• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

08.07.2018

17:22

DODIK: Davno je trebalo poništiti SRAMNI IZVJEŠTAJ O SREBRENICI: To je delo Pedija Ešdauna i protiv je Srba!

Politika

DODIK: Davno je trebalo poništiti SRAMNI IZVJEŠTAJ O SREBRENICI: To je delo Pedija Ešdauna i protiv je Srba!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Bratuncu da će se založiti da parlament Srpske poništi i odbaci sramni izveštaj Vlade Republike Srpske o Srebrenici, koji su napisali tadašnji visoki predstavnik Britanac Pedi Ešdaun i njegova služba, a korišćen je u Hagu da bi se presuđivalo Srbima

Dodik je rekao da će pozvati sve predstavnike političkih partija da to zajedno učine, jer je taj izveštaj podmetnut.

- Izveštaj je napisan mimo Srba, donesen iz OHR-a, a predstavnici Vlade iz toga vremena naterani su da to priznaju - rekao je Dodik u Bratuncu, gde je prisustvovao pomenu za više od 3.500 Srba stradalih u srednjem Podrinju u proteklom ratu.

On je dodao da će, čim se vrati u Banjaluku, pokrenuti tu inicijativu, te je izrazio uverenje da će i predsjednik SDS Vukota Govedarica to podržati.

- Mislim bi to bilo časno. To smo morali i trebalo je da davno učinimo - rekao je Dodik.

On je poručio da Republika Srpska mora da poštuje, prije svega, svoje žrtve, ali i žrtve drugih.

- Boli me kao čoveka bol svake majke bez obzira iz kog naroda dolazi, ali moja i bol mog naroda je meni najveća - naglasio je predsednik Srpske.

Govoreći o stradanju srpskih boraca i civila - žena, dece i staraca u bratunačkom kraju, Dodik je konstatovao da je izostala pravda sudova, te da u ovo mesto godinama dolazi sa istim osećajem gorčine i žalom što za srpske žrtve nema pravde.

- Ponovo smo naivno verovali da će instalisani sud u Sarajevu kazniti Nasera Orića za ono što je uradio ovde i ponovo se iznenađujemo što se to nije desilo - rekao je Dodik.

On je naglasio da boli činjenica da je taj isti sud sa pet godina kaznio trojicu odraslih, bahatih koji su silovali desetogodišnju srpsku devočicu u ratnom Sarajevu.

- Ovi, koji su poginuli ovde, nisu se borili za BiH nego za Republiku Srpsku, verovali su u to, a ne u to da će se za njihove živote pravda deliti u Sarajevu - dodao je Dodik.

POČEO OTVORENI OBRAČUN SA SPC U CRNOJ GORI: Đukanović ispunio obećanje, napad na Amfilohija u Ulcinju to pokazuje!

Prema njegovim rečima, dejtonska BiH je smišljena da bi u njoj nestali Srbi, koji zato moraju da ostanu oko Republike Srpske, te da je za opstanak srpskog naroda potrebno da Srbi imaju svoje države.

- Srbi imaju dve države, jedan narod sa dve države - jedna je velika Srbija i jedna je velika Republika Srpska - rekao je Dodik.

Predsednik Dodik je naglasio kako je za nezavisnu i samostalnu Republiku Srpsku, jer tamo gde srpski narod nema državu bude mu ugrožena sloboda.

On je napomenuo kako ne veruje u BiH, ali da poštuje Dejtonski sporazum, te je izrazio sumnju da bi BiH funkcionisala bez stranaca.

Dodik je zahvalio ambasadoru Rusije Petru Ivancovu što godinama dolazi na odavanje počasti srpskim žrtvama, jer to predstavlja poruku te velike zemlje u iskreno prijateljstvo, a ne ono što smišljaju o malignim namerama Ruske Federacije da ovde nešto čini.

On je upitao zašto nema britanskog, nemačkog ili američkog ambasadora na odavanju počasti srpskim žrtvama, te je dodao kako će za nekoliko dana biti prisutni u Srebrenici. 

OPASNO! LONDON SPREMA ODMAZDU PREMA SRPSKOJ: Banjaluka mora pasti, a Rusija ne sme imati nikakav uticaj!

- Nije sporno da budu tamo, ali zašto ih nema kada je naša bol u pitanju - naglasio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske nazvao je stradalničkom istoriju srpskog naroda.

- Istorija u kojoj je za nas Srbe u celini stratešiki namenjeno da budemo rasuti, podeljeni, pa su nam smislili priču kako postoje hrvatski, bosanski, kosovski, crnogorski, pa zamislite i srbijanskski Srbi. Samo da bi podelili jedinstveno nacionalno tkivo srpskog naroda, naše vrijednosti, identitet, veru, pismo, jezik - dodao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Srbima u BiH su smislili da su bosanski Srbi.

- Zamislite cinizma - nijedan stradali Srbin ovde nije stradao zato što je bosanski Srbin nego što je Srbin. Da je bio bosanski Srbin, da je ostao na drugoj strani, možda ne bi stradao - rekao je predsednik Srpske.

On je istakao da je u Bratunac došao kao predsednik i političar. 

- Moja politika nije politika mržnje, nego politika odbrane srpskog naroda i ponosim se što pripadam ovom narodu - naglasio je Dodik i ponovio da je opstanak Republike Srpske garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

PROGOVORIO BIVŠI ŠIPTARSKI AGENT NAIM MIFTARI: Rusi su VEĆ NA KOSOVU, uz pomoć Srbije žele da OVLADAJU BALKANOM!

Dodik je dodao da neće reći nijednu riječ da ugrozi bol bilo koga, ali da "Majke Srebrenice" nisu udruženje koje oplakuju bol svoje dece, već politička, produžena ruka režima u Sarajevu.

- Mislim da zloupotrebljavaju bol. Nemojte to raditi, pokušajte da zajedno sa nama izgradimo društvo u kojem ćemo živeti jedni pored drugih, vi u svojoj, mi u svojoj državi - poručio je Dodik.

Predsednik Srpske je ukazao na važnost opstanka srpskog naroda u Podrinju, uz granicu Srbije, konstatujući da su preratne vlasti zanemarivali razvoj tog dela.

- Tek sad sa Vladom Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem možemo da gradimo most u Bratuncu, koji se ovde čeka ne iz obesti, već je funkcionalna potreba za jednistvo ovog naroda - rekao je Dodik i dodao da se raduje njegovom skorom puštanju u saobraćaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
didi

pre 5 godina

šta drugo očekivati od anglosaksonskog djubreta....

Petar

pre 5 godina

БРАВО ЗА КВАЛИФИКАЦИЈУ АНГЛОСАКСОНАЦА.ОНИ СУ КАНЦЕР ЧОВЕЧАНСТВА

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija