• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.07.2018

11:19

BRITANCI I AMERI, MALO STE SE ZEZNULI! Otpisali Novaka, a Federer i Nadal duže "postili"!

Tenis

BRITANCI I AMERI, MALO STE SE ZEZNULI! Otpisali Novaka, a Federer i Nadal duže "postili"!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je Vimbldon, što mu je prvi grend slem posle dve godine 

Požurili su mediji na Zapadu da otpišu Đokovića i pošalju ga u penziju već posle godinu, godinu i po dana otkako je naš as osvojio poslednji grend slem trofej

Rolan Garos 2016. godine je poslednji veliki pehar koji je Đoković osvojio, pre nego što je u nedelju podigao najvrediniji trofej u svetu tenisa - onaj na Vimbldonu.

Strani mediji, pre svega američki i britanski su prerano otpisali Đokovića, koji je imao problema sa povredom lakta, zbog koje je imao šesto mesečnu pauzu, a onda se po povratku opet povredio i morao je na operaciju.

PAUZA IZMEĐU DVA GREND SLEMA

ĐOKOVIĆ (DVE GODINE):
RG 2016 - Vimbldon 2018

NADAL (TRI GODINE)
RG 2014 - RG 2017

FEDERER (ČETIRI I PO GODINE): Vimbldon 2012 - Australija 2017

Sve to je, prema mišljenju "velikih" stručnjaka, bilo dovoljno da Novaka pošalju u "staro gvožđe", jer su smatrali da naš as nije mentalno dovoljno jak da se vrati, kao što su to činili Rodžer Federer i Rafael Nadal.

I bili su u pravu! Novak nije jak kao njih dvojica, jači je! Đoković je između dve grend slem titule imao pauzu od dve godine, dok su nejgovi najveći rivali mnogo duže postili.

Rafael Nadal je imao pauzu od tri godine između dva trofeja na grend slemu - od Rolan Garosa 2014. do Roland Garosa 2017. godine.

Rodžer Federer je imao još dužu pauzu, više od četiri i po godine, od Vimbldona 2012. godine do Australijan opena 2017. godine.

Ali Zapad nije otpisivao ni Federera ni Nadala, kao što je to činio sa Đokovićem.

Zato je i slađe!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija