je zamenik gradonačelnika.

Kako je rekao, sve što sada radi Ðilas je mogao da preduzme "dok je vladao Srbijom od 2004 - 2013. godine, ali nije".

Umesto toga, kaže, gledao je samo da se obogati. 

Tako je Ðilas, osoba bez velikog iskustva dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, ministar i gradonačelnik, zaradio 25 miliona evra prema sopstvenom priznanju. Ðilasove firme su 2004. kada je ušao u politiku samo za godini dana uvećale prihod za 11.325 odsto!? Radeći samo sa državnom televizijom Ðilasove firme su ostvarile promet veći od 70 miliona evra!? - naveo je Vesić.

Zato smatra da je sramota što danas bilo kome drži lekcije o brizi o deci o zaduživanju, jer, dodaje, kako je brinuo o deci najbolje govori podatak da je kao državni funkcioner oteo deo zemlje u Pionirskom gradu i od objekta za rekreaciju za decu i omladinu napravio kuću Velikog brata. 

Naveo je i da je Ðilas ostavio Beogradu u dugu od 1,2 milijarde evra, da je dugovao trudnicama, porodiljama, penzionerima i socijalno ugroženima. 

Poručio mu je da ne drži lekcije drugima, jer će ostati upamćen "u istoriji Srbije kao čovek koji je najviše uvećao svoje bogatstvo dok je bio na vlasti". 

Na račun naroda naravno. Zato sada pokušava da se vrati na vlast i ne bira sredstva - zaključio je Vesić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rada

pre 5 godina

Nikada nije ni birao. Sve stavlja u svrhu dolaska na vlast. Jedino ne moze da stavi narod jer se zna za koga je on.

marko

pre 5 godina

Bez podrske naroda nista ne vredi, a ocigledno da je nema.

Desimir

pre 5 godina

Na vlast se ne dolazi tako.Narod bira ,lazima ne biva.

Stanko

pre 5 godina

Djilas je bas zabrinut za mir u svetu,a najvise je oduvek zabrinut za svoj profit.

kristinad

pre 5 godina

Uzalud Đilasu svi pokušaji, kad nema podršku naroda.

DIna

pre 5 godina

Djilas vise nista nemoze da uradi ili slaze kako bi dosao ponovo na vlast. Svi su uvideli kakav je on.

Vladdimir

pre 5 godina

Ima nas kojima ste i jedni i drugi na vrh... Šta znači: priključuje se, uredjuje se, rešava se... Zašto nije priključen, uredjen i rešen? Ako nije, onda ćuti i radi, i kaži kad bude gotov... A vaše lične netrpeljivosti i obostranu glad za vlašću ostavite za kafansko druženje koje rado upražnjavate i jedan i drugi... Kao i vi koji ste do juče “pisali” za jednog, a danas tako isto za drugog... Kad ćete svi početi da razmišljate o nama...

Anabell

pre 5 godina

Djilas je bahat i pokvaren,i gradjani mu nikada vise nece dati sansu,Srbija je postala, bolja i naprednija zemlja od kad,nije DSS na Vlasti.

Marija

pre 5 godina

Dug od 1,2 milijarde evra - dugovao trudnicama, porodiljama, penzionerima i socijalno ugroženima...Pa vi vidite da li ga treba podržavati!?

Rade

pre 5 godina

Ali mu, uprkos svemu, to neće uspeti. Tajkuni nam nisuu potrebni, naročito ne na vlasti.

Markoni

pre 5 godina

Đilas- čovek koji je najviše uvećao svoje bogatstvo dok je bio na vlasti...Naravno da neće birati sredstva da se vrati na vlast!

SLADJA

pre 5 godina

Pa zar bi se tako lako obogatio Dragan Djilas na muci gradjana Srbije, da mu je novac uvek bio u prvom planu, dok su gradjani Beograda bili zadnja rupa na svirali. Tako das on ima najmanje prava da vodi brigu o deci, jer to cini samo kako bi dobio neki politicki poen, kako i ponovo dosao na vlast, ali na svu srecu gradjani ga nece.

Vila

pre 5 godina

Tuzno, zbilja veoma tuzno, sto umesto da nasojimo da smanjimo tenzije i konflikte, da socijalno harmonizujemo drustvo, pojedinci poput Djilasa, cine sve da prodube jaz medju Srbima.

Dana

pre 5 godina

Koristiti decu za bilo kakav vid promocije je bolesno!!Dokle Djilas misli tako da se ponasa??

Mile

pre 5 godina

Gadi mi se ovaj Djilas, bezobrazno stvorenje, u pravom smilsu reci, opljackao narod, uzeo onolike milione i sad ce da glumi dobrocinitelja, odvratno.

Fudbaler

pre 5 godina

Đilas bi samo da se dočepa i nije mu briga ako se služi lažima.

Tanja

pre 5 godina

Djilas je davna proslost, i covek koji je izgubio i ono malo podrske sto je imao.

Bakicabgd

pre 5 godina

Činjenica je da je direktor doma odbio novčanu pomoć. Znači ili im ne treba ili je politika umešala prste i među decu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija