• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2018

13:51

POPOVIĆ I MAROK: Razvoj i saradnja ključni za stabilnost!

Politika

POPOVIĆ I MAROK: Razvoj i saradnja ključni za stabilnost!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Pitom Marokom, i istakao da su ekonomski razvoj i saradnja ključni za borbu protiv nasilnog ekstremizma i postizanje stabilnosti u regionu

Popović je objasnio da su jedni od čestih uzroka ekstremizma u regionu siromaštvo i nezaposlenost, saopšteno je iz ministrovog kabineta.

- Mladi bez posla i perspektive lako mogu da postanu mete uticaja različitih ekstremističkih grupa. Rast ekonomije i bolje obrazovanje mogu značajno da utiču na smanjenje ekstremizma - naveo je Popović.

On je istakao da najveću šansu za rast i saradnju u regionu vidi u oblasti inovacija, inovacionog preduzetništva i IT, kao sektora u koji su, prema njegovim rečima, najviše uključeni mladi.

- Srbija je aktivna u pokretanju regionalnih inicijativa za saradnju u oblasti inovacija i IT, jer to vidimo kao šansu za ekonomski rast čitavog regiona - naveo je Popović.

Maroko je naveo da SAD vide Srbiju kao važnog partnera u regionalnim inicijativama za borbu protiv nasilnog ekstremizma.

On je istakao da je cilj tih inicijativa da se ojača međureligijski i međuetnicki dijalog u regionu.

Funkcioner Stejt departmenta, koji je ujedno i šef Biroa operacija vezanih za sukobe i stabilizaciju, složio se sa ministrom Popovićem da saradnja u oblasti inovacija pruža znaćajnu perspektivu za unapređenje regionalne saradnje.

On je izrazio spremnost da pomogne Srbiji u povezivanju sa institucijama i kompanijama u SAD u cilju ostvarivanja njihovog većeg prisustva u regionu, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija