• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2018

18:02

HARADINAJ: Pozvao sam Srpsku listu da se vrati u vladu!

Politika

HARADINAJ: Pozvao sam Srpsku listu da se vrati u vladu!

Podeli vest

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da je pozvao predstavnike Srpske liste da se vrate u vladu, te da je sa predstavnicima te liste razgovarao o koalicionom dogovoru i bezbednosnoj situaciji

- Sa predsednicima Srpske liste Goranom Rakićem i Milanom Radojčićem, koji sada ima političku funkciju u Srpskoj listi razgovarao sam o partnerstvu i problemima koje imaju. Rekao sam im da bi bilo dobro da se vrate u vladu. Njihovo odsustvo ne šteti Kosovu, već samo njima -  kazao je Haradinaj na konferenciji za novinare, preneli su prištinski mediji.

Srpska lista je nakon poslednjih parlamentarnih izbora pomogla formiranje Haradinajeve vlade, ali je iz nje izašla krajem aprila, nakon što ni posle pet godina vlast u Prištini nije uradila ništa po pitanju formiranja zajednice srpskih opština, što je sastavni deo Briselskog sporazuma.

Komentarišući ostavke pojedinih srpskih pripadnika u Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS), Haradinaj je, nakon sednice vlade, rekao da je "Kosovo otvoreno za sve Srbe", te da, kako je naveo, "neće dozvoliti da neko preti pripadnicima KBS".

ZABRINJAVAJUĆE! BESNI PAS MATIS NAORUŽAVA HRVATE: Šef Pentagona u poseti Zagrebu najavio VOJNU POMOĆ!

Navodi se i da je na funkciju sekretara u Ministarstvu za zajednice i povratak u naredne tri godine izabran Nenad Stojčetović.

Komentarišući, kako se navodi, navodnu rezoluciju njegove stranke, Alijanse za budućnost Kosova u kojoj stoji da proces dijaloga sa Beogradom treba zaustaviti do konačne odluke o viznoj liberalizaciji za Prištinu, Harradinaj je rekao da očekuje pozitivnu preporuku Evropskog parlamenta po tom pitanju i da o toj rezoluciji neće biti rasprave u kosovskoj skupštini.

SRPSKA NA UDARU, NATO TRETIRA BIH KAO SVOJU ČLANICU: Baš ih briga što je Banjaluka vojno neutralna, a mešali bi se i u izbore!

Očekuje, kazao je, da Evropski parlament i vlade zemalja Evropske unije 17. ili 18. jula ove godine dati pozitivnu preporuku za ukidanje viza građanima Kosova.

- Preporuka će biti pozitivna. Objavljivanjem preporuke posao neće biti završen. Molim medije, političke partije i civilno društvo da nam ne otežavaju ovaj proces. Čeka nam još mnogo posla, jer će odluku doneti parlament, i odluka svake vlade je nezavisna. Što se zahteva poslaničke grupe Alijanse tice, taj zahtev neće ući u proceduru, jer će preporuka biti pozitivna - dodao je predsednik vlade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Niksa

pre 5 godina

Kako da se vrate u parlament kada se ne postuju osnovna prava Srba na KiM.

Ana

pre 5 godina

Ne verujem ništa Haradinaju, jedan običan prevatant.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija