• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.07.2018

20:47

(VIDEO) EPSKO POLUFINALE I POBEDA ANDERSONA! Sudar divova, Izner pao posle šest i po sati igre!

Tenis

(VIDEO) EPSKO POLUFINALE I POBEDA ANDERSONA! Sudar divova, Izner pao posle šest i po sati igre!

Podeli vest

Kevin Anderson se plasirao u finale Vimbldona pošto je pobedio Džona Iznera posle pet setova i više od šest sati i 41 minuta igre

Južnoafrikanac je pobedio sa 3:2 (7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24) i u finalu će igrati protiv boljeg iz meča Novak Đoković - Rafael Nadal.

Ovo je bio najduži polufinalni duel u istoriji Vimbldona, a prethodni rekorderi bili su Novak Đoković i Huan Martin Del Potro, koji su 2013. godine igrali četiri sata i 44 minuta, a naš as je tada slavio. 

Spektakularan duel u prvom polufinalnom duelu, koji je naterao Novaka i Nadala da nekoliko sati budu kao na iglama, jer su njih dvojica čekali da se završim meč Amerikanca i Južnoafrikanca.


Prva tri seta su rešena u taj brejku, uvodni je osvojio Anderson, a naredna dva Izner. U četvrtom setu su viđena tri brejka, a Južnoafrikanac je napravio dva i iznjednačio.

A onda, maraton! Samo peti set je trajao dva sata i 55 minuta. Kako je odmicao set, bilo je uočljivije da Izner posustaje i na kraju je, u 49. gemu Anderson konačno oduzeo servis džinu iz Amerike, a potom i odservirao za pobedu.

Mnogima je verovatno kroz glavu prošao duel Iznera i Nikolasa Maua iz 2010. godine, kada je meč igran tri dana i trajao je 11 sati i pet minuta, a pripao je Amerikancu, koji je peti set dobio sa 70:68. Ovoga puta Izner nije bio te sreće.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija