• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.07.2018

19:03

LUKAŠENKO DOLAZI I DONOSI ČETIRI LOVCA MIG -29: Srbija će s eskadrilom MiG-29 biti najjača VOJNA SILA U REGIONU!

Politika

LUKAŠENKO DOLAZI I DONOSI ČETIRI LOVCA MIG -29: Srbija će s eskadrilom MiG-29 biti najjača VOJNA SILA U REGIONU!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Lukašenko dolazi u posetu Beogradu do kraja godine. Minsk će tom prilikom poslati četiri ruska lovca koji će biti modernizovani na generaciju "četiri plus", a stručnjci tvrde da će Srbija s eskadrilom "migova 29" biti najjača vojna sila u regionu

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko do kraja godine posetiće Srbiju i zvanično nam donirati još četiri borbena aviona "mig 29"!

Ovo potvrđuje beloruski ambasador u Srbiji Valerij Briljov, koji ističe da će se vojno-tehnička saradnja dve države tek razvijati. Nove četiri letelice biće remontovane na isti način kao i šest "migova" koje nam je prethodno poklonio ruski lider Vladimir Vladimirovič Putin, čime će se unaprediti na "četiri plus" generaciju. Vojska Srbije će sa ovim pojačanjem imati ukupno 14 modernizovanih "migova 29" spremnih za punu operativnu borbu, što stručnjaci tumače kao potpunu nadmoć u regionu.

PUTINOVA DOZVOLA

Nova četira beloruska aviona biće isporučena Srbiji po istom principu i uslovima koje je Beograd sklopio sa Moskvom, budući da je reč o ruskoj tehnici.

- Do kraja 2018. godine planirana je poseta Aleksandra Lukašenka Srbiji. Kad je reč o razvijanju bilateralne saradnje u oblasti vojne opreme, mi imamo takvu vrstu opreme. Veoma aktivno radimo na snabdevanju i remontu vojne opreme. Ova saradnja nastavlja da bude relevantna - poručio je Briljov.

Mig 29mod.gov.rs

Mig 29

Prema njegovim rečima, predsednik Lukašenko treba da ide u zemlju u kojoj će biti pripremljen ozbiljan ekonomski program.

- Beloruska strana se nada da će proširiti industrijsku saradnju sa Srbijom. Beograd je zainteresovan za saradnju i razvoj odnosa u svim pravcima. Što se tiče trgovine, promet robe Belorusije i Srbije iznosio je oko 240 miliona dolara u 2017. godini. Očekujem da se to poboljša - naglasio je Briljov.

Štitimo naše nebo

Saradnja sa Belorusijom poboljšava odbrambene kapacitete zaštite vazdušnog prostora kako se ne bi desila situacija u kojoj taj posao obavlja neka druga zemlja umesto nas, kao u Crnoj Gori.
Miroslav Bjegović, analitičar

Dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons" Miroslav Bjegović kaže da će Srbija moći sama da brine o nebu.

- Vojno-tehnička saradnja sa Belorusijom ogleda se u poboljšanju odbrambenih kapaciteta zaštite vazdušnog prostora, kako se ne bi desila situacija u kojoj taj posao obavlja neka druga zemlja umesto nas. To je, recimo, slučaj sa Crnom Gorom. Jasno je da ovakvim potezom Srbija ima odbrambene namere, a ne bilo koji oblik pretenzije na tuđu tetritoriju - ističe Bjegović.

STIŽU JOŠ ČETIRI MIGA 29! Vulin: Do sledećeg Dana vojske IMAĆEMO OZBILJNU ESKADRILU!

I bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan ocenjuje da je ovo jako važno zbog regionalne stabilnosti.

- Nakon posete američkog ministra odbrane Hrvatskoj, pohvale Zagrebu za zločinačku operaciju "Oluja" i najave da će ih SAD naoružati do zuba, modernizacija i jačanje vojske moraju se nastaviti. Oružje u Hrvatskoj nema gde da se upotrebi nego protiv Srbije i RS. Ovo može biti indirektna američka pretnja. Belorusija i Lukašenko su dokazani prijatelji Srbije, koji vide opasnosti i nastoje da nam vojno pomognu da očuvamo celovitost, nezavisnost i vojnu neutralnost - podvlači Karan.

JAKA VOJSKA ZNAČI MIR

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da Lukašenko i Putin shvataju da jedino vojno jaka Srbija može obezbediti mir u regionu.

- Za razliku od pojedinih država u regionu, jedino Srbija nema ambicije za otimanje tuđih teritorija. Zato i treba gajiti dobre odnose sa zemljama koje pomažu Srbiji da stane na noge i u industrijskom smislu - zaključuje Petrić.

SAZNAJEMO! VOJSKA SRBIJE POSTAJE SVE JAČA SILA! Lukašenko nam šalje PVO sisteme, rakete i helikoptere!





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija