• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2018

17:24

(FOTO) VUČIĆ NA ERDOGANOVOJ INAUGURACIJI! Predsednik Srbije razgovarao sa zvaničnicima Mađarske, Kazahstana i Bugarske!

Politika

(FOTO) VUČIĆ NA ERDOGANOVOJ INAUGURACIJI! Predsednik Srbije razgovarao sa zvaničnicima Mađarske, Kazahstana i Bugarske!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas po podne u Ankaru, gde prisustvuje inauguraciji predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana

Ceremoniji inauguracije predsednika Turske, prema najavi zvanične Ankare, prisustvovaće oko 40 šefova stranih država i vlada.

informer.rs

Erdoganovim stupanjem na dužnost na snagu stupa i novi politički sistem u Turskoj, usvojen nakon referenduma o ustavnim amandmanima, kojim se predsedniku daje puna izvršna vlast u zemlji.

Erdogan je, kako je nedavno primetio i predsednik Vučić je, prilikom nedavne posete Ankari, najzaslužniji za "vrtoglavi uspon" saradnje Srbije i Turske.

informer.rs

On je ukazao da je Turska najveća sila na Balkanu, što je odgovor onima koji se pitaju koliki je uticaj Ankare u pitanjima od značaja za Srbiju. 

Erdogan, sa svoje strane, ne krije da Srbiju doživljava kao najvažniju zemlju na Balkanu, sa kojom je trgovinska razmena u neprekidnom porastu, kao i investicije. 

informer.rs

Ovo je inače treća poseta Vučića Turskoj, pošto je bio u zvaničnoj poseti početkom maja, a zatim je sredinom juna prisustvovao, na poziv Erdogana, svečanom otvaranju gasovoda TANAP.

Vučić sa zvaničnicima Mađarske, Kazahstana i Bugarske

Predsednik Srbije imao je danas popodne u glavnom gradu Turske niz bilateralnih susreta. 

Vučić se sastao sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, premijerom Kazahstana Bakitdžanom Sagintajevim i predsedavajućim predsedništva Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. 

ERDOGAN POLOŽIO ZAKLETVU kao predsednik Turske!

VUČIĆ TELEFONOM RAZGOVARAO S MERKELOVOM! Teme su bile samit, Kosovo, migrantska kriza i situacija u regionu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
goga

pre 5 godina

Erdogan Srbiju doživljava kao najvažniju zemlju na Balkanu, sa kojom je trgovinska razmena u neprekidnom porastu, kao i investicije.

Snezana Milanov

pre 5 godina

Veliki je ovo dogadjaj za Erdogana, i zato raduje samo prisustvo Vucica, upravo su njih dvojica najzasluzniji sto su odnosi Turske i Srbije na istorijskom maksimumu.

bojan

pre 5 godina

Dokaz dobre saradnje Srbije i Turske se dokazuje i pozivom na inaguraciju Predsednika Turske Erdogana .Predsednik Aleksandar Vucic medju 40 sefova drzava sveta pokazuje da Srbija je bitan faktor u Evropi.Nikad bolji odnosi Srbije i Turske.

Una

pre 5 godina

Čast je prisustvovati na ovako važnom događaju u Turskoj.

Dragana

pre 5 godina

Vucic se maksimalno trudi da uspostavi dobre odnose sa svima!

minja

pre 5 godina

PREDSEDNIK VUCIC STIGAO NA INAGURACIJU U ANKARU TURSKOM PREDSEDNIKU.

Perke

pre 5 godina

Uvek je pametno iskorisiti ovakve skupove da se porazgovara sa zvanicnicima drugih drzava, a ovo je odlican dogadjaj za tako nesto.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija