• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2018

00:01

NEMAČKI MINISTAR: Nismo zarobljenici Rusije, a ni SAD

Politika

NEMAČKI MINISTAR: Nismo zarobljenici Rusije, a ni SAD

Podeli vest

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas reagovao je na kritiku američkog predsednika Donalda Trampa da je Berlin "zarobljenik" Rusije.

Mas je istakao da Nemci nisu zarobljenici Moskve, a ni Vašingtona.

"Mi nismo zarobljenici, ni Rusije ni SAD. Mi smo jedni od garanta slobodnog sveta i to će tako ostati", rekao je Mas novinarima na marginama samita NATO u Briselu, prenosi Rojters.

Šef nemačke diplomatije je dodao da Berlin planira da poveća izdatke za odbranu za 80 odsto do 2024, zaključivši da je to povećanje "tako velikih razmera da bi trebalo da bude priznato". 
Inače, američki predsednik pritiska evropske zemlje da više ulažu u odbranu, ali ih kritikuje i zbog trgovinskih sporazuma za koje kaže da su nepravedni prema SAD. 

Tramp je ranije danas, uoči početka samita, javno napao Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom o izgradnji gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije" i kritikujući Nemačku zbog nedovoljnog izdvajanja sredstava za odbranu. 
Samo nekoliko sati kasnije, Tramp je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan".

ZARATILE AMERIKA I NEMAČKA! Ovo stvarno niko NIJE OČEKIVAO, a za sve je kriva, naravno, RUSIJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija