• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rtrs

09.07.2018

19:54

(VIDEO/FOTO) BAKIRE, KO JE HTEO DA UBIJE VUČIĆA U POTOČARIMA: Srbija nije zaboravila, PROŠLE SU TRI GODINE, a NIKO NE ROBIJA!

Politika

(VIDEO/FOTO) BAKIRE, KO JE HTEO DA UBIJE VUČIĆA U POTOČARIMA: Srbija nije zaboravila, PROŠLE SU TRI GODINE, a NIKO NE ROBIJA!

Podeli vest

Prošlo su tri godine od napada na Aleksandra Vučića u Potočarima. Do danas, počinioci nisu kažnjeni, niti je bilo ko odgovarao za brojne bezbednosne propuste. Činjenica da istražni i pravosudni organi BiH opstruišu rešavanje ovog slučaja, govori zašto još nema epiloga, kažu u Zajedničkoj komisiji za bezbednost. Iz Tužilaštva i danas bez odgovora - dokle su došli sa istragom

Došao je da se pokloni žrtvama tog 11.jula u Potočarima. Ispruživši ruku pomirenja, tada predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doveo je u opasnost sopstveni život. Prvo je verbalno, a onda i fizički napadnut. Letele su kamenice, praćene psovkama. 

Propust Direkcije za koordinaciju policijskih tela, koja je bila zadužena za obezbeđivanje skupa, bila je očigledna. Pravovremeno su reagovali pripadnici MUP-a Srpske, koji su Vučiću omogućili da bezbedno napusti skup. 

Danima nakon toga, internet su preplavile fotografije napadača sa kamenicama u rukama. Zbog očiglednih propusta koji su doveli do napada na Vučića, ministar bezbednosti Dragan Mektić, tada je tražio smenu prvog čoveka Direkcije za koordinaciju policijskih tela, Mirsada Vilića. 

To se, međutim, nije dogodilo. Vilić je tada tvrdio da je istraga o napadu na srpskog premijera otvorena, te da je SIPA angažovala sve kapacitete kako bi počinioci bili identifikovani. 

Sve je, čini se, ostalo na tome. Iz resornog bh. ministarstva opet poruka da oni nisu adresa koja bi trebalo da odgovori ko stoji iza napada na Vučića i da su svoj dio posla uradili. 

DAČIĆ: EU JE U PROBLEMU, mi iz bivše Jugoslavije na jednom mestu, MA TO JE RASPAD SISTEMA!

Na pitanje kada se na sednici Savjeta ministara raspravljnjalo na ovu temu, ministar Mektić je odgovorio:

- Šta da raspravljam, kada je stvar u Tužilaštvu? Mi smo učinili kad smo dostavili izveštaj o počinjenom krivičnom delu sa identifikovanim osobama i čini mi se oko šest osoba prijavili kao osobe koje su počinili krivično delo"

Upravo predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama trebalo bi da učine sve kako bi se što prije došlo do istine, kaže Borislav Bojić iz Zajedničke komisije za bezbednost BiH. Ko je na potezu? Svi koji od početka nisu reagovali, a trebalo je. Opstrukcije su, kaže Bojić, vidljive, od istražnih do pravosudnih organa. 

NATO ĆE TEK SAD POLUDETI, RUSIJA POJAČAVA PRISUSTVO NA BALKANU: Srbija je u vrhu prioriteta Moskve!

- Naravno da je presudnu ulogu odigralo određena vrsta političara iz reda bošnjačkog naroda koji su definitivno imali određenu vrstu uticaja na te strukture koje su trebale da završe svoj posao. Očigledno da su umešani određeni ljudi, koji štite one koji su napravili ovu vrstu, da kažem, terorističkog akta - rekao je član Komisije za odbranu i bezbednost PS BiH Borislav Bojić.

Akta o kojem svi nadležni ćute već tri godine, što bi moglo da naruši dobre odnose BiH i Srbije, što značajno utiče i na odnose Republike Srpske i Srbije, kaže Bojić. I SNSD-ova Dušanka Majkić ukazuje na sramno ćutanje bh.institucija.

agencije

- Ćuti vlast BiH, u kojoj se nalaze i predstavnici srpskog naroda i SZP, ćuti Tužilaštvo BiH, policijske agencije. Iznenađuje da čak i međunarodni predstavnici u BiH više ne insistiraju kod domaćih vlasti da se ovaj slučaj okonča. Dakle, vreme prolazi, a ono nije saveznik da će se vinovnici ovog nedela pronaći i propisno kazniti - istakla je poslanik SNSD u PD PS BiH Dušanka Majkić.

(VIDEO) LETO STIŽE U SRBIJU KAD PUTIN UGASI HAARP?! Kiša će nas daviti dok ne završi SP u Rusiji, ZNAČI JOŠ SEDAM DANA!

 Na to je ukazao i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, prilikom posete Bratuncu, gde je prisustvovao pomenu stradalim Srbima sa tog područja.

- Tri godine je prošlo, nemam nikakvu vest o tome ko je pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a sa njim ko je pokušao da ubije i mir i stabilnosti i razumevanje na ovim prostorima - istakao je Vulin.

ŠIPTARI NEĆE DOZVOLITI RUŠENJE SPOMENIKA TERORISTIMA: Tvrde da su protiv Srbije ratovali za slobodu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  uprkos tome što bh.institucije i dalje pipaju u mraku, uložio je napore da se odnosi na relaciji Sarajevo - Beograd ne ugroze. Nedugo posle napada, u srpskoj prestonici ugostio je tročlano bh. Predsedništvo. Hoće li proći još tri godine nakon što se neko od bh.institucija seti da slučaj "Potočari" makne s mrtve tačke?




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija