• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.07.2018

12:33

ĐURIĆ PORUČIO ALBANCIMA: Ako do večeras ne pustite Srbe - NIŠTA OD DIJALOGA!

Politika

ĐURIĆ PORUČIO ALBANCIMA: Ako do večeras ne pustite Srbe - NIŠTA OD DIJALOGA!

Podeli vest

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da ukoliko Srbi koji su uhapšeni kod Gnjilana ne budu pušteni do večeras dijaloga Beograda i Prištine "neće biti još dugo"

- Ukoliko do večeras ne budu oslobođeni, naša poruka je da dijaloga neće biti i neće ga biti za dugo vremena. I to je poruka i predsednika Aleksandra Vučića i poruka koju smo preneli i predstavnicima Evropske unije - rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

On je rekao da su uhapšeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković, direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja Jovan Denić, pripadnik Vojske Srbije koji živi na Kosovu a radi u Vranju Nenad Stojanović i braća Aleksandar i Predrag Đordjević, od kojih je jedan aktivan a drugi penzionisani pripadnik MUP Srbije.

Đurić je rekao da je njihov jedini greh taj što nisu podržali formiranje vojske Kosova ili su se javno protivili formiranju te, kako se izrazio, nakaradne formacije.

- Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju, i desio se potpuno suprotno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanku predsednika Vučića i Federike Mogerini kada je dogovoreno da se ovakve stvari više neće dešavati, a Albanci su preuzeli obavezu da će se prema našoj strani i našim ljudima odnositi sa poštovanjem, a to je svojim prisustvom i rečju garantovala i Mogerini - rekao je Đurić.

DRAMA NA KIM! Specijalci lažne države Kosovo UHAPSILI PETORICU SRBA KOD GNJILANA!

On je dodao da je sporazum i dogovor na taj način pogažen i da je poruka Beograda da oni smesta moraju da budu oslobođeni.

Đurić je rekao da taj akt kosovske policije smatra uzimanjem talaca.

Kosovska policija potvrdila je ranije danas da je u regionu Gnjilana uhapsila pet osoba zbog delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, a akcija je sprovedena na nekoliko lokacija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija