• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. GRBOVIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

11.07.2018

21:11

PRLJAVA IGRA ŠIPTARSKIH TERORISTA: Hapsili Srbe jer su protiv 'vojske', pa ih EKSPRESNO PUSTILI NA SLOBODU

Politika

PRLJAVA IGRA ŠIPTARSKIH TERORISTA: Hapsili Srbe jer su protiv 'vojske', pa ih EKSPRESNO PUSTILI NA SLOBODU

Podeli vest

Specijalci ROSU uhapsili načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, šefa filijale NSZ Jovana Denića, vojnog automehaničara Nenada Stojanovića i Aleksandra i Predraga Đorđevića, pripadnike MUP

Šiptarski teroristički režim u Prištini odlučio je da na silu, po svaku cenu, formira takozvanu "vojsku Kosova", pa je tako čak počeo da hapsi svakoga ko se protivi tom zločinačkom projektu.

Specijalci ROSU juče rano ujutru brutalno su i bez povoda u Gnjilanu uhapsili načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora lokalne filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Jovana

Otvorena pretnja

Priština pokušava da prisili Srbe da postanu deo tzv. kosovske vojske. Ovo je neuvijena pretnja

Aleksandar Vulin, ministar odbrane

Denića, automehaničara u Vojsci Srbije Nenada Stojanovića i braću Aleksandra i Predraga Đorđevića, penzionisanog i aktivnog pripadnika MUP Srbije. Svi oni se sumnjiče za navodno "delovanje protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova" jer su se usprotivili formiranju takozvane "vojske Kosova"!?! Posle oko šest sati ispitivanja i pošto su institucije iz Beograda reagovale na ovaj skandal, uhapšeni Srbi pušteni su na slobodu!

Čista odmazda

Policijska akcija, kako svedoče meštani, počela je oko šest sati ujutru i u njoj je učestvovalo najmanje deset policijskih džipova i tridesetak maskiranih do zuba naoružanih policajaca. Specijalci su u istoj akciji

čekajtebre!

ROUZ GOTEMELER ZAMENIK GENSEKA NATO

NATO podržava formiranje vojske Kosova i taj proces treba da se odvija u skladu sa Ustavom. Važno je da Kosovo nastavi proces reformi, što uključuje formiranje profesionalnih snaga bezbednosti.

pretresali kuće u kojima žive Srbi, bivši pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) koji su nedavno napustili službu, zbog čega se sumnja da je hapšenje organizovano kao odmazda zbog srpskog protivljenja formiranju "vojske Kosova". Novinarima je bilo strogo zabranjeno da fotografišu akciju. Tek pošto su institucije Srbije reagovale na ovaj skandal, nadležni tužilac u Gnjilanu je odlučio da pusti uhapšene Srbe na slobodu, koji će biti "redovno procesuirani".

Naoružani specijalci nam prestravili decu

Suzana Denić, supruga uhapšenog Jovana Denića, direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje za južno pomoravlje, kaže da su naoružani ljudi u njihovu kuću upali u pet izjutra.

- Upali su sa maskama i puškama, bilo ih je dvadesetak. Prevrnuli su sve po kući! Pitali smo ih šta traže, a oni su odgovorili da hoće da vide ima li nešto nezakonito. Deca i ja smo seli u drugu sobu, a pored nas je stajao specijalac sa puškom. Mlađi sin, koji ima šest godina, povraćao je dva puta od straha - naglašava Denićeva.

Aleksandar Đorđević, jedan od uhapšenih, kaže da su optuženi za pretnje srpskim pripadnicima KBS i podrivanje ustava Kosova.

- To nema nikakve veze sa istinom! Pustili su nas kući jer su videli da nam ništa nisu pronašli - priča Đorđević.

mojugao

NENAD POPOVIĆ LIDER SNP

Zbog nastavka nasilja nad Srbima na Kosovu treba prekinuti sve pregovore sa Prištinom i preispitati sve dosadašnje odluke koje su bile rezultat sprovođenja Briselskog sporazuma.

Automehaničar Nenad Stojanović svedoči da je hapšenje izvedeno kao u filmovima.

- Terete me za teška krivična dela i tvrde da sam navodno branio mladićima iz Kosovskog Pomoravlja da se pridruže KBS. Sve sam negirao, sve je to laž - naglašava Stojanović, dok njegova majka Grozdana kaže da su joj policajci držali pušku uperenu u usta!

- Bila sam na nišanu sve vreme. Plakala sam i čupala se za kosu, molila sam ih da nas ne diraju. Odveli su mi sina kao da je kriminalac, a mene ovako staru držali na nišanu... - svedoči vidno uzrujana Grozdana.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je ovo novi veliki

da se ja pitam

MILORAD DODIK PREDSEDNIK RS

Hapšenje Srba u Gnjilanu svedoči o njihovom tragičnom položaju. Srbi moraju da zaštite sunarodnike od torture koja vlada na Kosovu i bahatih političara koje podržavaju velike sile.

pritisak na Srbe.

- Pošto ni uz ogroman pritisak velikih sila nisu uspeli da slome Vučića da prihvati "vojsku Kosova" i pošto vide da Srbi u pokrajini misle isto to, Albanci su opet posegli za nasiljem. Pokušavaju da prisile Srbe da postanu deo vojske koju ne žele. Ovo je neuvijena pretnja kojom žele da pokažu šta su sve spremni da urade - ističe Vulin, dodajući da međunarodna zajednica mora da obuzda Prištinu ako hoće pregovore.

Albanski ekstremisti

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, ističe da je novi napad na Srbe izvršen na brutalan način.

- Ovo je oproban scenario albanskih ekstremista. To je potpuno suprotno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanku Aleksandra Vučića i Federike Mogerini. Albanci su preuzeli obavezu da će se prema našim ljudima ophoditi sa poštovanjem, što je prisustvom garantovala i Mogerinijeva - podvlači Đurić.

ŠIPTARI U PANICI, TRAMP JE ZA PODELU KOSOVA?! Lobisti iz Vašingtona javili, predsednik SAD ĆE POPUSTITI SRBIMA!

CIA I TRAMP OVAKO VIDE BUDUĆNOST BALKANA: Srbija i Albanija biće u "PRAVOSLAVNOJ EVROPI"?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija