• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.07.2018

12:53

PALMA: U Srebrenici nije bilo genocida - Oluja je jedini genocid posle Drugog svetskog rata!

Politika

PALMA: U Srebrenici nije bilo genocida - Oluja je jedini genocid posle Drugog svetskog rata!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, izjavio je danas povodom godišnjice dešavanja u Srebrenici 1995. godine, da su Haški tribunal i sud u Beogradu sudili onima koji su izvršili ratni zločin u Srebrenici, ali da ni Haški tribunal ni sudovi u Sarajevu, Zagrebu i Prištini nisu osudili najteže ratne zločince koji su počinili najveće zločine nad srpskim narodom od Drugog svetskog rata

- Od porodice Zec u Zagrebu, do Kosova i Metohije niko nije odgovarao za zločine nad Srbima na prostoru bivše Jugoslavije. Srebrenica nije genocid, ali Oluja jeste. Za razliku od Srebrenice, u Oluji je po naređenju tadašnjeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, proterano svo srpsko stanovništvo iz tadašnje Republike Srpske Krajine. Oni koji su ostali su pobijeni, a svi gradovi i sela u kojima su živeli Srbi zapaljeni i uništeni. Kako se to zove kada neko protera ili pobije sve pripadnike jednog naroda i uništi mu svu imovinu? - upitao je Palma.

To se, kako kaže, desilo u Hrvatskoj, na Kosovu i Metohiji, kao i u Bosni i Hercegovini van Republike Srpske.

- Neka Bakir Izetbegović odgovori na pitanje gde su Srbi iz Sarajeva i ostalih gradova na području Federacije BiH i šta se sa njima dešavalo od 1992. do 1995. Ko ih je ubijao, držao u logorima i proterao. Ko je ubio 3500 Srba i zapalio sva srpska sela oko te iste Srebrenice? - rekao je Marković i dodao:

- Devedesetih godina prošlog veka, na području bivše Jugoslavije došlo je do građanskog rata, potpaljenog od strane nekih velikih sila i tu leži odgovor na sva pitanja. Jedini genocid koji se desio posle Drugog sveta rata zove se "Oluja" - zaključio je Marković. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija