• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DAKIĆ

13.07.2018

19:29

HRVATIMA I DALJE SRBI GLAVNA TEMA: Slave finale kao novu "Oluju"!

Politika

HRVATIMA I DALJE SRBI GLAVNA TEMA: Slave finale kao novu "Oluju"!

Podeli vest

Najveći uspeh u istoriji hrvatskog fudbala ustaše na HRT opisuju kao 'oluju svih oluja'! Hrvatski fudbaleri i navijači, posle pobede nad Engleskom, opet pevali ustaške pesme

Hrvati su još jednom pokazali da im je mržnja prema Srbiji najvažniji državni i nacionalni zadatak. Oni su čak i najveći uspeh u istoriji hrvatskog fudbala, plasman u finale Mundijala u Rusiji, iskoristili da zaprete Srbima novim ratom!

Voditelji i stručni komentatori na HRT u sredu uveče, odmah posle utakmice sa Engleskom, opisali su istorijski uspeh hrvatskih fudbalera kao "oluju svih oluja", očigledno aludirajući na zločinačku akciju u kojoj je avgusta 1995. iz RSK proterano i ubijeno više od 250.000 Srba!?!

Slave zločinačku agresiju

Sasvim konkretno, šef dopisništva HRT iz Zadra je u direktnom

Strašni su to kompleksi

Hrvati će i utakmicu sa Francuskom iskoristiti da podignu nacionalne strasti, tražeći da i to bude povod za još dodatno ponižavanje Srba i Srbije

Ivan Kostić, Odbor za Srbe u regionu

uključenju finalni meč protiv Francuske najavio kao "oluju svih oluja"!

- U nedjelju slijedi finale svih finala, oluja nad olujama - rekao je hrvatski novinar.

Tako je samo kulminiralo nezapamćeno divljanje hrvatskih fudbalera koji su tokom čitavog Mundijala svoje pobede proslavljali pevajući ustaške pesme u kojima se otvoreno slavi klanje Srba. Kao što je Informer u više navrata pisao, njihovim svlačionicama orili su se stihovi ustaše Marka Perkovića Tompsona, a posle četvrtfinalnog meča sa Rusijom pevala ih je čak i predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Komentarišući najnovije provokacije Hrvata, Ivan Kostić iz Odbora za Srbe u regionu kaže da Zagreb zloupotrebljava sport kako bi isprovocirao i uvredio srpski narod.

Kolinda u Raminom zagrljaju!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja se na ovom Mundijalu proslavila vrckanjem u loži pred ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim i zagrljajima s golim reprezentativcima u svlačionici, i pobedu nad Engleskom proslavila je na sličan, sraman način.

Kolindu je vest da se Hrvatska plasirala u finale Svetskog prvenstva zatekla na NATO samitu u Briselu, pa je pobedu proslavila zagrljajem s premijerom Albanije Edijem Ramom!

- Hrvati i hrvatska vlada koriste svaku pobedu svoje reprezentacije da podignu nivo šovinizma svog naroda, jer od toga profitira svaka njihova vlast. Oni će sada i utakmicu sa Francuskom iskoristiti da podignu nacionalne strasti kod svojih građana

mojugao

SAVO ŠTRBAC VERITAS

Hrvatska najava da će biti "oluja nad olujama" govori da misle na to kako su pobedili i isterali Srbe u ratu, pa će tako i sve ostale, ali ovaj put na Svetskom prvenstvu. Sve je to upućeno na naš račun.

, tražeći da i to bude povod za dodatno ponižavanje Srba i Srbije. Inače, u oba dva svetska rata, Hrvatska i Francuska su bile na suprotnim stranama - objašnjava Kostić
Predsednik Saveza Srba u regionu Miodrag Linta upozorava da je u Hrvatskoj u punom jeku proces rehabilitacije ustaštva i širenja novog talasa antisrpstva.

- Srbija i Srbi su za Hrvate agresori i zločinačka strana. Više puta sam napomenuo da nijedan Srbin i građanin Srbije ne bi smeo da navija za Hrvatsku, jer se radi o neprijateljskoj državi. Proustaški pevač Tompson koji peva o klanju Srba je omiljeni pevač za hrvatske igrače, a predsednik njihovog Fudbalskog saveza Davor Šuker se čak hvali kako je 1996. godine odneo cveće na grob ustaškog poglavnika Ante Pavelića u Madridu - podvlači Linta.

Provokacije pljušte

Stefan Stamenkovski, lider "Zavetnika", kaže da Hrvate ne raduje uspeh reprezentacije koliko prilika da isprovociraju Srbe.

Šešelj Jankoviću: Bolje da mi je ćerka kurva nego da mi sin kao ti viče "bravo komšije"!

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj oštro je u sredu na Tviteru reagovao na poruku predsednika Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića koji se oduševio pobedom Hrvatske u polufinalu Mundijala.

- Čestitke komšijama. Dobar fudbal - napisao je na Tviteru Janković, koji je zdušno, svim srcem navijao za Hrvate. Ubrzo mu je stigao odgovor od Šešelja:

- Bolje ćerka kurva nego sin "bravo komšije"! - napisao mu je Šešelj.

- Hrvati koriste svaku mogućnost da ispolje svoju srbofobiju i zbog toga su besmislene izjave navijača hrvatske reprezentacije u Srbiji koji tvrde da ne treba mešati politiku i sport. Njihovi fudbaleri su na ovogodišnje prvenstvo krenuli iz Vukovara noseći hrvatsku zastavu postavljenu na Kninsku tvrđavu posle "Oluje" 1995. godine. Hrvatsko ministarstvo odbrane promovisalo je spot podrške fudbalerima uz poklič "Na krilima Oluje za pobedu Hrvatske" - podseća Stamenkovski.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija