• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.07.2018

09:50

FIFA HRVATIMA ZABRANILA USTAŠKE DRESOVE! Crnokošuljaši će morati da igraju u "kockastim" dresovima!

Fudbal

FIFA HRVATIMA ZABRANILA USTAŠKE DRESOVE! Crnokošuljaši će morati da igraju u "kockastim" dresovima!

Podeli vest

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić i fudbaleri tražili su od čelnika HNS da im obezbede da svaku narednu utakmicu na šampionatu igraju u crnim dresovima, ali FIFA je rekla "ne" 

Posle pet utakmica u nizu u kojima su Hrvati igrali u dresovima kakve su nosili dok su nastupali kao fantomska država NDH, u nedelju (17.00, RTS1) će, kako prenosi Mondo, protiv Francuza morati da obuku dobro poznate dresove u bojama šahovnice, sa belim šortsevima i belim štucnama.
U toj opremi "kockasti" su igrali samo na premijeri kada su u najlošijoj igri na Mundijalu pobedilu Nigeriju 2:0. Od pobede nad Argentinom (3:0) igrali su u crnim dresovima pošto su ubeđeni da im oni donose "taliju". 

Međutim, moraće da se presvuku za meč sa "trikolorima", koji će igrati u teget opremi, jer su uslovno domaćini.

OTKRIVENA NAJVEĆA USTAŠKA FUDBALSKA TAJNA! Hrvati od kompanije Nike zahtevali isključivo CRNE DRESOVE kakve su nosili u NDH!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jadna Tuga

pre 5 godina

Znači treba da igraju oni u tim crnim drsovima i francuzi u plavim pa da se ne razlikuju e srpskog jada ljudi moji i do sada im dozvoljavala a sada više ne dozvoljava hehehehe

Matija

pre 5 godina

Eh da se Jugoslavija nije raspala, kako bi tek kidali u sastavu: Subašić - Vrsaljko - Lovren - Vida - Strinić - Brozović - Modrić - Rakitić - Perišić - Rebić - Mandžukić

DRIVE

pre 5 godina

A Partizanovi dresovi protiv Rudara iz Pljevalja, kakve su boje bili !!!

None

pre 5 godina

Ja sam hrvat i da je kojim slucajem Srbija u finalu protiv Francuske ja bih svim srcem navijao za Srbe. I da nije fifa zabranila crne dresove nego su trikolori u svojstvu domaćina pa biraju dresove. Njihovi su plavi pa tako hrvatska mora igrati kao gost u svijetloj varijanti.

frt

pre 5 godina

francuzi prvi biraju i izabrali su tamno plave onda ovi moraju crvene kockaste

Soros

pre 5 godina

Nije njima FIFA zabranila crne dresove zato sto su navodno "ustaski". Vec zato sto ne moze niko da igra samo u jednoj garnituri tokom celog prvenstva.

Vns

pre 5 godina

Srbija kliče i raduje se zbog ove odluke... Ma zabole Hrvate za ovo ,srebro na svetskom im je zagarantovano....a mi ćemo biti u njihovoj poziciji za 89 godina....

Dile

pre 5 godina

Dobro jutro Kolumbo! Sada se FIFA setila, a nije pre znala, da Ustaše pošto poto žele da vaskrsnu. Evropo, samo žmuri, koštaće te ta tvoja naivnost, pa oni već i ne kriju pripadnost najcrnjoj ideologiji 20.veka.

Ivica Bratim

pre 5 godina

Ustaše če ponovo da genocidišu goloruku srbsku nejač. Gde su sada Blek Stena, Komandant Mark i Butros Butros Gali da mu... !?

Neso

pre 5 godina

Kakve veze ima fifa sa odabirom dresova, ako su igrali do sada, nevidim razloga da ne igraju i ovu zadnju utakmicu. To je odluka igraca jer sa kockastim dresovima su poceli prvenstvo, tako ce ga i zavrsiti.

Lala iz Banata

pre 5 godina

ФИФА воли усташке пароле....За Хрвате... - "Ђока" ме заболе..!

xxdet

pre 5 godina

Hehe, verovatno je neka stepska pticica odcvrkutala na uvce ovima iz Fife - oni u crnom i vi u crnom.

JasRash

pre 5 godina

Taj "ustaški", kako ga vi nazivate, crni dres hvale svi svijetski dizajneri. Uostalom, i taj je kockasti, zar nema tamno plave kockice ili ste daltonisti? Hrvatska je u finalu SP-a!!! Najmanja zemlja u finalu ikad! Mi smo preponosni na naše bezobzira na rezultat s Francuskom, naši su već osvojili srca cijelog svijeta. A vi, kada vas pitaju, možete se pohvaliti da ste susjedi one male, najljepše zemlje na svijetu koja igra finale SP-a.

Ljubo

pre 5 godina

...Kolindica bi volela da igraju bez dresova ,moze i goli ,zasto ne , it is cool !!!

Marko

pre 5 godina

Hahahaha..vi srbi kao da ste daltonisti..i za razliku od vas mi imamo srce i borbenost i na terenu i na tribinama i u cijeloj Hrvatskoj, a u sreću se ne uzdamo..ni neznate da smo navijali za vas za utakmicu sa švicarskom!!ja osobno bi bio sretan da ste vi tako nešto postigli..a dotad, pojedite se sami od zavisti!! I da..kad već niste ništa postigli..bar ste susjedi finalista..naprijed HRVATSKA!!!

Trut

pre 5 godina

Hajde molim vas, sad igraju u kockastim samo zato sto se francuzi vode kao domacin i igraju u plavim dresovima. Kako neko tako nesto moze napisati? Uozbiljite se malo pls

Xx

pre 5 godina

Nije FIFA ništa zabranila nego su Francuzi kao domaćini i biraju dresove a pošto je njihova garnitura tamna ne mogu biti dvije reprezentacije sa tamnim dresovima

Esad

pre 5 godina

Napred braćo Hrvati,Vi ste najbolji fudbaleri na svetu,najbolji narod,najbolje žene.....BRAVO!!!!

ana

pre 5 godina

Prvo i osnovno to nisu ''ustaše'' jer ustaše NE POSTOJE već više od 50 godina. to su HRVATI. ja ne mogu zamisliti da na hrv. portalu ili hrv. novinama osvane naslov ''četnici obukli te i te dresove''...drugo, dresovi su MODRI/PLAVI, kako god. jel vam toliko smeta naša šahovnica??

osječanka

pre 5 godina

Eto, ja bih baš voljela vidjeti reprezentaciju Srbije u četničkoj odori. Pa nek vas upozna i svijet.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17