• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.07.2018

22:44

VAJDA OBJASNIO KAKO JE "POPRAVIO" NOVAKA I PRIZNAO: Nisam verovao da sada može da pobedi Rafu!

Tenis

VAJDA OBJASNIO KAKO JE "POPRAVIO" NOVAKA I PRIZNAO: Nisam verovao da sada može da pobedi Rafu!

Podeli vest

Slovački trener Marijan Vajda otkrio je medijima kako je za samo tri  meseca "popravio" Novaka Đokovića, ali i priznao da ni on nije verovao da će srpski as pobediti Nadala u polufinalu Vimbldona

Vajda je ispričao kako je izgledao njegov prvi susret sa Đokovićem posle dužeg perioda. 

- Kada smo se prvi put, objasnio sam mu je povratak samopouzdanja proces i da mora da se dostigne na određeni način. On je to razumeo. Držali smo se rutine. Očigledno je Novak shvatio da sve to mora da proživi kroz mečeve i počeo je žestoko da se bori i da vraća mentalnu snagu - rekao je Vajda.

Da je Novak na putu povratka u staru formu, videlo se i na Rolan Garosu, iako je doživeo bolan poraz u četvrtfinalu od Marka Čekinata.

- Imao je Novak stvarno teške periode, kada je sumnjao u sebe. Mislio sam da će mu biti potrebno duže vremena da se vrati, možda tri-četiri-pet meseci. Mislio sam da će Ju Es open biti prava prilika - ispričao je Vajda.

Nisam očekivao da će Đoković osvojiti Vimbldon. Ovo je najveće iznenađenje za mene, za sve ove godine koliko smo zajedno
Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića

A, onda je otkrio nešto neverovatno:

- Nisam baš mnogo verovao tokom polufinala Vimbldona da Novak može da pobedi Rafu! Zato što je Nadal psihički bio jači u tom trenutku i što je imao osvojen grend slem iza sebe, ali nešto se fantastično desilo u tom petom setu. Nisam očekivao da će Đoković osvojiti Vimbldon. Ovo je najveće iznenađenje za mene, za sve ove godine koliko smo zajedno - priznao je Vajda.

Otkrio je Slovak i kako je uspeo da za tri meseca obnovljene saradnje "popravi" Đokovića.

- Novak nije igrao šest meseci. I kada svirate violinu, pa prestanete na pola godine, nećete umeti nijednu pesmu da odsvirate. Sve je u treningu, treningu i treningu, dok ne polomite reket, pokidate žice, dok se ne vratite u svoju pravu rutinu, a onda se i telo seti svega. To sam mu doneo ja, istu staru rutinu, smirenost, pozitivno razmišljanje, poverenje u to što radi - otkrio je Vajda.

On je priznao da mu rastanak sa Novakom, kada je Đoković raspustio ceo tim, nije teško pao.

- Iskreno, bio sam srećan zbog toga, jer sam godinama provodio jako malo vremena sa svojom porodicom. Posle toga sam se družio sa decom i stvarno sam uživao u tome. Nisam patio zbog rastanka sa Novakom, iako smo jako bliski. I kada se mučio, nisam hteo da se mešam, prosto je to bio njegov izbor. A, stvarno sam mislio da će mu Agasi pomoći. Ipak, nekad iz najbolje namere napravite pogrešnu odluku - zaključio je Marijan Vajda.

Slovački trener će do kraja godine ostati u Đokovićevom timu, a onda će razgovarati o nastavku saradnje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caslav

pre 5 godina

Nole, Vajdi da digneš grandiozan "spomenik" za života,....Vajda te bolje poznaje od rođenih roditelja a još ti je prijatelj kakvog nema. Drži se Vajde do kraja sveta, njega ti je sam Bog poslao.

Sale

pre 5 godina

Nole je mnogo dobar momak i veliki čovek! Ipak, porodica i tim ljudi, od poverenja, su presudni na uspeh, ma šta radili. Vi ste upravo to i zato, nastavite zajedno.

Zorica

pre 5 godina

Hvala ti Vajda, do neba, dobri čoveče, slovenska dušo bliska.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija