• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2018

19:16

PREMIJERKA BRNABIĆ: Vlada će čuvati "leđa" Vučiću u dijalogu sa Prištinom!

Politika

PREMIJERKA BRNABIĆ: Vlada će čuvati "leđa" Vučiću u dijalogu sa Prištinom!

Podeli vest

 Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas u Sofiji da je dijalog Beograda i Prištine potpuno transparentan i da je Vlada Srbije jedan tim sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kome će "čuvati leđa" u tom dijalogu.

Brnabić je, na komentar i pitanje novinara da je kosovska vlada prosledila izveštaj o dijalogu sa Beogradom kosovskoj skupštini i da li Vlada Srbije planira da sastavi takav izveštaj, rekla da nije videla potrebu da pravi bilo kakav izveštaj.
Brnabić je rekla da će škupstina u potpunosti biti uključena i informisana o svim važnim događajima i odlukama koje treba da se donesu.

- Naš dijalog je u potpunosti transparentan, nisam videla bilo kakvu potrebu da pravim poseban izveštaj. Ja sam rekla, mi smo jedan tim sa predsednikom Republike i ja sam stalno razgovaram sa njim o našem dijalogu. 

Mi ćemo njemu čuvati leđa u ovom dijalogu, bićemo uvek uz njega, jer vodi hrabru inicjativu, pre svega odgovornu, jer je pokazao hrabrost da ne ostavljamo zamrznut konflikt generacijama iza nas - rekla je Brnabić.

Da li ćemo uspeti u tome, kako kaže, zavisi od mnogo faktora, ali je važno da imamo političko vođstvo koje želi da rešava probleme.

Na pitanje o odnosima sa Bugarskom, Brnabić je rekla su oni jako dobri i da dve zemlje imaju veliki broj zajedničkih projekata.

- I predsednik Srbije i ja imamo odličan odnos s premijerom Bugarske Bojkom Borisovim. Mi smo imali pre samo nekoliko nedelja i posetu predsednika Rumena Radeva Srbiji, tako da smo stvarno zadovoljni - rekla je Brnabić.

Rekla je da imamo mnogo zajedničkih projekata i da je u svom obraćanju danas tokom samita rekla da su projekti koje imamo u okviru inicjative 16+1 projekti koji nisu vazni samo za Srbiju, pošto spajaju region.

- U tom smislu sa Bugarskom imamo i završetak istočnog kraka Koridora 10 ka Bugarskoj, imamo železničku infrastrukturu i prugu Niš Dimitrovgrad, imamo gasnu interkonekciju Niš - Dimitrovgrad, imamo puno zajedničkih projekata i dobru saradnju-konstatovala je premijerka Brnabić.

BRNABIĆ I BORISOV: Izgradnja gasovoda Niš - Dimitrovgrad je prioritet!

MARKO ĐURIĆ: Napadi "opozicije" i albanskih političara, ISTI NAPADI SAMO IZ RAZLIČITIH PRAVACA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kaktus037

pre 5 godina

Predsednik Vucic,iza njega Vlada, iza nje ceo srpski narod.

Beki

pre 5 godina

"pokazao hrabrost da ne ostavljamo zamrznut konflikt generacijama iza nas"-ovo je citat premijerke kojim se vode pametni ljudi koji brinu i o narodu, prvenstveno na Kosovu, a ne samo o sebi i svojim interesima.

pokahontas

pre 5 godina

Najvažnije je rešiti problem i ne ostaviti ga našim pokolenjima.

kontesanera

pre 5 godina

Vlada dobro sarađuje sa predsednikom koji zastupa i zalaže se za ostvarivanje naših nacionalnih interesa.

NIKOLA

pre 5 godina

Sasvim logicna podrska vlade Aleksandru Vucic, ne samo sto ima podrsku vlade vec i vecinskog dela naroda, jer se on bori za interese Srbije iako ima velike pritiske. Samo jedinstveni siguran sam da cemo uspeti da uspesno privedemo dijalog kada je u pitanje KiM.

MILENa

pre 5 godina

Dobro je dok je timski rad u pitanju, jer samo na taj nacin se mogu ostvariti rezultati.

Nemec

pre 5 godina

Vlast ce sve uraditi da zastiti interese naseg naroda na Kosovu i omoguci im bolje uslove za opstanak i zivot.

Borko

pre 5 godina

Samo složna i ne podeljiva vlast može imati uspeha kao i do sada.

Mladja

pre 5 godina

Slažem se sa Anom, predsednik zaista vodi hrabru i odgovornu inicjativu i pokazao hrabrost da ne ostavljamo zamrznut konflikt generacijama iza nas!

Miloš

pre 5 godina

Osnova uspeha Srbije u poslednje vreme je saradnja Vlade i predsednika. Srbija ide napred svim silama na svim poljima!

Aki

pre 5 godina

Vlada i predsednik dobro funkcionišu kao tim i mislim da tako i treba da ostane. Timski rad uvek iam dobar rezultat.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija