• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2018

13:08

VUČIĆ I MAROK o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu!

Politika

VUČIĆ I MAROK o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu zamenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Pita Maroka, i naglasio da je postizanje stvarnog kompromisa sa Prištinom jedina garancija budućnosti Srbije i celog regiona

U razgovaru o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, predsednik Vučić je kazao da Srbija i SAD nastavljaju putem produbljivanja bilateralnih odnosa i da su posete američkih zvaničnika dobra prilika da se podsetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih veza.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je 100. godišnjica od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom značajan jubilej i prilika da se obeleži prijateljstvo između srpskog i američkog naroda, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD ocenili su da se pozitivan trend bilateralnih odnosa vidi kroz širok dijapazon zajedničkih interesa.

Vučić je istakao da ceni posvećenost i podršku američke administracije rešavanju pitanja Kosova i Metohije, jer smatra da je postizanje stvarnog kompromisa sa Prištinom jedina garancija budućnosti Srbije i celog regiona.

Američki zvaničnik je rekao da ceni zalaganje predsednika Vučića za mir i stabilnost u regionu i doprinos koji daje u međuetničkom dijalogu na Zapadnom Balkanu.

Marok je naveo da Srbija preduzima značajne korake u borbi protiv ekstremizma i terorizma i da u toj oblasti vidi velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja.
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara je, takođe, naglasio da je Srbija ostvarila značajan napredak u reformama, neophodnim za pristupanje Evropskoj uniji, navedeno je u saopštenju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anja

pre 5 godina

Srbija jeste ostvarila velik napredak i srecni smo sto neko to napokon primecuje. Zalaganje Vucica i njegova politika mira je napokon zapazena.

Miloš

pre 5 godina

Mi smo mala zemlja i moramo da imamo dobre odnose sa svim svetskim silama zarad rasta i razvoja. Predsednik Vučić radi prave stvari za našu zemlju!

Fica

pre 5 godina

Bitna nam je dobra bilateralna saradnja sa svim prijateljskim drzavama.

Veber

pre 5 godina

Svi mi želimo da se resi pitanje Kosova, postoje zajednički interesi, mir i stabilnost su veoma bitni faktori za budućnost Srbije i celog regiona.

gorgonia

pre 5 godina

Slatkoreciv Amerikanac...ko ih ne zna,jos bi i naseo na to.

Dimitrije

pre 5 godina

Odlicno. Na svim stranama treba traziti sagovornika. Pa, da li je bolje imati Amerikance za sagovornike ili za neprijatelje?

minja

pre 5 godina

AMERICKI DIPLOMATA JE POHVALIO PREDSEDNIKA VUCICA ZA ULOZENI TRUD U SPROVODENJU REFORME,

paramonte

pre 5 godina

Da su svi kao Srbija,situacija u regionu bi ubedljivo bila bolja.

paramonte

pre 5 godina

Kada bi se svi trudili kao Srbija,situacija bi sigurno bila jos bolja.

Mirko

pre 5 godina

Kada bi SAD bile realnije u svojim zahtevima za KiM, saradnja naših zemalja bi bila još bolja.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija