• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DAKIĆ

12.07.2018

20:09

​SKUPILO SE KUSO I REPATO DA OTIMA VLAST U SRBIJI! Dosovci i ljotićevci sklopili dil, VEĆ DELE MANDATE!?

Politika

​SKUPILO SE KUSO I REPATO DA OTIMA VLAST U SRBIJI! Dosovci i ljotićevci sklopili dil, VEĆ DELE MANDATE!?

Podeli vest

Đilas, Jeremić i DS sklopili dil sa ljotićevcem Obradovićem i njegovim Dverima. Dogovoreno: Od 50 mandata u Skupštini Đilas će dobiti 14, a NS, DS i Dveri po deset

Takozvani lideri i liderčići srpske opozicije zarad fotelja i vlasti spremni su baš na sve i više nemaju nikakvih principa niti ideala. 

Finalni dokaz za to jeste činjenica da je pre nekoliko dana formirana široka 'žuto-crna koalicija' u kojoj su lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas, predsednik NS Vuk Jeremić i novi šef DS Zoran Lutovac sklopili dil sa ljotićevcem Boškom Obradovićem i njegovim Dverima.

Njima su se priključili i predsednik Levice Srbije Borko

Krajnje neozbiljno

Jako je čudno to što dele mandate, a izbora nema na vidiku. To je krajnje neozbiljno

Vladimir Pejić, "Faktor plus"

Stefanović (!?!), prvi čovek sindikata "Sloga" Željko Veselinović i lider minornog 'Pokreta za preokret' Janko Veselinović.

Spoj nespojivog

Ova s koca i konopca skupljena družina nema ama baš ništa zajedničko i politički se nalazi na potpuno suprotstavljenim polovima - od ekstremne levice do iste takve desnice - ali kada je vlast u pitanju, spremni su na sve.

Kako saznajemo od odlično obaveštenog izvora iz opozicije, Đilas i ekipa postigli su čak i dogovor o raspodeli mandata u Skupštini Srbije (vidite okvir), iako parlamentarni izbori nisu ni na vidiku.

- Verovali ili ne, pre nekoliko dana kod Đilasa su se okupili i podelili mandate! Tu je dogovoreno kako će među sobom da raspodele prvih 50 mandata u Skupštini. Đilasu bi pripalo 14 fotelja u parlamentu, a Jeremić, Obradović i Lutovac dobili bi po deset mesta, dok bi Borku, Janku Veselinoviću i Željku Veselinoviću pripala po dva mandata. Po ovoj raspodeli demokratama bi pripao isti broj mesta kao i Dverima... - objašnjava naš izvor. On dodaje da je na sastanku dogovoreno i da koalicioni partneri zauzmu jedinstven stav oko Kosova i Metohije.

Tadićeva savetnica: Jeremić i Đilas su trčali za Vučićem

Marina Komad, savetnica za medije lidera SDS Borisa Tadića, isprozivala je na Tviteru Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, primetivši da nisu uvek bili opozicija Aleksandru Vučiću! Ona je podsetila Jerimića i Đilasa na dane kad je jedan od njih Vučića molio na kolenima da mu da podršku za kandidaturu u UN, a drugi trčao za njim da otvara mostove...

"Ne znam da li ste čuli da su DS napustili i Đilas i Jeremić. Ne samo Janko. Najozbiljnije vam kažem. I niko ih nije etiketirao kao izdajnike DS. Iako u međuvremenu nisu bili čak ni u opoziciji, već je jedan tražio podršku Vučića za kandidaturu i davao mu kvorum, a drugi s njim otvarao mostove...", napisala je Komadova.

- Svi, od Đilasa do Boška i Lutovca, saglasili su se da, kakav god bude predlog za rešavanje kosovskog problema, oni budu radikalno protiv! Misle da im je to idealna prilika da oslabe i sruše Vučića i da je veoma važno da sabotiraju svaki pokušaj rešavanja situacije s južnom srpskom pokrajinom - navodi naš izvor.

U ovu žuto-crnu koaliciju nije pozvan Pokret slobodnih građana Srbije Saše Jankovića zbog njegovog nepristajanja na udruživanje s ljotićevcem Boškom Obradovićem, kao ni Demokratska stranka Srbije.

Ovi tajni pregovori samo su nastavak dogovora koji su pre nedelju dana započeti u čačanskoj kafani "Moravski alasi", kada je domaćin skupu bio lider Dveri. Ni tada, kao ni sada, predsednik Saveza za promene Dragan Đilas nje za naš list želeo da govori o detaljima sastanka.

S druge strane, direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić

mojugao

VLADAN GLIŠIĆ NARODNA MREŽA

Velika slabost opozicionog delovanja je kada se ceo program svodi na smenu vlasti. Tada se koalicija samo bavi raspodelom mandata i čekanjem izbora.

kaže da je njemu najuočljivije da opozicija računa na ubedljiv poraz.

- Čudno je što dele mandate, a izbora nema na vidiku. To je krajnje neozbiljno. Međutim, najsimptomatičnije mi je da oni udruženi računaju na ubedljiv poraz. Ako planiraju da osvoje 50 mandata, ne vidim šta od toga imaju?! Nisu ni blizu neophodne većine od 126 poslanika. Koja je onda poenta njihovog saveza, udruživanja i delovanja, ako ni sami ne vide da mogu da osvoje vlast? - ističe Pejić.

Bez ikakvog programa

Politikol

Raspodela prvih 50 poslaničkih mandata

* Đilas 14
* DS 10
* Dveri 10
* Jeremić 10
* Janko Veselinović 2 
* Borko Stefanović 2
* Sindikat 'Sloga' 2

og Jelena Vukoičić ističe da se opozicija ničega ne libi u borbi za fotelje.

- Zarad vlasti su spremni na sve! Opozicija neprekidno i neuspešno pokušava da se vrati u politički život. Tome u prilog ide konstantno sklapanje raznoraznih saveza i podela mandata koje se nadaju da će osvojiti. Dosad se svaki put pokazivalo da su previše optimistični i da nisu ni izbliza onoliko jaki koliko misle da jesu. Paradoksalno, jedino što uopšte ne pokušavaju, a očigledno nisu ni u stanju, jeste da ponude građanima neki konkretan politički program koji bi im možda i doneo određeni uspeh na nekim sledećim izborima - podvlači Vukoičićeva.

VUČIĆ RASTURIO TAJKUNA ĐILASA: Napred Novak, napred Srbija!

ĐILAS, JEREMIĆ I OBRADOVIĆ - TO JE KORPA SA TRULIM VOĆEM! Sociolog Jovo Bakić raskrinkao opoziju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana Ilic

pre 5 godina

Koje mandate delite???!!!! Zamišljene, nikad ostvarljive, kao deca neka.... Samo ispadate smešni ispred cele nacije! Sramota šta ste doživeli!

bata

pre 5 godina

Oni su vec pobedili,i mandae su podelili .....ziva komedija

silja

pre 5 godina

A kada to bili izbori ,ja nisam cuo pa opozicija dobila neke mandate koje deli sada.O cemu se radi,mozda o njihovoj fatamorgani,ko zna.

boba

pre 5 godina

Ma to je samo njihova masta koja cak ni u masti ne moze svasta.

Pavle

pre 5 godina

Ocigledno je da ovi ljudi zive u nekom paralelnom svetu i da kod njih vladaju neke drugacije politicke prilike.

ana

pre 5 godina

Koliko au uporni da na sve nacine se domognu vlasti i fotelje.Jadno i bedno.Ko li ce im posle svega verovati?

Dragan

pre 5 godina

Ako, ako neka dele i trebaju da dele. Trebaju i oni sa naći na da se igraju dosta su se igrali zmurki. Pošto prave mandate neće skoro da dele neka ih sa tim dečijim igrama tako im je lakše.

cc

pre 5 godina

Opozicija je vec pokazala koliko je jaka, nema od njih nista..

Milivoje

pre 5 godina

Ovi iz takozvane opozicije bi i sa Djavolom sklopili pakt da bi se dočepali vlasti.

Milica

pre 5 godina

Mogu da dele samo burek, narod je pokazao kome daje podršku!

Maja

pre 5 godina

Ispraznili se džepovi pa bi opet malo da sisaju državnu kasu,ali nisu svesni da sud daje narod,a narod je debelo ogorčen na njih

gordana

pre 5 godina

Đilas i ekipa postigli su čak i dogovor o raspodeli mandata u Skupštini Srbije iako parlamentarni izbori nisu ni na vidiku. Njihovom ludilu nema kraja.

Zika

pre 5 godina

Prave ražanj a zec još u šumi! Još samo da dobiju na izborima! Ha ha ha!

Dača

pre 5 godina

Pa oni neće zajedno ni 10 % da sakupe, na svakim sledećim izborima dobijaju sve manje glasova .

Dali

pre 5 godina

Sve su isplanirali, još kada bi mogli da se domognu vlasti,svi do jednog su za posmatranje!

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Sakupili se kusi i repati što bi rekao naš narod , sramota kakvu opoziciju Srbija ima , ali su i sami krivi gde se sada nalaze.

Mirjana

pre 5 godina

Bitno je da se nastave pregovori i da se pokuša mirnim putem rešiti problem. Moraju obe strane poštovati dogovor ,a ne samo mi a, oni mogu raditi šta im se prohte. Hapsiti Srbe bez ikakvog razloga, Zato moraju odgovarati.

aca

pre 5 godina

Skupio se najgori Demokratski,Zuti olos i on pokusava da se nesto pita, epa nece moci!

Slavko

pre 5 godina

Kakva impozantna kombinacija, od Djilasa do Obradovica. Ovo ni Stivenu Spilbergu ne bi palo na pamet!

Jablan

pre 5 godina

Srbija je demokratska država, znači više stranačka. To što opozicija hoće da preuzme vlast je legitimno. Na biračima je da odluče na izborima koga hoće na vlasti. Živjeli smo 45 godina pod jedno partijskim režimom i to nam nije donijelo puno dobroga.

Srba

pre 5 godina

Не липчи магарче до зелене траве. Растуриће се они пет пута до избора, а ако и не, можда могу да имају 50 места али ако им остану и ово што имају сада у скупштини. Шака јада и беде.

Wilson

pre 5 godina

Pametnije im je da rezervišu bar 50 soba u CZ- u.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija