• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2018

13:47

VULIN O HAPŠENJU SRBA NA KiM: Ovo je neuvijena pretnja Prištine!

Politika

VULIN O HAPŠENJU SRBA NA KiM: Ovo je neuvijena pretnja Prištine!

Podeli vest

Pošto ni uz ogroman pritisak velikih sila nisu uspeli da slome predsednika Vučića da prihvati formiranje vojske Kosova i pošto vide da Srbi na Kosovu i Metohiji misle isto što i njihov predsednik, vlasti u Prištini su još jednom posegle za nasiljem u pokušaju da prisile Srbe da postanu deo vojske koju ne žele i ne priznaju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući nova hapšenja Srba u Gnjilanu

- Ovo je neuvijena pretnja kojom žele da pokažu šta su sve spremni da urade i na severu Kosova i Metohije, ali i jasan pokazatelj za šta bi koristili vojsku Kosova ako bi je ikada formirali. Zato im i trebaju Srbi u vojsci da ih koriste protiv Srba - istakao je Vulin u saopštenju.

Prema njegovim rečima, ako međunarodna zajednica hoće razgovore, moraće da obuzda Prištinu i da primora je na sprovođenje sporazuma - od formiranja Zajednice Srpskih Opština pa do suda za ratne zločine OVK.

- Svi uhapšeni Srbi moraju biti oslobođeni i mora im biti omogućeno da se bez nasilja i pretnji brane sa slobode - izjavio je ministar Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš

pre 5 godina

Priština konstantno preti, ima podršku mentora i onda nedužni narod strada. Bitno je da je Srbija jako odgovorila i da su ljudi na slobodi!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija