• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.07.2018

22:58

MAŠTAO SAM KAKO ME STEFAN GLEDA SA TRIBINA! Novak otkrio da mu je sin bio najveća motivacija na Vimbldonu!

Tenis

MAŠTAO SAM KAKO ME STEFAN GLEDA SA TRIBINA! Novak otkrio da mu je sin bio najveća motivacija na Vimbldonu!

Podeli vest

Prisetio se Novak Đoković, četvorostruki osvajač Vimbldona, teškog puta koji je prošao posle povrede lakta i otkrio kako mu je sin Stefan pomogao da osvoji 13. grend slem titulu

- Bilo je ovo dugačko putovanje. Povreda lakta me je odvojila od terena na šest meseci. Kada sam se vratio na Australijan opetnu i dalje sam igrao pod bolom, pa je operavija bila neizbežna, a čak i tada sam želeo da to sve izbegnem. Bila je to prva, ali i nadam se poslednja operacija. Posle toga sam se dobro oporavljao. Ali, vratio sam se na teren prebrzo i nisam bio spreman da se takmičim. Indijan Vels i Majami nisu bili sjajni. Bilo mi je potrebno nekoliko meseci da vratim samopouzdanje, vratio sam se počecima, trenirao,  a sve kako bih se ponovo osećao komforno na terenu i igrao na najvećem nivou - kazao je Đoković posle osvajanja trofeja. 

Teško je porediti titulu ove godine sa prethodne tri.Kada bih morao da biram to bi verovatno bilo ovo finale, pošto je moj sin bio na svečanoj ceremoniji, što je dodatno posebno, Novak Đoković, šampion Vimbldona

Đoković priznaje da nije mogao da odabere bolji turnir da napravi ovakav povratak.

- Vimbldon je uvek bio poseban turnir za mene i verovatno mnoge igrače. Uvek sam sanjao da ću osvojiti ovaj turnir. Kada se to desilo 2011. godine postao sam broj jedan na svetu i svi moji snovi su se ostvarili. Teško porediti titulu ove godine sa prethodne tri. Ali kada bih morao da biram to bi verovatno bilo ovo finale, pošto je moj sin bio na svečanoj ceremoniji, što je dodatno posebno.

Otkrio je Novak kako mu je Stefan pomogao da osvoji Vimbldon četvrti put u karijeri.

- Nikada nisam pričao o tome, ali to je bila možda moja i najveća motivacija na Vimbldonu. Maštao sam o ovom trenutku, kada on dolazi na tribine sa mojom ženom. Teško je to opisati. Nikada nije bio u boksu i gledao teniski meč. Nadao sam se da Vimbldon može biti taj turnir, zato što je on Stefan dovoljno velik. Postoje posebna pravila i moramo da ih poštujemo. On ima ispod pet godina, a deci ispod toliko godina nije dozvoljeno da budu na turniru. Rodžerova deca su čini mi se bila na ceremoniji pre nekoliko godina i onda sam je nadao da će moći i Stefan takođe. Nije bio tamo do trenutka kada sam davao izjavu. Onda je upao. To je momenat koji ču zauvek nositi u srcu - prizano je Đoković.

Jedva čekam Ju Es open!

Novak Đoković jedva čeka sezonu na betonu.
- Ne mogu da vidim budućnost i šta će se desiti, ali volim da igram na betonu. US open uvek je bio uspešan turnir za mene. Nisam igrao prošle godine zbog povrede i jedva čekam da odem u Njujork, igram moj najbolji tenis i vidim gde će me to odvući. 

Novinari su se našalili i pitali ga da li će pola sume od nagrade dati hirurgu i timu lekara koji su mu pomogli oko celog procesa oporavka posle povrede lakta. 

- Da, bio je tu hirurg. Video sam ga juče i danas pre meča. Naravno da sam mu zahvalan i njegovom timu na sjajnom poslu. Pola novca? To je malo verovatno. Možda nešto drugo, videćemo.

Đoković je bio iskren i rekao da nije očekivao da će se ovako brzo vratiti u top formu. 

- Nisam očekivao da ću se u top formu vratiti ovde na Vimbldonu. Da ste me ovo pitali posle Rolan Garosa, verovatno bih sumnjao u tako nešto. S druge strane uvek sam verovao u sebe i kvalitet koji posedujem. Naučio sam da budem strpljiv. Posle operacije sam bio nestpjiv želeo sam što pre da se vratim na teren, ali sam osećao bol i na teži način sam naučio lekciju. 

Kaže i da je sumnjao u sebe, da li će se vratiti na vrhunski nivo.

- Bilo je nekoliko momenata kada sam bio frustriran i pitao sam se da li mogu ponovo da igram na željenom nivou. Ali to moje putovanje čini još posebniji. Lako je sada o svemu pričati, ali sam zahvalan jer sam prošao kroz razne emocije, turbulencije, trenutke sumnje i razočaranja, frustracije, bes...U borbi obično upoznate sebe, dobijete priliku da se uzdignete kao feniks i postanete bolji - kazao je jedan od najboljih tenisera u istoriji.

(VIDEO) STEFAN NIJE HTEO DA PUSTI TATU! Ovo je ubedljivo najemotivniji momenat na Vimbldonu!

(VIDEO) NAJEŽIĆETE SE! TATA, TATA...Mali Stefan prvi put gledao Novaka kako podiže trofej na Vimbldonu!

(FOTO) TERMINATOR NOLE POKORIO VIMBLDON! Đoković prigrabio četvrti vimbldonski i 13. grend slem pehar!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija