• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

08.07.2018

14:42

VUČIĆ O OPOZICIJI: Secikese će da bi došle na vlast koristiti Kosovo - NE RUŠE ONI MENE, NEGO SRBIJU!

Politika

VUČIĆ O OPOZICIJI: Secikese će da bi došle na vlast koristiti Kosovo - NE RUŠE ONI MENE, NEGO SRBIJU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da njegovi politički protivnici osporavanjem referenduma o Kosovu i Metohiji "ruše" šansu da dobijemo više nego što imamo danas

Vučić je rekao novinarima da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, što tajnih, što javnih, i da će pred narod izaći sa predlogom kad bude znao šta je maksimum koji možemo da dobijemo.

- Kada pročitate tajnog i javnog materijala od 500 stranica dnevno znate nešto više od drugih i morate da preduzimate odgovorne mere - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da šta god bude urađeno oko Kosova i Metohije mora da ide na referendum i poručio da bilo kakva odluka nije moguća bez ustavnih promena, a da oni koji "ruše" referendum rade protiv budućnosti zemlje.

Referendumu se, kaže, protive svi oni koji misle da time ruše njega:

- A ruše, zapravo, svoju zemlju, njenu budućnost i šansu da dobijemo više nego što sada imamo - primetio je Vučić.

On je istakao da Srbi treba da odluče i kažu šta žele, a da je njegova obaveza da bude ozbiljan i gleda u budućnost, da imamo više investicija.

VUČIĆ O NAVIJANJU RTS ZA HRVATSKU: GLEDAO SAM UTAKMICU, AL' SAM MORAO DA ISKLJUČIM TON!

Vučić je, nakon obilaska "Teleoptik-žiroskopi“, u izjavi novinarima, kazao da ako neko misli da će to biti autonomija u sastavu Srbije, ne treba da laže ni sebe ni narod.

- Borimo se i dobićemo bolje i više nego ranije - rekao je i procenio da niko neće biti zadovoljan, da nikom neće biti dobro, jer se stvari u Srbiji ne posmatraju racionalno, već se sve posmatra iz svog ugla i interesa.

Istovremeno je upozorio da će se svi ti kritičari ujediniti i da će se videti da nema nikakve razlike između Ðilasa i Obradovića, "secikesa koji bi da dođu na vlast koristeći Kosovo".

- Njima je svejedno da li je Kosovo nezavisno ili će se pripojiti Albaniji - naglasio je on.

Vučić je rekao da će njihovo obrazloženje za „naivnu srpsku javnost“ biti da ne može referendum da se održi u uslovima diktature.

- Ako ne dobijemo 50 odsto plus, onda referendum neće uspeti. Oni misle da su mene srušili time. Nije problem, ali srušili ste zemlju, našu budućnost, šansu da dobijemo više nego što imamo danas - objasnio je on.

Neće tu biti velike sreće, ni radosti, kaže Vučić prognozirajući ishod rešavanja pitanja Kosova i Metohije, ali je podsetio da su njegovi prethodnici već "overili" kosovsku nezavisnost pred Međunarodnim sudom pravde, nezavisnost koju danas priznaje oko 100 zemalja, te da danas nemamo ništa.

Vučić je podsetio da smo 1999. učestvovali u oružanom sukobu, bili napadnuti, nismo uspeli da svoje ciljeve u tom odbrambenom ratu zaštitimo i sačuvamo.

- Nekih 19 zemalja najmoćnijih ili jači i snažniji od nas. Posle smo imali priču „standardi pre statusa“ krenuo je u martovski pogrom, pa 2008.doneta je odluka o nezavisnosti. Za 100 zemalja već 10 godina imate nezavisnu državu, a 2010. I 2011.imali smo katastrofalnu neodgovornu politiku Jeremića, Ðilasa, Jankovića, Tadića, in ostalih. Stalni Međunarodni sud pravde je doneo presudu po kojoj je Kosovo steklo nezavisnost na legalan način, na naše pitanje, na naš zahtev. Sada bi neko da se to zaboravi, ali neće druga strana i niko u svetu neće. Za svoje greške moramo da plaćamo cenu - rekao je Vučić.

Rekao je da se na dnevnom nivou borimo da nešto sačuvamo, da nešto imamo na KiM.

- Svi koji nas svakodnevno kritikuju znaju da sam u pravu. Mi Srbi nikada ne volimo da posmatramo realnost, više volimo da živimo u sopstvenom svetu i kažemo ''ja ću da posmatram kako hoću'', kao što nismo bili spremni da se borimo oko KiM, osim da se jednom okupimo u centru grada i ništa ne uradimo više od saopštenja. Neki su 2011, kreteni, objašnjavali da smo pobedili u nečemu, a onda su rekli ''nema veze, zaboravite Kosovo'' - kazao je on i dodao da su granicu prema srpskom narodu postavili isti ti koji ga kritikuju danas i zbog čijih grešaka sada imamo posledice.

Njegovu ostavku sad traže oni koji su ucestvovali u kosovskoj nezavisnosti, a on će je, kaže, dati - ako oni postignu više od njega.

Vučić je rekao da oko Kosova ništa neće biti lako, ali da je bolje da imamo sporazum, nego da ga nemamo.

- Svi koji su protiv, kao Jankovićev akademik, koji traži da podnesem ostavku zato što danas nemamo ništa, poručujem da nije problem da podnesem ostavku zato što su naš predsednik i vlada ćutali kada je proglašavana nezavisnost, što su se obratili Međunarodnom sudu pravde, ako kažu da će išta više doneti i na koji način - objasnio je on.

- Onima koji kažu da sada nije dobro vreme, mogu da kažem da nikada neće biti bolje za nas. Kad će biti bolje vreme? Kad SAD propadnu? Da tada pošaljemo 20.000 Srba da ratuju, protiv 100.000 onih kojima je više stalo. Gde tih 20.000 koji će da poginu da nađemo? Ne pitate koliko se ljudi ''skinulo'' iz vojske u danu kada je postojala mogućnost da idu na Kosovo - poručio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
baki

pre 5 godina

sve sto je reko je istina samo sto to niko nece da prizna od nas gradjana ali jbg srbin je to pre ce mu uci ekser u glavu nego li neka promena u razmisljanju.

Zako

pre 5 godina

Jankovicu i kompaniji je bitnije da na bankovnom racunu bude sto veca cifra. Sramota me sto smo iz iste drzave.

paramonte

pre 5 godina

Njihovim ponasanjem ne mogu da sruse ni jedan balvan,a o drugim stvarima i da ne pricamo.

pomorandza

pre 5 godina

"Svako želi da bude neki kralj i da na praznu glavu stavi krunu. Neka je mala kao orah, samo neka je kruna. Svako selo je postalo kraljevina." Kneginja Milica u Boju na Kosovu

Luka

pre 5 godina

Teško da će svojom politikom uspeti da sruše Vučića jer su im za to potrebni izbori. A narod ih neće i to je već u nekoliko navrata pokazao na izborima.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!
Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!

Povodom događaja od 20. aprila 2024. godine kada je kod Vukovog spomenika došlo do tuče između navijača FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“, po nalogu dežurng javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

22.04.2024

18:34

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20